SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 08.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 08.04.2024

08 Nisan 2024 Pazartesi - 09:03




Olaylar ve Yaşananlar | 08.04.2024





HANGİ VEKİLLER ARTIK OLMAYACAKLAR!

Yerel seçimler sonrası gözler artık Mayıs ayına çekilen AK Parti kongrelerinde olacak. AK Parti Trabzon’da mevcut il başkanı Sezgin Mumcu ile Ortahisar İlçe başkanı Selahattin Çebi’ye karşı liste hazırlığı söz konusu .AK Parti Trabzon il ve ilçe teşkilatlarında yeni bir yapılanmaya gidecek. Bazı isimlerle ise yollar ayrılacak. Bazı eski vekillerle ise işbirliği yapılmayacak .Yerel seçimlerden kaynaklı üzeri çizilmiş eski vekiller arasında Muhammet Balta-Bahar Ayvazoğlu-Adnan Günnar ile birlikte Haydar Revi il başkanlığı döneminde yöneticilik yapan isimlerde var. Trabzon’da  tepki toplayan hal ve hareketleri toplum içinde karşılık görmeyen isimlerin de yeni dönemde olmaması bekleniyor. AK Partinin Trabzon’da  önemli bir isim “Partimiz sayesinde önemli makamlara gelen bakan danışmanlığı yapan işlerini yoluna koyan ticaret yapan bazı isimler yerel seçimlerde bırakın çalışmayı gidip sandıkta bize oy bile vermediler” şeklinde ilginç bir açıklama yaptı.

TONYA’DA CORA FARKI!




31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir hayal kırıklığı ve başarısızlıkla çıkan AK Parti’de hesaplaşma bayram sonrasına bırakıldı. AK Parti Genel Merkezinde hatta kabinede büyük değişimler yaşanması bekleniyor. Trabzon’da da Ortahisar-Arsin-Vakfıkebir-Beşikdüzü ve Yomra’yı kaybeden Çarşıbaşı ve Şalpazarı’nı MHP ye kaptıran AK Parti Dernekpazarı ve Köprübaşı dışında ise bütün ilçelerde büyük bir oy kaybı yaşadı .Liman Bölgesinde sadece Tonya’yı kazanan AK Parti’de eski AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora öne çıkan isim oldu. Cora Tonya’nın kazanılmasında en önemli etkendi. Yerel seçimlerde AK Parti Ortahisar Belediye Başkanlığı için eski milletvekili Salih Cora’nın ismi ön planda idi. AK Parti Trabzon İl yönetimi ve Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Cora’nın Belediye Başkan adayı olmasına karşı çıkmış Cora’nın yerine Ergin Aydın Ortahisar İlçe Belediye Başkan adayı olmuştu

KİMSE KİŞİSEL KAÇAMAK YAPMASIN!




AK Parti iktidarında iki dönem farklı alanlarda bakanlık yapan, AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, partinin seçimde yaşadığı yenilgi nedeniyle adaylara yönelik paylaşım yaptı.Çelik, “Aday olabilmek için birçok yolu kendine mübah görenler, seçimi kaybettikten sonra 'kişisel sorumluluktan kaçarak' seçim neticesini ekonomik gerekçelere bağlayabiliyorlar. Yereldeki mağlubiyeti sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak, öncelikle yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmaktır. Ayrıca 10 ay önce bütün ittifaklara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı seçim zaferini görmemezlikten gelmektir” dedi.

SİYASETE DEVAM

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral yerel seçimlerde kaybetmesine rağmen taraflı-tarafsız herkesin gölünü kazandı. Beyefendi kişiliği dürüstlüğü ve samimi duruşu ile takdir topladı.  Siyasete devam noktasında kararlı olan Hasan Süha Saral bayram sonrası Trabzon’da yeniden sahaya çıkıp teşekkür ziyaretleri yapacak. Hasan Süha Saral sahaya çok geç çıkarıldı. Kısa sürede mahalleleri, köyleri, ilçeleri gezerek hem kendisini tanıtmaya, hem de projelerini anlatmaya çalıştı. Genel olarak, “Çok kaliteli, vizyonu geniş bir isim” yorumları yapıldı ama bu yine de yarışı ikinci bitirmesini engelleyemedi.




KAHYA’YA SERT GÖNDERME

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa Terzi, Rize’nin Ardeşen İlçesi eski belediye başkanı Avni Kahya’ya yüklendi.  Ardeşen'de Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz'in veda programında konuşan Gültekin ve Terzi Kahya’nın yerel seçimlerde çalışmadığını söyledi.  DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, "Avni Kahya üzerine düşeni yapmamıştır. Ben devlet memuruyum. Buna rağmen 10 gün boyunca buraya gelerek çalışmalara katıldım. Ben Avni Kahya'ya hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullandı. AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa Terzi ise "Ahmet Naci Aytemiz Başkanımızın Tunca'mıza çok büyük hizmetleri olmuştur. Ama benim için daha önemlisi, başkaları gibi teşkilatını sırtından vurmamıştır" ifadeleri ile Ardeşen eski belediye başkanı Avni Kahya'ya göndermede bulundu.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap