SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.01.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 07.01.2021

07 Ocak 2021 Perşembe - 08:52




Olaylar ve Yaşananlar | 07.01.2021





REVİ’DEN SONRA…

AK Parti’de kongre ateşi son yaşanan gelişmelerin ardından daha da harlandı… Peki, ne oldu da hareketlilik üst seviyeye çıktı?..

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un Trabzon programı olduğu vakitlerde, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ankara’da partisinin Genel Merkezi’ndeydi.

Bir bakanın Trabzon’da olması ve AK Parti il başkanın programlarda yer almaması pek alışıla gelmiş bir durum değil…

Hemen akabinde kritik saatler başladı…

Herkes Ankara’dan gelecek olan habere odaklandı…

Nitekim, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Karadeniz İl Koordinatörlüğü görevine atandı. Böylelikle Revi, yaptığı açıklamayla il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Kendisinin 6 yıllık il başkanlığı serüveni son buldu.

Revi’nin ‘aday olmayacağım’ sözlerinin ardından siyaset kazanı daha da kaynamaya başladı.

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi ‘aday adayıyım’ dedi. Of’ta AK Parti’ye ilçe başkanlı olarak başarılı bir şekilde hizmet etmiş Mehmet Hakan Terzi’ de ‘aday adayı’ olduğunu açıkladı. Mevcut aday adaylarıyla birlikte yarış bir hayli heyecanlı bir hal aldı. Tabi ki süreci belirleyecek, il başkanını işaret edecek kuvvetli isimler var… Bunların başında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geliyor… “Kim il başkanı olsun” sorusuna mutlaka bir cevabı ve bir önerisi olacaktır. Ki, onun önerisi işaret ettiği isme kuvvet verecektir… Bekleyip göreceğiz. AK Parti’de heyecan devam ediyor…

ÇAKIROĞLU DİSİPLİNE SEVKEDİLDİ

İYİ Parti'li Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Davut Çakıroğlu, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu tarafından dün alınan kararla, partiden kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiği iddia edildi. Davut Çakıroğlu'nun Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli aleyhinde yaptığı açıklamalara sert şekilde cevap veren İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, ayrıca Çakıroğlu için disiplin talebinde bulunmuştu. Bugün gerçekleştirilen İl Yönetim Kurulu toplantısında bu konu görüşülürken, Çakıroğlu'nun partiden kesin ihraç talebiyle İYİ Parti İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verildiği öğrenildi. Aynı toplantıda Süleyman Aydoğdu'nun da kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevki kararlaştırıldığı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan İl Disiplin Kurulu'nun 15 gün içinde kararını vermesi bekleniyor.

KADINA ŞİDDETE SIFAR TOLERANS

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, “Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımla ve sıfır tolerans ilkesiyle yürütüyoruz” dedi. Balta, SMA’lı çocuklar için yapılan paylaşımlarla ilgilide “SMA'lı çocuklarımıza bilinen işe yaradığı kanıtlanmış tüm tedaviler ücretsiz yapılıyor! SMA’lı çocuklarımızı da ailelerini de istismar edemeyecekler” ifadelerini kullandı.

VICIK VICIKLAR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da İzmir'de 2017 yılında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in fotoğrafını paylaşıp yayınladıkları mesajla "Polisimin yanındayım" etiketine destek verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Polisimin yanındayım 'katil polis' diyenin karşısındayım. Omurgasız vıcık vıcıkların farkındayım" paylaşımını yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap