SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 06.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 06.05.2024

06 Mayıs 2024 Pazartesi - 08:33




Olaylar ve Yaşananlar | 06.05.2024





İKİ AHMET ANLAŞIYORUZ!

31 Mart yerel seçim öncesi “Trabzon’a iki Ahmet yakışır” sloganı yerel seçimler sonrası her anlamda hayata geçiyor. Farklı partilerden, farklı görüşlerden de olsalar da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya yerel yönetimlerde işbirliği noktasında her anlamda uzlaşma ve dayanışma sözü verdi. Önceki gün son yolculuğuna uğurladığımız Cafer Hazaroğlu’nun cenazesinde İskerderpaşa Camii avlusunda bir süre sohbet eden Genç ve Kaya’ya vatandaşlar da “El ele verip Trabzon’a hizmet edin, ikinize de bu şehir güveniyor, eskilerin, yenilerin kim olursa olsun dolmuşuna gelmeyin” mesajı verdi. Bu arada Ahmet Metin Genç ile Ahmet Kaya’nın bu hafta içinde baş -başa bir yemek organizasyonu olacak. İki başkan eğer vatandaşın sözüne kulak verir, birlik ve beraberlik içinde işlerine odaklanırsa hem kendileri hem de Trabzon kazanır.

KANDEMİR’İN YERİNE SOYLU GELİYOR

AK Parti’de yerel seçimler sonrası yaşanan yenilgiye ve oy kaybına rağmen hiçbir hamle yapılmaması büyük tepkiye neden oluyor. Partililer süreçten inanılmaz rahatsız. Sanki hiçbir şey olmamış gibi bir hava yaratılmasına tepki koyan AK Partililer, geçen her günün aleyhlerine işlediğini, partiden kopmaların devam ettiğini, heyecan ve şevkin kırıldığını dile getiriyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise önüne gelen raporları ve anketleri incelemeden hamle yapmak istemiyor. Fakat gelen baskılar karşısında hem AK Parti Genel Merkezinde hem de kabinede bu hafta değişim sinyallerinin verilmesi bekleniyor. İlk fatura AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e kesilecek. AK Parti kulislerinden gelen bilgilere göre, Kandemir’in yerine Süleyman Soylu’nun getirilecek. Bu, çok güçlü bir iddia. Yerel seçimlerin kaybedildiği ve derin farkların yaşandığı tüm illerde il başkanları ve yönetimleri de görevden alınacak.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRLERİ KARARNAMESİ HAZIR

Mayıs ayı içinde Türkiye genelinde birçok ilde vali ve emniyet müdürleri değişimi yaşanacak. Kararname hazır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vali ve emniyet müdürleri kararnamesinde çok hassas olunması noktasında kurmaylarını uyardı. Peki kararnamenin Trabzon yansıması ne olur? Trabzon Valisi Aziz Yıldırım henüz yeni. Yıldırım ile şehrin dokusu örtüştü. Babacan tavrının yanısıra birçok konuda taviz vermeyen tutumuyla takdir topluyor. Yıldırım, toplumun her kesimine kucak açan ve eşit davranmayı ile edinen bir vali. Muş ve Tekirdağ’da bu özelliği ile çok sevilmişti. Baba ocağı Trabzon’da ise görevinin hakkını vermeye çalışıyor. Vali ve emniyet müdürleri kararnamesinin emniyet ayağında ise Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk’ün kesin olarak değişimi söz konusu. Yozgat Emniyet Müdürü iken 2 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Esertürk’ün Emniyet Genel Müdürlüğünde görev alması bekleniyor.

METİN BAŞKAN NEREDESİN?

Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin bulunduğu aracın durdurularak bir kısım öğrencinin darp edilmesi tam bir skandaldı. Öğrencileri darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 dolmuş şoföründen ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu yetmez, olaya karışan kim varsa meslekten ihraç edilmeli. Rezalete yol açanlar Trabzon’u nasıl zora soktular haberleri var mı? Sosyal medya bu olayı konuşuyor. “Trabzon’da öğrenciler tekme tokat dövüldü” haberleri yayılıyor. Peki ama böyle bir süreçte TESOB Başkanı Metin Kara ne yapıyor? Şoförler ve Otomobilciler Odası ile bir araya gelip bu konu üzerine nasıl bir hamle yaptı? Yaşanan bu terbiyesizliğin tekrarlanmaması noktasında nasıl bir karar alındı? Metin Başkan, bu olayın bir tarafında öğrenciler, diğer tarafında dolmuş-minibüs esnafı var. İşini hakkıyla yapanlara diyecek bir şey yok ama bu bir değil iki değil. Artık şu işe bir çekidüzen verin. Bırakın kendi aranızda husumeti, kavgayı, al yanına Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’yı çık bir basın açıklaması yap Metin Başkan.

MEMUR VE EMEKLİ NE ZAMAN ZAM ALACAK?

Milyonlarca memur ve emekli, temmuz ayında yapılacak maaş zamlarını merakla bekliyor. Nisan ayında açıklanan enflasyon verileri, 4 aylık dönem için zam oranlarını büyük ölçüde belirledi. Haziran enflasyonuyla birlikte 6 aylık zam oranı kesinleşecek ve memur ile emekli maaşları güncellenecek. SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise, yılda iki kez, Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleşen TÜFE oranına göre maaşlarında artış görüyorlar. İlk dört ay için bu oran yüzde 18,72 olarak belirlendi ve bu orana, mayıs ve haziran aylarında gerçekleşecek enflasyon verileri de eklenecek. Temmuz ayı itibarıyla memur ve emeklilerin maaşları, enflasyon verilerine göre güncellenecek. Yeni zam oranları, ekonomik koşulların yanı sıra milyonlarca kişinin bütçesini de doğrudan etkileyecek. Haziran ayında açıklanacak son enflasyon verileri, bu oranların son şeklini verecek. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap