SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 06.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 06.06.2020

06 Haziran 2020 Cumartesi - 11:39




Olaylar ve Yaşananlar | 06.06.2020





BAHÇEKAPILI BAŞDANIŞMAN OLDU

Cumhurbaşkanı Atama Kararları ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na seçilme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararlarına göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Ayşenur Bahçekapılı ile Meltem Taylan Aydın atandı. Ayrıca Resmi Gazete’deyayımlanan kara göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasında Yargıtay Daire Başkanı Bekir Şahin seçildi.

EHLİYETLERDE YENİ DÜZENLEME




Yurt dışında yaşayan ve yabancı sürücü belgesine sahip olan kişilerin Türkiye'de araç kullanma şartları değişti. Buna göre Türk vatandaşı olup yabancı ülke ehliyete sahip olanlar Türkiye'ye girdikleri andan itibaren 2 yıl araç kullanabilecekler 6 aydan fazla Türkiye'de bulunanlar ise araç kullanırken dış temsilcilikler ya da noter tarafından onaylanmış Türkçe tercümeli sürücü belgesini yanında bulunduracak. İki yılın bitmesi ile birlikte araç kullanmaya devam etmek için Türk ehliyeti ile ehliyetini değiştirmesi gerekecek. Yabancı ülke vatandaşları ise mevcut ehliyetleri ile Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra sadece 6 ay araç kullanabilecek. 6 ayın sonunda yabancı sürücü belgelerini Türkiye'nin sürücü belgesi ile değiştirmek zorunda kalacaklar.

GP GÜMÜŞHANE’DE ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ




Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığını yaptığı, Genel Başkan Yardımcılığı ve Sosyal Politikalar Başkanlığını ise eski AK Parti Gümüşhane milletvekili Feramuz Üstün’ün üstlendiği Gelecek Partisi tüm ülkede olduğu gibi Gümüşhane’de yapılanma çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla partinin il başkanı olarak Yasin Uçan’ın açıklamasının ardından kente partinin yapılanmasına hız verildi. İl Başkanı Uçan’ın partinin il ve ilçe yapılanmasıyla ilgili çalışmalarına devam ettiği öğrenilirken, Cuma günü gerçekleştirilecek basın toplantısıyla da teşkilatlanmayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

YILDIZ İL MÜDÜRÜ OLDU

Rize’de bir süredir atama bekleyen Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne atama yapıldı. Şubat ayında Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne atanan Mustafa Çelik'in yerini Ankara eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız aldı. Göreve vekaleten atanan Yıldız'ın 8 Haziran'da işbaşı yapması bekleniyor.




EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE YENİ BİNA

Rize Emniyet Müdürlüğü, Müftü Mahallesi'nde yapımı tamamlanan yeni hizmet binasında taşınıyor. Taşıma çalışmalarına 1 ay önce başlanan binada 8 Haziran Pazartesi gününden itibaren hizmet verilmeye başlanılması bekleniyor. Eski binanın ise kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanıyor.




BAYBURT’TA ÇÖP TEPKİSİ

Çoruh Nehri kıyısında hayata geçirilecek ‘Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi’ projesi bir iki prosedür ve salgın nedeniyle ertelenmişti. Kaleardı Mahallesi’nde Baksı Müzesi’ne bağışlanan değerli bir arsanın yerel yönetime devredilmesi karşılığında verilen arsa son zamanlarda çeşitli inşaat atıklarının atıldığı bir çöplüğe dönüşmüş durumda. Bayburt Belediyesi tarafından zaman içerisinde alınan önlemler de işe yaramadı. Belediye alana uyarıcı tabelalar dikmesine rağmen, bu sorumsuzluğa neden olan kişiler bu kez tabelanın üzerine bu inşaat atıklarını dökmeye devam etti. Duyarlı vatandaşlar, bu sorumsuzluğa bir son verilmesini istiyor. Çok yakında inşaatına başlanacağı öğrenilen Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi arsasının bir an önce atık ve çöplerden temizlenmesini diliyoruz.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap