SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 06.01.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 06.01.2021

06 Ocak 2021 Çarşamba - 09:15




Olaylar ve Yaşananlar | 06.01.2021





ERDOĞAN KAÇ ADIM ATTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün AK Parti MYK toplantısı sonrasında Genel Merkez binasının arka kapısından çıkarken, havanın da iyi olmasını fırsat bilerek, kurmayları ile yürüyüş yaptı. Erdoğan’ın, AK Parti Genel Merkezi’nden Cumhurbaşkanlığı’na kadar yaptığı bu yürüyüşe yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşte, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da bulundu. Erdoğan, yürüyüş sırasında biz gazetecileri fark edince, “Hayırdır burada ne işiniz var? Buraya kadar nasıl geldiniz?” diye sordu. Biz “Sizinle yürümek istedik. Hatta buraya kadar koştuk” deyince, Erdoğan “Hay Allah iyiliğinizi versin” diyerek güldü. Erdoğan daha sonra “Buraya kadar kaç adım atmışız?” diye sordu, biz gün boyu 9 bin adım attığımızı söyleyince şaşırdı ve telefonundaki adım sayara baktı. Erdoğan’ın, “Ben gün boyunca 3 binden fazla adım atmışım. Siz çok söylediniz” demesi üzerine biz de, “Sizi gün boyu takip etmek kolay değil, bu nedenle 9 bin adım attık” yanıtını verdik. Erdoğan daha sonra “İyi geceler” diyerek Cumhurbaşkanlığı’na giriş yaptı. Erdoğan’la kısa yürüyüş de Beştepe’nin girişinde son buldu.

2 YILDA TAMAM

Temeli 2012’de atılan Toplam uzunluğu 21,4 kilometrelik Ordu Çevre Yolu’nun 10,4 kilometrelik ilk etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019’da açılmıştı. Uzunluğu 10 kilometre olan Çevre Yolu’nun ikinci etabının ne zaman biteceğin ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, “Ordu Çevre Yolu’nun 2 yıl içerisinde tamamlanacak. 6 adet tünel, 11 adet çift köprü, 5 adet tek köprü ve 7 adet farklı seviyeli kavşaktan oluşan Ordu Çevre Yolu kent içi trafiği rahatlatırken, yüksek emniyetli ulaşım sunacak. Yol büyük oranda yakıt ve zaman tasarrufu da sağlayacak” dedi.

PEZÜK’E ÖNEMLİ GÖREV

Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) Başkanı Hasan Pezük, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü oldu. TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle Hasan Pezük atandı. 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 24 üncü maddesi il 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri gereğince, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Yazıcı görevden alınmış ve bu suretle boşalan TCDD Taşımacılık AŞ. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Hasan Pezük atanmıştır, denildi. Görevine başlayan Pezük’e başarılar diliyoruz.

BAYRAKTAR’A ÖDÜL

İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün (İKSAD) 2010 yılından itibaren bilime ve gelişime hizmet eden akademisyenleri, genç araştırmacıları takdir amaçlı verdiği “Bilim Ödülleri” bu yıl on birinci kez sahiplerini buldu. Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Bülent Bayraktar, yıl içerisinde gerçekleştirdiği akademik çalışmaları neticesinde, 11. İKSAD Bilim Ödülleri kapsamında ödüle layık görüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap