SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 05.06.2020

05 Haziran 2020 Cuma - 09:26




Olaylar ve Yaşananlar | 05.06.2020





MUAYENE OLACAKLARIN DİKKATİNE

Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de yeni tip koronavirüs salgını ile mücadelenin devam ettiği bugünlerde, ülkemizde 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecinde vatandaşların toplu olarak bulunduğu mekanlar veya alanlardan olan hastanelere tedavi amacı ile giden vatandaşlara virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırmak, Kovid-19 pandemisi ile mücadelede toplum sağlığının korunması, salgının kontrol altında tutularak yayılmasını engellemek amacıyla birtakım önlemler alınmış ve bu önlemlerden biri de acil haller dışında hastanelerde randevusuz hasta kabul edilmemesiydi. Bu nedenle vatandaşlarımızın hastanelere gitmeden önce mutlaka Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) internet sitesinden ( https://www.mhrs.gov.tr ) veya 182 numaralı telefon üzerinden randevu alarak hastaneye gitmeleri gerekmektedir. Bu süreçte acil haller dışında randevusuz muayene yapılmayacağından ve doktorların randevulu hastalara hizmet veriyor olacağından hastane kapısından geri dönmek zorunda kalabilirsiniz.

ORDU TABİPLER ODASI UYARIYOR

Ordu Tabipler Odası’ndan koronavirüs salgınıyla ilgili önemli uyarılar geldi. Başkan Esra Yancar Demir, Ordu’da il dışından gelenlerin vaka sayısının artmasına neden olduğunu söyledi. Demir, tedbirler konusunda uyarılarda bulunarak “Normalleşme süreci başladı. Ancak bu normalleşme yanlış anlaşılmamalı. Hala belirli kurallara uymamız gerekiyor. Evet virüsün virülansı dediğimiz hastalık yapabilme gücünde azalmalar meydana gelmiş olabilir ancak yine de hala karşımızda çok fazla bilmediğimiz, hakim olmadığımız bir düşman var. Hala hastalık yapıyor, hala yayılıyor, hala zatürre yapıyor ve hala öldürebiliyor. Vatandaşlarımızın tüm bu detayları düşünerek, bilerek hareket etmesi ileri derecede önem taşıyor. Mutlaka maskemizi doğru şekilde kullanalım. Sosyal mesafe kuralına mutlaka önem verelim. Hepimiz bunaldık, yorulduk eski yaşantımızı özledik ancak şimdi yapacağımız bir hata bize çok daha ciddi kısıtlamalar olarak geri dönebilir” dedi.

DOKTORLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Gümüşhane Devlet Hastanesi Uzman Hekimleri bu zorlu süreçte ek ödemelerini paylaşarak örnek bir davranış sergilediler. Hekimler bu dönemde aldıkları ek ödemelerini iki aydır salgın sürecinde de kendileriyle aynı risk ortamında omuz omuza çalıştıkları, yönetmeliğe göre ek ödeme alamayan sürekli işçi kadrosundaki mesai arkadaşları ile paylaştı. Uzman Hekimlerim farkındalık oluşturan bu örnek ve duyarlı tutumları karşısında sürekli işçi kadrosundaki personeller de kendilerine teşekkür etti.

BAKAN KURUM RİZE’YE GELECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, devam eden yatırımları yerinde incelemek ve proje aşamasındaki yatırımları değerlendirmek üzere 13 Haziran Cumartesi günü Rize'ye gelecek. Ayder Yaylası Dönüşüm Projesi, Belediye Blokları Dönüşüm Projesi, Yağlıtaş Mahallesinde yapılması planlanan Toki Konutları ve diğer yatırımlar hakkında inceleme ve değerlendirmelerde bulunacak olan Bakan Kurum devamında yatırımlardaki ilerlemeler ile ilgili bilgilendirme toplantısına katılacak.

BEDER’İN ACI GÜNÜ

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder’in acı günü. Beder, annesi Sabriye Beder’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Sabire Beder’in cenazesi dün saat 11.00’da 2 Nolu Bostancı Mezarlık Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde toprağa verildi. Bize de Karadeniz ailesi olarak merhume Sabire Beder’e Allah’tan rahmet, oğlu Erdoğan Beder’e ve kederli ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap