SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 06.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 06.03.2024

06 Mart 2024 Çarşamba - 09:22




Olaylar ve Yaşananlar | 06.03.2024





TRABZON VALİSİ VE ORTAHİSAR ESNAFI!

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın bu şehirde yarattığı enerji ve vatandaşla kurduğu gönül bağı çok değerli, çok kıymetli. Baba ocağı şehre hizmet etme onuruna nasip olduğu için çok mutlu olduğunu her defasında dile getiren Vali Yıldırım her gün sabahları işe gelirken arka taraftan değil ön taraftan giriş yaparak esnafla selamlaşmayı ve sohbet etmeyi tercih ediyor. Ortahisar esnafı bu durumdan oldukça mutlu ve keyifli. “Aziz baba gönüllerin valisi” yakıştırması yapan esnaflar “Biz onu kendi içimizden biri olarak görüyor ve kabul ediyoruz. Yüzü her zaman güleç, hiç yapmacık değil” ifadelerini kullandılar.

KAYA İLE BİR SEÇİM GÜNÜ!




CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya ile Uzunsokak ve Kahramanmaraş Caddesi esnaf ziyaretlerini takip ettik dün. İnanılmaz bir ilgi seline şahit olduk. Kaya’ya doğal bir ilgi var. Vatandaş onu görmek ve elini sıkmak için yolunu bile değiştirip bekledi. Bunlara bizzat şahit olduk. Her girdiği iş yerinde ise çalışanlar fotoğraf çektirip çay-kahve ikramı yapmak istedi. Vallahi doğrusu biz de şaşırdık. Ahmet Kaya’nın yanında bulunanlar da bu duruma alışmaya çalışıyor, onlar da gördükleri ilgiden dolayı oldukça mutlu. Vatandaşın 31 Mart’ta sandıklarda patlayacağını dile getiren partililer, “İnsanlarımız inanılmaz bunaldı, sıkıldı artık. Yokluk ve yolsuzluğa sürekli kılıf arayanlara cevabı sandıkta soracaklar. Trabzon Ortahisar’a KAYA gibi başkan geliyor” şeklinde mesaj verdiler.

PROJELER SEÇMENİ NASIL ETKİLEYECEK?




AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, ilçe belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantılarının hızla devam ettiğine vurgu yaparak “Vatandaşımızın projelerle birlikte bize olan güveni daha da artmaktadır” dedi. Dün Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın proje toplantısının ardından bugün de Maçka’da  Halil İbrahim Atmaca Kültür Merkezinde Maçka Belediye Başkan Adayı Koray Koçhan’ın ve Yomra’da NovOtel’de Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Özdemir proje tanıtım toplantısı yapılacak. 7 Mart Perşembe günü ise Arsin Proje Tanıtım Toplantısı saat 10.30’da Nisra Park Toplantı Salonunda, Of Proje Tanıtım Toplantısı saat 13.30’da Günbatımı Toplantı Salonunda, Akçaabat Proje Tanıtım Toplantısı saat 16.00’da Erol Günaydın Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Trabzon Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av.Ahmet Metin Genç’in Proje Tanıtım Toplantısı ise 8 Mart’ta saat 14.00’te Ramada Otel’de yapılacak.

ÜLKE OLARAK EN ÇOK NEDEN KAYGI DUYUYORUZ?

Önemli bir araştırma şirketi "Dünyayı neler endişelendiriyor?" başlıklı anketi için, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 29 ülkede yaşayanların görüşlerini sordu. Yaklaşık 25 bin kişiye çevrimiçi sistem üzerinden kaygıları, ülkelerindeki gidişata ilişkin görüşleri soruldu. Türkiye'de en çok kaygı duyulan konu, yüzde 50'lik oranla enflasyon oldu. İkinci sırada, yüzde 30'luk oranla, yoksulluk ve sosyal adaletsizlik yer aldı. Ankete katılanların yüzde 22'si Türkiye'deki suç ve şiddet oranlarından endişeli olduklarını söylerken yüzde 22'si işsizlikten, yüzde 21'i de mali ve siyasi yolsuzluktan kaygılarını ifade etti. Türkiye'de küresel ısınmayı endişe verici bulanların oranı sadece yüzde 5 oldu. Bu oranın, diğer birçok Avrupa ülkesinden daha yüksek olması, Türkiye'de son derece düşük kalması dikkat çekti.




İMAMOĞLU ÖNDE GİDİYOR

Trabzonlu hemşehrimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Büyükşehir Belediye Başkanlık aday yarışında önde gidiyor. Anketler ve kamuoyu yoklamaları İmamoğlu’nu şanslı bulurken bir önemli tespit de Diyarbakır’dan geldi. Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Vahap Coşkun, "Partiler birbirlerinden ayrıldılar ama seçmen düzeyinde bu ayrılmanın mutlak düzeyde olduğunu söyleyemeyiz. Dolayısıyla, ben bu seçimde İYİ Parti’ye oy veren seçmenlerin bir kısmının da DEM seçmeninin bir kısmının da kendi partilerine değil, muhalefetin güçlü adayı olan İmamoğlu'na oy vereceklerini düşünüyorum” şeklinde bir tespit yaptı. Kürt seçmenler üzerinde yapılan araştırma ve analizlere göre ise Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun'a göre, Ekrem İmamoğlu, DEM seçmeninden en az yüzde 40 oranında oy alabilir.




SGK’DAN GÜZEL HABER

Türkiye’de yaşayan milyonlarca emekliye güzel haber SGK’dan geldi. SGK’nın yeni hamlesi ile SSK Bağ-Kur kapsamında olan milyonlarca emekli artık ücretsiz tedavi olabilecek. Yakın zamanda SGK SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığına tabi olan emeklilerin kaplıca tedavilerinin GSS kapsamında karşılanacağı SGK tarafından duyuruldu. 81 ildeki bütün kaplıca tesislerindeki tedavi masrafları da ücretsiz olacak.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap