SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.08.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 05.08.2020

05 Ağustos 2020 Çarşamba - 09:36




Olaylar ve Yaşananlar | 05.08.2020





ALBAYRAK’TAN DEĞERLENDİRME

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Temmuz ayında 56,9 seviyesinde gerçekleşti. Bu tarihi bir dönüm noktası. Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor" dedi.

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

MHP’de Milletvekili Cemal Enginyurt’un ihracı ve İl Başkanı Köksal Yılmaz’ın istifasından sonra şimdi gözler yeni il başkanının kim olacağına çevrildi. İl başkanlığı için kulislerde bazı isimler dolaşırken MHP Gölköy Belediye Meclis Üyesi Yusuf Ziya Karataş, göreve hazır olduğunu açıkladı. Karataş, "Ocakta çay taşımayı, temizlik yapmayı gurur olarak görürken ilçe başkanlığı, kurultay delegeliği, belediye meclis üyeliği ile şereflendim. Bütün makamları Ülkü Ocaklı bir nefer olmaya değişmem. Ülkü Ocaklı olmak gururum, MHP kimliğim onurumdur! Liderimizin emrinde her türlü görev başımızın üstündedir" dedi. Enginyurt ise vatandaşlarla buluşmasında “Çok insanın gönlünü kırdık. Bilerek, bilmeyerek çok insan üzdük. Sosyal medyada bile çok insanı engelledik. Kader birliği yaptıklarımıza kinlendik. Yol arkadaşlarımızla düşman kesildik. Üç kuruşluk dünyada çok sertleştik. Bayram vesilesiyle haklarınızı helal edin, ben helal ettim. Gönlü bizimle çarpan ve gelme imkanı olan sevenlerimizi bekliyorum. Allah inananların yardımcısıdır” dedi.

BALTA’NIN ZİYARETLERİ

AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta bayramda reklam kokan hareketlerden uzak gönüllere girme ve orada yer bulma adına gece gündüz uğraş veren biriydi. İyi günde olduğu gibi vatandaşın acı gününde de yanında olan Balta Trabzon Vakfıkebir’de vefat eden Gökhan Kayhan, Hacer Yıldız ve Sakine Dervişoğlu’nun ailelerini de acı günlerinde yalnız bırakmadı. Balta, ailelere başsağlığı dilerek acılarını paylaşırken gönüllere böyle girilir dedirtti. Öte yandan AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Adnan Günnar’ın bayram dönüşü için yola çıkanlara yaptığı, “2 saatte bir mola verelim ve emniyet kemeri takmayı unutmayalım” çağrısı aslında uzun yola gidenler için geçerli de olsa trafik kazalarının daha da azalmasına vesile olur umarız.

VİRÜS AYRIM YAPMIYOR

Anadolu Ajansı Rize İl Sorumlusu Muhittin Sandıkçı ile Çay TV spor programcısı ve iş adamı Osman Öksüz’ünCovid-19 testleri pozitif çıktı. İlk olarak Öksüz ve ailesinde Covid-19 belirtisi görüldü. Öksüz ailesinin testlerinin pozitif çıkması üzerine iki gün evde izole altında kalan Muhittin Sandıkçı da test yaptırdı. Sandıkçı’nın testi de pozitif çıktı. Öksüz ailesinin hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra evde tedavileri devam ediyor. Gazeteci Sandıkçı’nın ise Rize Devlet Hastanesindeki tedavisine devam ediliyor. Diğer taraftan Rize Valiliği Yazı İşleri Müdürü Enes Tüfekçi’nin Covid-19 testi de pozitif çıktı. Rize Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Tüfekçi’nin tedavi süreci devam ediyor. Meslektaşlarımıza ve Tüfekçi’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap