SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 05.09.2021

05 Eylül 2021 Pazar - 08:19




Olaylar ve Yaşananlar | 05.09.2021





ADAM OLUN ADAM

Enginyurt, “Son zamanlarda meyhane, rakı işine fazla takılmaya başlayanlar! Pudra şekeri içmiyorlar diye mi bozuldunuz? Ebu Bekir gibi konuşup, Ebu Cehil gibi yaşayanlara yazıklar olsun. Ya olduğunuz gibi görünün. Ya da göründüğünüz gibi olun. Yani adam olun adam” paylaşımında bulundu.
“Milli Eğitim bakanlığı, 69 bin ücretli öğretmen alıyor. 20 bin öğretmen ataması yapıyor. 100 binlerce genç ağlıyor. Kafa bulmaya devam edin bakalım” sözleri ile tepki gösteren Enginyurt, “Gün gelecek, Millet sizi gönderecek” dedi

ATAMALAR

TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na 20 Eylül 2019’da getirilen Ali İhsan Uygun, Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle gece yarısı görevinden alındı. Uygun’un görevini artık Abdülkerim Murat Atik yürütecek.

DİĞER ATAMALAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne, Nejat Fırat atandı.
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Ali Aydın ve Ege Bölge Müdürü Aytekin Türkel görevden alındı, Ege Bölge Müdürlüğüne Marmara Bölge Müdürü Burhanettin Yüce, Marmara Bölge Müdürlüğüne Afşın Ekmekyapar getirildi.
Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekili Taha Meli Arvas görevden alındı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe, Müfettiş Selahattin Bayram atandı.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünde açık bulunan 1. Hukuk Müşavirliğine Şeyhmus Hayrullah Karagöz getirildi.

ŞENLİKOĞLU’NUN TALİMATI

Yeni eğitim ve öğretim yılı Pazartesi günü başlayacak. Pandemi nedeniyle okullarda tedbirlerin alınması yönünde sürdürülen çalışmalara Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’ndan da destek geldi.
Her alanda hizmet adına belediyenin bütün imkanları ile seferberlik ilan eden Şenlikoğlu verdiği talimatla ilk ve ortaokul ile liselerde ekipler ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Sınıflar, koridorlar, tuvaletler ve ortak kullanım alanları ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

TRABZON’DA KAMULAŞTIRMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Çimenli ve Yeşilköy mahalleleri sınırları içerisinde bulunan özel mülkiyete konu taşınmazların, bölgede ihtiyaç duyulan sosyal konut projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Kararda, kamulaştırılacak alanın sınır ve koordinatları da yer aldı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap