SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 07.04.2021

07 Nisan 2021 Çarşamba - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 07.04.2021





ARTVİN’DE SEÇİM

Artvin İl Genel Meclisi’nde 2021-2023 Dönemi seçimleri yapıldı. İl Genel Meclisi’nin Başkanlığı’na AK Parti Yusufeli Encümeni mevcut başkan Furkan Çakmak 3 yıllığına yeniden seçildi. Yapılan seçimler sonucunda İl Genel Meclisi 1.Başkan Vekilliği’ne Artvin Merkez AK Partili üye Selman Güney, 2.Başkan Vekilliği’ne ise Borçka AK Partili Meclis üyesi Ahmet Külünk seçilirken, İl Genel Meclisi 2 asil katip üyeliklerine ise AK Partili Borçka Meclis Üyesi Erol Ataman ile AK Partili Hopa Meclis Üyesi Hüsnü Çakır, Yedek katip üyeliklerine ise AK Partili Merkez ilçe encümeni Mehmet Akalın ile Kemalpaşa AK Partili meclis üyesi Aydın Tatar seçildiler. Sonucu merakla beklenen bir diğer seçim ise il daimi encümenliği seçimleriydi. Bu seçimlerde de AK Parti ve MHP ortak adaylar belirlerken AK Partili Kemalpaşa Meclis üyesi Aydın Tatar, Şavşat üyesi Sedat Demir ile MHP’li Murgul Meclis üyesi Mustafa Mert seçimleri kazanmış oldu.

RİZE TİCARET BORASI’NDAN BİLDİRİ TEPKİSİ

Rize’de 103 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili bildirisine tepkiler devam ediyor. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan bildiriye sert tepki gösterdi. Bu bildiriyi yayınlamanın ülkemize faydası olmayacağı gibi, yayınlayan kişilere de faydası dokunmayacaktır. Aksine kendilerine zarar vereceği gibi, ülkemizin itibarını da olumsuz etkileyecektir. Halkımız darbelerden çok çekmiştir. Darbelerden medet ummak, başka ülke ve gurupların güdümüne girmek bu aziz milletimize yapılabilecek en büyük zulümdür.  Bu bildiriyi imzalayan kişilere 15 Temmuz’da aziz milletimizin verdiği dersi hatırlatır, devletimizin bu kişiler hakkında gerekeni yapacağına inanıyor,  üyelerim ve kurumumuz adına her türlü darbeye karşı olduğumuzu bu tür hareketlere her zaman karşı duracağımızı belirtiyorum. Bu bildiriyi düzenleyenleri en güçlü şekilde kınıyoruz” dedi.

İDDİALAR ASILSIZ

Trabzon Oto Galericiler Sitesi Başkanı ve Ortahisar Meclis Üyesi Ahmet Sarıalioğlu galericiler sitesinde ki ihale süreci ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi. Son günlerde basında yer alan bazı haberlere istinaden konuşan Başkan Sarıaliolu, "Son günlerde Büyükşehir belediyemizin bir önceki dönem yapılıp kiraya verilen yerlerimizin satış kararını öğrendik. Bizlerde oto galericileri olarak Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı ihaleye girerek, dükkanlarımızı almaya talip olacağız. Şuanda hangi dükkanı kimin alacağı kesinlikle belli değildir. Açık ve şeffaf bir ihale olacağına da inancımız tamdır. Belediyemizin aldığı karar doğrultusunda sürecini takip edeceğiz. Daha ihalenin yöntemi, fiyatı belli olmadan, ihale sonuçlanmadan, yapılan açıklamaların da tamamı asılsızdır" dedi.

AKSOY: HESAP SORULSUN

Rize Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy da 103 emekli amiralin darbe imalı bildirisine tepki gösterdi. Başkan Aksoy, esnaf teşkilatı olarak Milli İrade’nin yanında olduklarını kaydetti. Darbe imasında bulunan emekli amirallere hukuk önünde hesap sorulması gerektiğini savunan Başkan Aksoy, “Hiç kimse kendini milletin ve onun Anayasasının üzerinde göremez. Kendini bilmez bu hadsizlere hukuk önünde hesap sorulmalıdır. Askeri, polisi, hakimi, savcısı, avukatı, öğretmeni, esnafı, sanatkarı ve bu bayrak için canını seve seve veren vatandaşlarımız bu milletin hizmetkarıdır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap