SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 07.04.2024

07 Nisan 2024 Pazar - 09:12




Olaylar ve Yaşananlar | 07.04.2024





ARTVİN’DE ARTIK ONLAR OLMAYACAK
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Artvin’de büyük bir hayal kırıklığı yaşayan AK Parti sadece 3 ilçe kazanmanın sorgulamasını öz-eleştirisini yaparken faturada kesilmeye başlandı. Başta eski AK Parti Artvin  vekilleri İsrafil Kışla ve Erkan Balta olmak üzere AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı AK Parti Ardanuç İlçe Başkanı Turgay Temel AK Parti Yusufeli İlçe Başkanı Emin Bülbül ile birlikte üç dönem Yusufeli Belediye Başkanlığını yapan Eyüp Aytekin  ve 31 Mart’ta Artvin merkez Belediye Başkan adayı olan Mehmet Kocatepe’ye Artvin’de artık siyaset defteri kapanacak. Hopa-Murgul-Borçka-Murgul ilçe başkanları da yenilenecek
**
TRABZON’DA TABELA KRİZİ
Kahramanmaraş Caddesi yenilenmeye  devam ederken binaların dış görselleri ile Trabzon yeni bir şehir görüntüsüne kazandı.Esnafta-vatandaşta düzenlemeden memnun. Daha çok bankalar ve işyerlerinin ağırlık olduğu Kahramanmaraş caddesinde kirada olan iş-yerleri ise tabla krizi yaşıyor. Çünkü sadece birinci katlara tabela asma izni var .Üst-katlar ise tabela asamadıkları için iş-yerlerinin adını duyurmakta zorluk çekiyor. Özellikle mahalle aralarında kalan pasajlarda bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerek. Sokak aralarına totemler  koyularak iş-yerlerinin adları oklarla işaret edilerek gösterebilirler. Diğer türlü insanların aradıkları yerlere  ulaşması oldukça zorlaşacak
**
ÜYE VE OY SAYILARINDA DENGESİZLİK
31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası, siyasi partilerin üye sayıları ile aldıkları oy oranlarını karşılaştırınca ilginç sonuçlar ortaya çıktı. AKParti, 11 milyon 41 bin 464 üye ile en çok üyeye sahip parti olmasına rağmen, 16 milyon 639 bin oy alarak tarihinde ilk kez bir seçimden ikinci olarak çıktı.CHP ise 1 milyon 428 bin üyesine rağmen 17 milyon 391 bin oy alarak büyük bir sürpriz yaparak birinci parti oldu.365 bin üye ile en çok üyeye sahip 5. parti olan Yeniden Refah Partisi (YRP), 2 milyon 851 bin oy alarak seçimden üçüncü parti olarak çıktı.Üye sayısı sadece 10 bin 353 olan DEM, 2 milyon 625 bin oy alarak seçimde 4. parti oldu.486 bin 896 üye ile en çok üyeye sahip 4. parti olan MHP, 2 milyon 297 bin oy alarak seçimden yine 4. parti olarak çıktı.
**
KORAY AYDIN ADAY MI?
Seçim sonuçlarının ardından Olağanüstü Kurultay kararı alan İYİ Parti’de kurultay tarihi kesinleşti. İYİ Parti'de kurultay 27 Nisan'da yapılacak.Seçimli kurultayda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olup olmayacağı kesinleşmedi. Akşener kurmaylarıyla yapacağı değerlendirmenin ardından karar verecek. Meral Akşener’in büyük ihtimalle aday olmaması bekleniyor. Genel başkanlık yarışında gözlerin üzerine çevrildiği üç isim var.Ekonomi Politikaları Başkanlığı'ndan istifa eden Bilge Yılmaz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Buğra Kavuncu ve Trabzonlu hemşerimiz eski bakan İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın. Koray Aydın’ın İYİ Parti Genel Başkanlığına sıcak baktığı gelen bilgiler arasında
**
EMEKLİ ÇAY MÜJDESİ BEKLİYOR?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Trabzon mitinginde özellikle meydan bölgesindeki parklarda emeklilerin ve dar gelirlilerin oturup rahatça çay içemediğinden dert yanıyordu .Miting sırasında Ahmet Kaya’yı yanına çağıran Özgür Özel “Bak Ahmet başkan seçilirsen çay 1.5 TL olacak. Emekli çayını rahatça içecek” şeklinde uyarıda bulunmuş ve söz almıştı. Ahmet Kaya bakalım bu sözünde durabilecek mi meydan bölgesindeki Atatürk Parkı ve Fatih Parkı başta olmak üzere Trabzon’da belediye ait parklarda ve işletmelerde emekliye çay 1.5 TL olacak mı?
**
ERBAKAN’IN İLK TALİMATI!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın 31 Mart’ta kazandığı belediyelere verdiği ilk talimatı ortaya çıktı.Yerel seçimlerde büyük bir sürpriz yaparak, büyükşehir ve il belediyesi kazanan Yeniden Refah Partisi seçimin parlayan yıldızı oldu.Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan kazandıkları belediyelerin girişine Hz. Muhammed’in “Rüşvet alan da veren de mel’undur” hadis-i şerifini astırdı.
**
TEK EMEKLİ ŞEHRİ TRABZON
AK Partinin aldığı 12 Büyükşehir Belediyesinden 11’inde emekli nüfus oranı yüzde 30 altında olarak kaydedildi. Emekli nüfusu yüzde 30 üzerinde olan ve AK Parti’nin seçimi kazandığı tek büyükşehir ili Trabzon oldu..AK Parti’nin kazandığı Doğu Karadeniz Bölgesinde Giresun ve Artvin’de İl belediye başkanlığını CHP kazanırken, Giresun’da emekli oranı yüzde 50.4, Artvin’de emekli nüfus oranı yüzde 53,6 oldu.Bölgede diğer illeri Cumhur İttifakı alırken, AK Parti’nin aldığı Ordu’da emekli oranı yüzde 27, Rize’de emekli oranı yüzde 50.4, MHP’nin aldığı Gümüşhane’de emekli oranı yüzde 38.8, Ak Parti’nin aldığı Bayburt’ta emekli oranı yüzde 36,6 olarak kaydedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap