SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 08.01.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 08.01.2021

08 Ocak 2021 Cuma - 09:33




Olaylar ve Yaşananlar | 08.01.2021





SOYLU DÜĞÜMÜ ÇÖZER

AK Parti’de kongre heyecanının devam ettiğini dün bu köşede sizlere aktarmıştık. Gün geçmeden, hatta saatler ilerlemeden yeni gelişmeler art arda yaşanıyor, bizde sizler için konuyu yakından takip ediyoruz. Olaylar ve Yaşayanlar köşemizden sizlere, AK Parti il Başkanlığı seçimlerinde en büyük söz sahibinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu ifade etmiştik. Onun işaret edeceği ismin il başkanı olacağını da net bir şekilde söyleyebiliriz. 2015’te Trabzon’dan Milletvekili adayı olan Soylu, partisinde teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürütmesi hasebi ve Trabzon’daki kadrolarla gece-gündüz seçim çalışması yapması nedeniyle tabii ki, teşkilatla şemasının nabzını iyi bilen, fotoğrafını dışardan iyi çeken bir isim. Süreci iyi analiz etmek gerekir. Bakın... Önceki akşam Soylu tarafından İl Başkan Haydar Revi’ye ‘teşekkür’ mektubu geldi. Bakan Soylu, ‘Trabzon teşkilatımızın başını dik tuttunuz’ dedi. Soylu’nun Revi için söylediği bu sözler çok konuşuldu, sosyal medyada art arda partililer tarafından paylaşıldı. Trabzon’dan elini hiçbir zaman çekmeyen Soylu’nun bu mesajı bize göre, yeni yönetimi şekillendirmede üstleneceği büyük rolün haberci.

HEYECAN BÜYÜK

AK Parti il başkanlığına kimler aday derseniz, isim çok. Bir ‘resmen’ adaylar var bir de ‘adaylık’ için hazırlananlar. Selahattin Çebi, Hakan Terzioğlu, Metin Kaya, Cevat Kara, Enes Arslan adayım diyor, hatta bu isimler hem sosyal medyadan çalışma yürütüyor, hem de sık sık AK Parti’nin önemli isimleriyle görüşmelerini sürdürüyorlar. Mehmet Karaoğlu ismi de önümüze sıkça gelen isimlerden. Kendisi ‘Adayım’ demese de il başkanlığını istiyor, arkadaşları ve yakın çevresi de ona bu konuda destek veriyor. Eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da sessiz kalan ama derinden ilerleyen bir noktada diyebiliriz. Peki ya Trabzon’un ilçeleri... Of’tan Hakan Terzioğlu ‘Ben varım’ dedi. Bu zamana kadar ciddi anlamda çalışmalar yürüttü. Ankara arasında git-gel yaptı. Yoğun çaba harcadı. İlçelerden başka isimlerin çıkması muhtemel... Fakat önümüzdeki süreçte adaylardan birinde mi mutabakata varılacak, yoksa hiç ismi konuşulmayan bir AK Partili mi il başkanı olacak?.. Bekleyip göreceğiz. Bu arada ilçeler demişken, Yomra’nın hatta Trabzon’un kanaat önderlerinden biri olan, şu anda Trabzon Ticaret Borsası’nın Başkanlığı görevini yürüten Eyyüp Ergan bu süreçte iyi takip edilmeli.

HATIRLATALIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yüzde yüz kamu kaynağı kullanıp; politik, ideolojik ve hatta sosyolojik olarak kendisi gibi olmayanları, "kurtarılmış bölgeleri"nden dışlamayı, sözüm ona özgürlük mücadelesi diye yutturmaya çalışanlara şunu hatırlatalım: “Biz sizin cemaziyelevvelinizi iyi biliriz!” sözleri ile Boğaziçi Üniversitesi rektör ataması tartışmalarına yorumda bulundu.

GİRESUN EMNİYETİ

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü, 2020 yılında çok başarılı işlere imza attı. İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş öncülüğünde yıl boyunca Giresun halkının huzur ve güvenliği için gece gündüz aralıksız mesai harcayan polis teşkilatı, gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla ve sosyal sorumluluk projeleriyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Koronavirüs pandemisi sürecinde ve 22 Ağustos’ta yaşanan sel afetinde de çok büyük bir özveriyle görev yapan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, afet bölgesindeki vatandaşların yanı sıra toplumun her kesiminin de büyük takdirini kazandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap