SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 07.02.2024

07 Şubat 2024 Çarşamba - 08:24




Olaylar ve Yaşananlar | 07.02.2024





AK PARTİ TAM KADRO SAHADA!

AK Parti Trabzon’da Ortahisar dahil birçok ilçede kaygılı. Adayların belirlenmesi sürecinde yaşanan küskünlükler, dargınlıklar ile birlikte gelen anket sonuçları ve muhalefetin güçlü adayları AK Parti için seçimin çantada keklik olmadığının göstergesi. Bu durumda eski ve yeni vekiller Trabzon’da tam saha pres yapacak. Cumhurbaşkanı danışmanlarından Oktay Saral Of’a gelerek çalışmalara başladı. Eski vekillerden Ayşe Sula Köseoğlu Maçka’da, Adnan Günnar Akçaabat’ta, Muhammet Balta liman bölgesinde, eski kadın kolları başkanı Meryem Sürmen Sürmene’de seçim çalışmalarına destek verecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Trabzon’un tamamına hakim olacak ama özellikle memleketi Düzköy’e odaklanacak.

ERGİN AYDIN’I EN ÇOK KİM İSTEDİ?




Ortahisar Belediye Başkan adayının Ergin Aydın olması noktasında AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın büyük çaba harcadı. Süreci başından beri götüren Büyükaydın her fırsatta Ergin Aydın ismini zikrederek Ankara lobisini elinde tuttu. AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın uzun zaman Trabzon’dan ayrı kalsa da bağını koparmadı, sürekli temas halinde oldu. “31 Mart’a kadar çalmadık kapı, gitmedik mahalle bırakmayacağız” diyen Ergin Aydın’a bakalım vekiller başında verdiği desteğin devamını alanlarda verecekler mi?

YENİDEN REFAH PARTİSİ GELİYOR!




31 Mart 2024 yerel seçimlerinin en flaş partisi Yeniden Refah Partisi olacak gibi gözüküyor. Oy oranlarında ve parti üyeliklerinde hızlı bir yükselişe geçen Yeniden Refah Partisi Trabzon’da da yerel seçimlerde iddialı konumda. YRP Trabzon İl Başkanı Süleyman Pulat ve ekibi hummalı bir çalışma içinde. Yeniden Refah Partisi Trabzon Akçaabat’ta Resul Altın, Arsin’de Hamza Bilgin, Beşikdüzü’nde Sedat Cumur, Of’ta Güngör Saral, Şalpazarı’nda Fatih Yılmaz, Hayrat’ta Hami Hacıosmanoğlu ve Maçka’da İsmail Öztürk’ü belediye başkan adayı olarak açıklamıştı. YRP Trabzon Büyükşehir-Ortahisar ve diğer ilçeleri ise 10 Şubat tarihinde açıklayacak. Bu arada YRP Trabzon eski İl Başkanı Mustafa Durmuş Erzurum Bölge Koordinatörü olarak görevinin başında. Dün Trabzon’da karşılaştık, “Erzurum’da partimize büyük bir ilgi var” diyor. Anlaşılan Dr. Fatih Erbakan genel başkanlığındaki Yeniden Refah Partisi şaha kalktı, gümbür gümbür geliyor.

SAADET PARTİSİ’Nİ DE HESABA KATIN!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak  Mimar Recep Yakuphan’ı aday gösteren Saadet Partisi Trabzon’da seçimlere damgasını vurma noktasında büyük çaba harcıyor. Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Şakir Şahintaş, “Bizi hesaba katın, seçimlere damgamızı vuracağız” dedi. Saadet Partisi 2019 yerel seçimlerinde Trabzon’da 15 bin oyla yüzde 3.26 oy almıştı. Of’ta seçimleri alacaklarını belirten Saadet Partisi Of Belediye Başkan Adayı Mustafa Saral, “Of’ta seçimleri kazanmak için ciddi bir çaba harcıyoruz, güzel bir dayanışma ve kaynaşma ortamı var. Of halkı projelerimize güvendi, samimiyetimize inandı ve bizi bağrına bastı” şeklinde görüş belirtti.




TURAN’A TAM DESTEK

Yeniden muhtar adayı olan Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Oktay Turan’a mahallesinden tam destek var. Mahallenin her derdine koşan, ihtiyaçlı ailelere destek veren, Büyükşehir ve Ortahisar belediyeleri ile uyum içinde çalışarak altyapı hizmetlerinin mahallesinde aksamaması için çaba gösteren Oktay Turan hizmetlerin devamı noktasında yeniden aday oldu. Yakın zamanda azalarını açıklayacak olan Turan, huzurun, mutluluğun adresi olan Aydınlıkevler Mahallesi’nde kardeşliğin ve birliğin devamı, dayanışma ve paylaşmanın güçlenmesi için mahalle sakinlerinden destek istedi.




KALP İLACINI NEDEN ÖDEMİYORSUNUZ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yapılan düzenleme ile 11’i yerli üretim olmak üzere 13 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim" ifadelerini kullandı. Yüzbinlerce imza ve kampanyaya rağmen kalp ilacı Oneptus maalesef yine geri ödeme kapsamına alınmadı. Hastaların hastaneye yatış oranını büyük oranda düşüren ilaç eczanelerde 3 bin ile 4 bin arasında satılıyor. Binlerce insan bu ilacı alamadığı için hayatını kaybediyor.

DAYANIŞMA İÇİN ADIYAMAN’A GİTTİLER




53 bin 537 vatandaşımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremde 32 gazeteci meslektaşımız da yaşamını yitirmişti. KGK Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri 6 Şubat’ta hem depremde ölen vatandaşlarımızı hem de hayatlarını kaybeden gazetecilerin aileleriyle dayanışma noktasında Adıyaman’da buluştu. Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve Yönetim Kurulu üyelerini bu anlamlı etkinlik ve buluşmadan dolayı  tebrik etmek gerek. Mesleki dayanışma ve vefa böyle olmalı. Çoğumuz için ne yazık ki bu duygular çoktan öldü bile. Gezilerde, eğlencelerde, yemeklerde gösterdiğimiz çabayı ve fırsatçılığı keşke bir kez de vefa için göstersek… Ama nerede?
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap