SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 06.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 06.08.2019

06 Ağustos 2019 Salı - 10:10




Olaylar ve Yaşananlar | 06.08.2019





AK PARTİLİLER Mİ SIZDIRIYOR?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bir süredir TRABEL üzerinden yıpratılmaya çalışılması, farklı iddiaları beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde görüştüğümüz bir AK Partili, çarpıcı iddialarda bulunarak “Murat Başkanı yıpratmayı hedefleyen haberleri özellikle ulusal medyaya muhalefet değil bizzat kendi partilileri sızdırıyor. Geçtiğimiz 10 yılda belediyenin iç işleyişi ile ilgili neden bu tür haberlerin çıkmadığına bakarsak, servis edenlerin kimler olduğu da anlaşılacaktır. Trabzon’da uzun süredir oluşturulan düzene çomak sokan Zorluoğlu, birileri tarafından hedef yapılmak isteniyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da neyin ne olduğunu iyi biliyor. Yani bunlar nafile çabalar” ifadelerini kullandı.

AKKURT GİTTİ




Yaklaşık bir yıl önce kadrosu Giresun’da kalmak şartıyla görevinden alınan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt resmen görevinden alındı. 8 ilin milli eğitim müdürü görevden alınırken yerlerine yapılan atamalarda Giresun’un olmaması dikkatlerden kaçmadı. Görev değişikliğinin önümüzdeki günlerde 37 ilde de yaşanacağı iddia ediliyor. Akkurt’tan boşalan koltuğa vekaleten Ertuğrul Tosunoğlu oturuyor. Yeni atamaların akabinde Tosunoğlu’nun bu göreve asaleten atanacağı söyleniyor.

ASLAN DAĞI TERK Mİ EDİLDİ?




Bayburt’un efsanevi valisi Ali Haydar Öner döneminde tüm kent seferber edilerek kurulan Aslan Dağı Piknik ve Mesire Alanı'nın çöplüğe dönüştüğü ileri sürüldü. Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri kapsamında yer alan ‘Herfene’ başta olmak üzere çok özel etkinliklere ev sahipliği yapan Aslan Dağı'nın uzun bir süredir kaderiyle baş başa bırakıldığı iddia edildi. Bir süre özel işletmelere kiralanan fakat istenilen randıman bir türlü alınamayan alandaki minik hayvan barınakları da işlevsiz hale gelmiş durumda. Aslan Dağı Bağevi de kaderine terk edilmiş.

SUNGUR VE HASAT ŞENLİĞİ

Trabzon’un önde gelen iş insanlarından Seyyare Sungur, adından söz ettirmeye devam ediyor. 4 kız kardeşin açtığı Fındık Ocağı isimli işletme kısa sürede Trabzon’un önde gelen mekanları arasında yer almasına rağmen Seyyare Sungur boş durmuyor ve fındığın tanıtımı için çaba gösteriyor. Sungur, geçen yıl başlattığı ‘hasat şenliği’nin ikincisini bu yıl ‘Dünyanın Fındığı Burada’ sloganıyla düzenledi. Trabzon protokolünün ilgi gösterdiği, Trabzonsiad ve TTB’nin de destek verdiği proje, gerçek anlamda ses getirdi. Ünlü isimlerden tutun da fındık toplayan herkesin 'Dünyanın Fındığı Burada' sloganıyla paylaştıkları fotoğraflar, sosyal medyanın gündemine oturdu. Sungur’un kolaya kaçmayıp bölgemizin en önemli ürünü olan fındığın tanıtımı için gösterdiği gayret takdire şayan.




PALA’DAN TEPKİ

Öğretmen açığının çok fazla olduğunu söyleyen Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, "Kadrolu öğretmen atamasından vazgeçerek 'doğrudan torpil' anlamına gelen mülakata dayalı sözleşmeli öğretmen sistemini getiren bakanlık, öğretmen açığını ücretli öğretmenlikle kapatmaya çalışmaktadır. Yaklaşık 450 bin ataması yapılmayan öğretmen varken ücretli öğretmenlik gibi geçici çözümlerle okullardaki öğretmen açığının kapatılması mümkün değildir” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap