SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 08.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 08.02.2024

08 Şubat 2024 Perşembe - 08:20




Olaylar ve Yaşananlar | 08.02.2024





HANGİ  İLÇELERDE YARIŞ OLACAK?

Siyasi partilerin büyük bölümü belediye başkan adaylarını belirledi. Son anı bekleyen partilerde bu hafta içinde adaylarını kesin olarak netleştirecek. Trabzon’da 31 Mart yerel seçimlerinin heyecana yarışa ve başa-baş mücadeleye şahitlik yapacak ilçelerin başını Ortahisar-Of-Beşikdüzü-Çarşıbaşı-Tonya-Şalpazarı-Yomra ve Düzköy çekmekte .Bu ilçelerimizde yarış büyük sürprizlere gebe olacak. Sadece AK Parti ve CHP değil İYİ Parti Yeniden Refah Partisi Saadet Partisi ve Demokrat Parti’de oldukça iddialı adaylarla yerel seçimlere hazırlanıyor. Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar Beşikdüzü-Yomra ve Şalpazarı bizim derken İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan’da Yomra’yı bırakmayacağız her ilçede yarışın içinde olacağız mesajını verdi.

AHMET KAYA’YA TAM DESTEK

Hafta başı izdiham gibi büyük bir katılımın olduğu proje tanırım töreni ile seçim çalışmalarına start veren CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya ile görüştük. Başkan Kaya tanıtım toplantısına gösterilen ilginin büyüklüğünden ve samimiyetten dolayı oldukça mutlu ve keyifli. Ahmet Kaya Ortahisar seçimlerinde başından beri iddialı konumdaydı. Ama özellikle son çıkışları ve ziyaretleri gücüne güç katıyor. Partide de birlik ve beraberlik söz konusu.  Ahmet Kaya parti içindeki küskünlükleri kırgınlıkları ciddi anlamda toparlamış gözüküyor. Eski İl Başkanı Cafer Hazaroğlu eski belediye başkanı ve milletvekili Volkan Canalioğlu CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve partinin önemli değerlerinden Ali Türen Öztürk ile Ahmet Kaya’yı konuştuk. Hepsinin Kaya’ya olan güveni ve desteği tam

TÜRKİYE ÇARESİZ DEĞİLDİR!

Trabzon’da Ömer Turan’ı Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösteren Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) Artvin’de Nuri Keskin’i Rize’de Hasan Peçe’yi Giresun’da Rüstem Ege’yi ve Ordu Büyükşehir’de Muammer Belen’i aday gösterdi.24 il ve 130 ilçede belediye başkan adaylarını tanıtan BTP Genel Başkanı Trabzonlu hemşerimiz Hüseyin Baş ülke genelinde yerel seçimlerde başarılı sonuçlara imza atacaklarını belirterek “Türkiye hiçbir şekilde çaresiz değildir. Partimiz 24 saat hazır kıta teşkilatları ile görevi başındadır. Vatandaşlarımızın desteği ve ilgisi bizi mutlu etmektedir”

ŞALPAZARINDA MÜTHİŞ YARIŞ!

Şalpazarı seçimin en hareketli geçeceği ilçelerden birisi. MHP  mevcut belediye başkanı Refik Kurukız ile  yola devam kararı almıştı. Şalpazarı ilçesinde her aday iddialı. İYİ Parti Şalpazarı Belediye Başkan adayı Faruk Beldüz Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan adayı Fatih Yılmaz ve Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan adayı Necati Selvitop Demokrat Parti Belediye Başkan adayı Metin Günay ile görüştük .Hepsi de seçimleri kazanma noktasında kendilerine olan güveni ortaya koydular. Üçüncü kez belediye başkanı olmak isteyen MHP Şalpazarı Belediye Başkan adayı Refik Kurukız ise seçimleri farkla kazanacaklarını dil getirdi.

AYFER BAŞKANIN BAŞARISI

AK Parti AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan yerel seçimlerde önemli bir mihenk taşı olacak. Teşkilatları diri tutma noktasında gayret gösteriyor çaba harcıyor. Ortahisar ve ilçelerle uyum içinde bir performans gösteren  Ayfer Cihan Ayşe Sulaköseoğlu, Bahar Ayvazoğlu ve Meryem Sürmen gibi partinin son dönemde parlayan isimleri arasına girecek gözüküyor .AK Partinin Trabzon’da her dönem güçlü kalmasında ve başarısında kadınları yeri önemli. Kadın Kolları aktif çalışmazsa AK Parti Trabzon’da ciddi anlamda oy kaybına uğrar

2008’DEN 2024’E GEÇEN SÜREÇ!

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler, AK Parti döneminde yapılan 5.yerel seçimler olacak. 2009’da yapılan yerel seçimler, Türkiye’nin 2008 dünya ekonomik krizinin etkisinde olduğu bir zamanda gerçekleşmişti. AK Parti oylarında 2002’den itibaren görülen yükseliş durmuştu, oy oranı 38%’e gerilemişti. 2007 genel seçimlerinde 47%’lık başarılı sonuca göre ciddi bir oy kaybıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya ekonomik krizinin Türkiye’ye etkisinin olamayacağını, teğet geçeceğini söylüyordu ancak ciddi bir ekonomik daralma yaşandı, sonuçta seçmen sinyalini verdi, AK Parti oyları geriledi. Köklü yerel yönetim düzenlemeleri yapıldıktan sonra, 2014 ve 2019 yerel seçimlerini yaşadık. 2014 seçimleri, AK Parti’nin 2009’da kaybettiği oyları telafi ettiği bir seçim oldu.2019 yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul’u kaybeden AK Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bambaşka bir hedef koydu. Bakalı m bu hedefler gerçekleşecek mi?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap