SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 07.09.2020

07 Eylül 2020 Pazartesi - 11:13




Olaylar ve Yaşananlar | 07.09.2020





PİRAZİZ’DE BİR BÜYÜKELÇİ

Singapur'un Türkiye Büyükelçisi Jonathan Tow, Piraziz'i ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl da ilçeye gelen Büyükelçi Tow; Piraziz Balıkçısı’nda balık yedikten sonra, ailesiyle sahilde bir müddet yürüyüş yaptı. Hayatında en lezzetli balığı Piraziz'de yediğini ve unutamadığını, bu sebeple yine ilçeyi tercih ettiğini belirten Tow'u, Bulancak Kaymakamı ve aynı zamanda Piraziz Kaymakam Vekili Ali İkram Tuna ve Progıda Olam Fabrika Müdürü Özgür Kadıoğlu karşıladı. Yapılan sohbette Tow'a ilçe hakkında bilgiler verildi.

15 YILLIK ÖZLEM BİTİYOR

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Dereli yolu konusunda, “Israrlı takiplerimiz sonucu Sayın Cumhurbaşkanımız, bu yolun bir an önce bitirilmesi talimatını verdi. Ulaştırma Bakanımız acil kamulaştırma, elektrik hatlarının deplase sorunlarının çözülmesi ve yolun yıl sonuna toparlanması talimatlarını verdi. Ödenekler artırıldı, çalışmalar daha da hızlandırılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza halkımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR

Koronavirüs salgını sonrası yaşanan ekonomik sarsıntıların olumsuz etkileri hissedilmeye devam ederken, şehir kalabalık günlerine dönse de esnaflar henüz tam anlamıyla toparlanamadı. Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek, “Esnafın borçları ertelenmez veya yeniden yapılandırılmazsa bu kesim biter” dedi. Devletten aldığı desteklerle bir süredir ayakta kalmaya çalışan Ordu esnafı, koronavirüs salgınıyla birlikte ekonomik daralmada yaşanan ölü toprağını üzerinden atamadı. Kentteki esnaflar salgın nedeniyle deyim yerindeyse can çekişiyor. İşleri durma noktasına gelen esnaflar, devletten yeni destek paketi bekliyor. Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek de küçük esnaf ve sanatkârları rahatlatacak yeni paketlere ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Yaklaşık üç aydır kapalı olan iş yerlerinin içler acısı durumda olduğunu kaydeden Akyürek, “Bizler mahallenin polisi, bekçisi, ağabeyi, hâkimi, yediemini ve genel anlamda ülkemizin kılcal damarlarıyız. Bu kılcal damarlar kurursa, ana damarlar da kurur. Devletimizin desteğine ihtiyaç duyduğumuz gün, tam da bugündür. Küçük esnaf ve sanatkâr, günü birlik sıcak paralarla yaşamını idame ettiren bir kesimdir. Üretimin durduğu, kapısını ve kontak anahtarını kapattığı an her şey bitmiş demektir. Salgın nedeniyle küçük esnaf ve sanatkârlarımızı rahatlatacak yeni paketlere ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

KAŞDAŞ BULUŞTU

Basın İlan Kurumu Ordu-Giresun Şube Müdürü Engin Kaşdaş, kentteki basın kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Ordu Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Ordu Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ile çok sayıda gazete temsilcisi katıldı. Toplantıda şube müdürü Kaşdaş, gazete temsilcileri ile fikir alışverişinde bulundu.

GÜMÜŞHANE YOK SAYILAMAZ

Demir yolu tartışmalarına GTSO Başkanı İsmail Akçay’ın ardından Şiran Dernekler Federasyonu Serkan Kaya da katıldı. Kaya, “Gümüşhane’yi by pass eden güzergah kabul edilemez” dedi. Kaya, şunları kaydetti: “Ulaşımın en önemli kollarından olan demir yolu Anadolu’daki şehirlerin en sık tercih ettiği ulaşım sağlama yoludur. Daha önce belirlenen tüm programlar, yatırımlar buna göre göre yapılan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demir yolu güzergahının birden Aşkale-İyidere olarak değişmesi olayı bilimsellikten ve ihtiyaçtan çıkararak siyasileştirmiştir. Aldığımız bazı duyumlar Rize İyidere lobisinin bu güzergahın değişmesinde etkili olduğu yönündedir. Koskoca şehirlerin ihtiyaçlarını bir kenara bırakıp sırf bir ilçenin siyasisi istedi diye güzergahı değiştirmenin açıklaması nedir? Gümüşhane siyasileri, ticaret ve sanayi odası, sivil toplum kuruluşları bu meseleyi ilimiz için çok ama çok önemli bir olay olarak görmelidir. Özellikle ticari gelişim ve yatırımlar için demiryolu taşımacılığı çok büyük önem arz etmektedir. Bu konuda ilgililer ve yetkililer geç olmadan ciddi adımı atmalıdır. Milletvekillerimiz, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde organizasyonlar, toplantılar ve basın açıklaması yapılmalı, siyasi ve sosyal mecra bu konuya sahip çıkmalıdır. Kısacası güzergahı daha önce belirlenmiş demir yolunun ilimizden geçmesi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap