SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 07.03.2024

07 Mart 2024 Perşembe - 08:21




Olaylar ve Yaşananlar | 07.03.2024





TAXXi.M PROJESİ ULAŞIM SIKINTISINI SONLANDIRACAK!

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın’ın proje tanıtım toplantısında açıkladığı en çarpıcı projelerin başında trafik sorununu giderecek olan taXXi.M adı verilen proje geldi. Ortahisar ilçesinde yaşanan ulaşım sorunlarına da çözüm bulacaklarını ifade eden Aydın, “Trabzon merkezi ulaşım akslarının odağında bulunan ve yapısal anlamda eskiyen yaklaşık 6 dönüm alanın dönüştürülmesini gerçekleştireceğiz. Kent meydanı, ticari alanlar, otopark alanları, dolmuş-durak alanları, Meydan-Boztepe/Çukurçayır teleferik hattı gibi alanları bünyesinde bulunduran ve çevre ulaşım akslarını da düzenleyen bir projeyi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI VE VATANDAŞ!

Yerel seçimlere sayılı günler kala Trabzon Büyükşehir Ortahisar ve ilçe belediye başkan adayları bir taraftan seçim çalışmalarına, bir taraftan da projelerini anlatmaya devam ediyorlar. Fakat belediye başkan adayları proje tanıtımlarını halkla değil otellerde belirli bir grubun katılımı ile gerçekleştiriyorlar. Kendin pişir kendin ye misali! Vatandaş ne soru sorabiliyor ne yorum yapabiliyor ne adayla yüz yüze gelebiliyor ne de derdini anlatabiliyor. Madem halk olmayacak, vatandaş olmayacak bu kadar masrafa, zaman harcamaya ne gerek var? Trabzon’un şehir merkezinde bu anlamda büyük bir kültür merkezi olmuş olsa belediye başkan adayları da halkla buluşarak aday ve proje tanıtımlarını yapmış olsa kötü mü olurdu?

BASINA NEDEN GÜVEN AZALDI?

Türkiye'de son yıllarda yaşanan gelişmeler, yeni bir gazetecilik anlayışını da beraberinde getirdi. Türkiye’de özelikle Anadolu’da FETÖ davalarına yönelik haber takibi yapan gazeteci neredeyse hiç yok. Risk almadan, suya sabuna dokunmadan yapılan gazetecilik mesleğin toplumda güvenini de yerle bir etti. Siyasi konjonktüre göre olayları yorumlayan, değerlendirmesini mevcut perspektife göre yapan bir gazeteci profili son yıllarda ortaya çıktı. Tehlikeli isimleri zamanında değil de güçten düşerken eleştirebilen bir anlayış… Devletin düzenlediği operasyonlarla beslenen bu gazeteciler, devlet kurumlarının verdiği bilgilerle yetiniyor, yeni bir araştırma, çarpıcı bir noktaya temas etmek hak getire… Yeni nesil “risksiz gazetecilik” gazeteciliğe zarar verdiği gibi elbette ülkeye de zarar veriyor.

VERİN GAZI VERİN AYARI!

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın’ın proje tanıtım toplantısı ve sunumu noktasında herkes kendi penceresinden değerlendirme yapıyor. Bazılarına kalsa Ergin Aydın kırk yıllık dost gibi. Ömrü hayatında Ergin Aydın’ı bir kez olsun kaleme almamış, onunla yüz yüze gelmemiş insanlar bile iş menfaate binince baştan aşağı övgüler dizip yazılar kaleme alıyor. Ergin Aydın bile bu işe şaşırmıştır sanıyoruz. İnsanın içinden “Ah ne bu kara sevda!” diyesi geliyor. Neyse düzen bu, ne kadar öpersen o kadar seviliyorsun! Fakat biz yine Ergin Aydın’a uyarımızı tekrarlayalım. Sana gaz verenler sağ gösterip sol vurmasın aman dikkat! Şimdiden başlamışlar senin yerine birileri ekip kurmaya. Danışmanların ve medya departmanın bile belli olmuş! Kulağımıza gelenleri değil gerçekleri paylaşmaya başlarsak sen bile inanmazsın Ergin Aydın Başkan, bizden söylemesi!

40 YAŞINA KADAR 44 ÇOCUK DOĞURDU!

Dünyada en fazla çocuk doğuran kadın olarak kayda geçen Mariem Nabatanzi, 40 yaşına kadar tam 44 çocuk doğurdu. Uganda'da yaşayan kadın aynı zamanda doğurduğu 6 çocuğu da kaybetti. En fazla çocuk sahibi olma rekorunu elinde bulunduran Mariem Nabatanzi, doğum yapmayı bırakması halinde ciddi sağlık sorunları yaşayabileceği konusunda doktorlar tarafından uyarıldı. Doğu Afrika ülkesi Uganda’daki 44 çocuklu anneye rakip Türkiye’de Adana’dan çıktı. Adana’da 14 yaşında evlenen Serap Çelikünal, 36 yaşına kadar 22 yılda 38 çocuk dünyaya getirdiğini ileri sürdü.

O KAZADA ÖLEN ARTVİNLİ!

İstanbul Eyüpsultan'da arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde durarak kontrol eden gruba, lüks ciple çarpan sürücü kaçtı. Kazada Artvin Şavşatlı bir çocuk babası 29 yaşındaki Oğuz Murat Avcı öldü, 4 kişi de yaralandı. Kazayı yapan aracın sürücüsü yazar Eylem Tok ile ünlü estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur'un 16 yaşındaki oğlu T.C. çıktı. Olay yerine gelerek oğlunu alan anne Eylem Tok, gece 04.30 sıralarında oğluyla birlikte yurt dışına çıkarak Mısır'a kaçtı. Türkiye günlerce Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan kazaya karıştıktan sonra yurt dışına kaçmasını konuşmuş, sanık 27 bin 300 lira para cezasıyla kurtulmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap