SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 06.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 06.04.2024

06 Nisan 2024 Cumartesi - 08:23




Olaylar ve Yaşananlar | 06.04.2024





İLÇE TEŞKİLATI DAHA NE YAPACAKTI?

AK Parti’de fatura il ve ilçelerde kime ve kimlere kesilecek? Kesilecek faturanın papatya falı şimdiden açılmaya başlandı bile… Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse ya da kitabın ortasından konuşursak ilçe teşkilatı fatura kesiminin dışında tutulmalıdır. Nedenini şöyle izah edebiliriz: Bizler gözlerimizle çalışmalarına şahit olduk, ilçe teşkilatı başta ilçe başkanı Selahaddin Çebi olmak üzere yönetimi gece gündüz demeden sahada çalıştılar. Çalmadık kapı, girmedik ev bırakmadılar. Bunun yanında Allah’ın bir kuluna dokunmamazlık yapmadılar. Seçim günü ise sandık müşahitleri ve sandık görevlileri görevlerini eksiksiz, hatasız yerine getirdiler. Bize göre seçim boyunca ilçe teşkilatı her kademesiyle adayları Ergin Aydın’ın kazanması için var güçleriyle ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ortahisar Belediyesinin kaybedilmesinin nedenleri başka mecralarda ve Ergin Aydın isminde direnenlerde aranmalı. Haliyle kesilecek faturanın adresi de arananlar olmalıdır.

HALUK BAŞKANIN BAŞARISI

Ortahisar seçimlerinin kazanılmasında CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve ekibinin başarısını yok saymamak gerek. Haluk Başkan seçim sürecini oldukça organize yönetti ve başarılı oldu. Kimseyi kırmadı, polemiklere girmedi, yeri geldi sözünü de esirgemedi, Ahmet Kaya’nın arkasında KAYA gibi durdu. Yerel seçim süreci kolay değildir. Herkesin farklı talepleri, istekleri çıkar, kimi gönül koyar, kimi de aslanlar gibi davasının arkasında durur. CHP’de Haluk Batmaz ve ekibi bu işe inandı ve başardı. Kendilerini kutlamak gerek.

ŞALPAZARI’NDA BİR GARİP DURUM

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerini çok az bir farkla MHP Belediye Başkan Adayı Refik Kurukız kazandı ama tartışmalar bitmek bilmiyor. 10 bin 320 seçmene sahip Şalpazarı ilçesinde 8 bin 685 geçerli oy kullanıldı. Mevcut başkan Refik Kurukız oyların yüzde 30.15’ini (2 bin 619 oy) aldı. İYİ Parti adayı Faruk Beldüz oyların yüzde 29.52’sini (2 bin 564) alarak ikinci sırada yer aldı. Yeniden Refah Partisi adayı Fatih Yılmaz ise 2 bin 143 oyla yüzde 24.67 başarı sağladı. Şalpazarı ilçesinde en büyük hayal kırıklığını 481 oy ile Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Necati Selvitop yaşadı. Şalpazarı ilçesinde seçmenler ve vatandaşlar bu tabloyu “Refik Başkan kredisini bitirdi, 10 bin seçmeni olan ilçede iki dönem belediye başkanlığı yapmış biri 2 bin oy alıyorsa vay haline” şeklinde yorumladılar.

YENİDEN REFAH KARADENİZ’DE GÜÇLENECEK

AK Parti’nin yüzde 50’ye yakın oyu aralarında Trabzon ve Rize’nin de olduğu 25 ilden geliyor. 2024 seçimlerinde de yaklaşık yüzde 30’u buralardan geldi. Hem AK Parti yönetiminde hem Meclis’te hem de Bakanlar Kurulu’nda etkili isimler ağırlıklı olarak yine 25 ilin havuzundan çıkıyor. Yeniden Refah Partisi (YRP) işte bu havuza direkt daldı. Ülke genelinde yüzde 6.2 oy oranı ile üçüncü parti oldu ve 1 büyükşehir, 1 il, 39 ilçe, 24 belde kazandı Orta Anadolu, Güneydoğu ve Karadeniz’de. Batıda ve büyük kentlerde ise beklenenin altında kaldığı görülüyor. Yeniden Refah Partisi bundan sonraki yol haritasını Artvin’den Samsun’a uzanan Karadeniz Bölgesi hattında yoğunlaştıracak. Bu arada çok yakında Trabzon, Rize ve Artvin’de Yeniden Refah Partisine sürpriz katılımlar olacak.

ARSİN SEVDAMIZ BİTMEZ

31 Mart yerel seçimlerinde Trabzon’un Arsin ilçesinde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Hamza Bilgin ipi göğüslemişti. 24 bin 962 seçmene sahip Arsin’de 19 bin 755  oy geçerli sayılırken Hamza Bilgin 10 bin 166 oyla yüzde 5146 oy ile belediye başkanı seçilmişti. AK Parti adayı İbrahim Küçük ise 8 bin 261 oy ile yüzde 41.81 oy almıştı. Genç iş adamı  İbrahim Küçük yerel seçim sürecinde gösterdiği nezaket ve samimiyet ile özellikle genç kesimin gönlünü kazanmıştı. Trabzon siyasetine damgasını vuracak bir çıkış yakalayan İbrahim Küçük seçim sonrası Arsin sokaklarını gezerek kendisine oy veren-vermeyen herkese teşekkür etti. “Arsin sevdamız bitmez” diyen Küçük, ilçesine, Trabzon’a ve ülkesine hizmet noktasında aynı heyecan ve aşkla çalışacağını dile getirdi

PAZAR’DA SEÇİM ZAMMI

Rize’de bayram öncesinde ulaşıma yüzde 50 zam yapıldı. Ortaya çıkan yeni tarifeye “Seçim sonuçlarının acısı Rize'den çıktı” yorumu yapıldı. Rize’de Ramazan Bayramı öncesi dolmuş ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. Rize-Pazar Minibüsçüler Kooperatifi, yaptığı son duyuruda Rize-Pazar ve Rize-Ardeşen hattında ücretlere gelen zamları paylaştı.

KAYA BAŞKAN ÇAYLAR NE OLACAK?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Trabzon mitinginde özellikle Meydan bölgesindeki parklarda emeklilerin ve dar gelirlilerin oturup rahatça çay içemediğinden dert yanıyordu. Miting sırasında Ahmet Kaya’yı yanına çağıran Özgür Özel, “Bak Ahmet Başkan, seçilirsen çay 1.5 TL olacak. Emekli çayını rahatça içecek” şeklinde uyarıda bulunmuş ve söz almıştı. Ahmet Kaya bakalım bu sözünde durabilecek mi? Meydan bölgesindeki Atatürk Parkı ve Fatih Parkı başta olmak üzere Trabzon’da belediyeye ait parklarda ve işletmelerde emekliye çay 1.5 TL olacak mı?

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap