SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 06.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 06.07.2020

06 Temmuz 2020 Pazartesi - 11:09




Olaylar ve Yaşananlar | 06.07.2020





BEKTAŞ’A BAŞARILAR

Gümüşhane Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atanan Hikmet Bektaş görevine başladı. Sivas Yıldızeli doğumlu olan Bektaş, lise eğitimini Sivas Lisesinde, Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini Gaziosman Paşa Üniversitesi Eğitim Yönetimi Teftişi ve Denetimi alanında tamamlamasının ardından Şiran İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak ilçemize atandı. Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürü Hafız Orhan Aygün yaptığı açıklamada; “Daha önce Sivas Merkez Kongre Anadolu Lisesi Müdürü olan ve başarılı çalışmaları ile bilinen Hikmet Bektaş, son şube müdürleri rotasyonu ile Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde göreve başlamıştır. Kendisine başarılar dileriz” dedi.

GÜNDOĞDU’NUN SÖZLERİ

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, fındık üreten illerin Milletvekilleri ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantı da söz aldı. Gündoğdu, toplantının ardından sosyal medya da yaptığı açıklamada; “Fındık üreten illerin Milletvekilleri olarak, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin Başkanlığında önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza, son günlerde fındık fiyatlarına müdahale etmeye çalışan FETÖ bağlantılı firmalarla ilgili bilgiler sunarak, bakanlığımızın bu firmaların önünü kesmek adına tedbir alması gerektiğini, ayrıca 2019 sezonunda üretici bahçeye girmeden açıklanan fındık fiyatlarının bu sezonda da önceden açıklanarak; TMO’- nun fındık alımına devam etmesi gerektiğini ilettik.2019 sezonunda Fındık üreticilerinin mağdur olmaması için desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye ve TMO Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Güldal’a teşekkür ederim.” Dedi.

RAFTAN İNİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya platformları ile ilgili açıklamalarıyla gözler sosyal medyaya çevrildi. Sosyal medyaya yönelik bir kanuni bir düzenleme geliyor. Nisan 2020'de torba yasa teklifi ile gündeme gelen sosyal medya düzenlemesi daha yasalaşmadan torbadan çıkarılmıştı. Kanun teklifi Erdoğan'ın talimatıyla raftan iniyor. "Sosyal medya" aslında çok yeni bir kavram olmasına rağmen bu platformlar bilginin paylaşımı modeli ile kısa sürede milyarlarca insana ulaşmayı başardı. Sosyal ağların bireylere sağladığı görece özgürlük zamanla istenmeyen yan etkilere yol açtı. Halk arasında "klavye kahramanlığı" olarak nitelendirilen özgürce yazma unsuru ''özgürce hakaret etme'' durumuna dönüştü. Klavyenin arkasına saklananlar deşifre olma korkusu hayattan sözel şiddete başvurma yolunu seçmeyi tercih etti.

BİRİKİMLERİ HARCADIK

İMECE Araştırma Grubu, gerçekleştirdiği Koronavirüs Araştırması’nın anket sonuçlarını açıkladı. 10-26 Haziran tarihleri arasında 80 şehirden toplam 4 bin 488 katılımcı ile yapılan araştırma sonucunda da dikkat çeken veriler ortaya çıktı. Sadece yüzde 14,9 yardım alabilmiş Araştırma sonucuna göre, salgın sürecinde ‘kira, fatura, taksit, kredi kartı gibi ödemelerde sorun yaşadım’ diyenlerin oranı yüzde 47,6 ve sosyal yardım aldığını belirtenlerin oranı ise sadece yüzde 14,9 oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 27,8’i sosyal yardıma ihtiyaç duyduğunu ama alamadığını belirtirken yüzde 9,6’sı ise sosyal yardıma ihtiyaç duyduğunu ama almak istemediğini söyledi.
Yüzde 58.1: "Birikimleri harcadık" Salgın sürecinde geçimi sağlamak için başvurulan yolların başında da yüzde 58.1 ile birikimleri harcama geldi. Ayrıca, kredi- kredi kartı yüzde 26.9 ile ikinci sırada tanıdıktan borç alma yüzde 26.7 ile üçüncü sırada yer aldı. Yüzde 64, belediye yardımlarının engellenmesine tepkili Türkiye’nin diğer ülkelere yardım göndermesini doğru bulanların oranının yüzde 35.2, belediyelerin bağış kampanyasının engellenmesi kararını doğru bulanların oranı yüzde 36, Sokağa çıkma yasağı uygulamalarının fayda sağladığını düşünenlerin oranı yüzde 85.8.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap