SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 05.06.2019

05 Haziran 2019 Çarşamba - 09:26




Olaylar ve Yaşananlar | 05.06.2019





RİZE’DE YAPI RUHSATI ARTTI

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğünün yapı izin istatistiklerinden derlediği bilgilere göre; 2019 yılı Ocak-Mart döneminde Doğu Karadeniz Bölgesi’nde toplam 486 bina ve 3 bin 699 daire için yapı ruhsatı verildi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ruhsat verilen bina sayısı yüzde 29,2, daire sayısı ise yüzde 8,5 azaldı. Artvin ilinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı oranı bir önceki yıla oranla yüzde 25 düşüş yaşadı. Yapı kullanım izni belgesi verilen bina sayısı oranı ise bir önceki yıla oranla yüzde 17,6 arttı. Öte yandan yapı ruhsatı verilen bina sayısı 2019 yılı Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre Rize’de yüzde 17,1 artarak 41’e yükselirken Gümüşhane’de yüzde 50,0 azalarak 13’e, Ordu’da yüzde 47,5 azalarak 106’ya, Artvin’de yüzde 25,0 azalarak 12’ye, Giresun’da yüzde 23,7 azalarak 87’ye ve Trabzon’da yüzde 22,5 azalarak 227’ye geriledi.

ARAKLILI İŞİNSANI BİR İLKİ BAŞARDI




Araklılı işinsanı Doğupen Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şengün, Türkiye’de bir ilki başardıklarını söyledi. Şengün, kimsenin yapamadığı bir çalışmayı ortaya koyduklarını belirterek vatandaşlara en kaliteli hizmeti sunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Şengün, Şirketimiz tarafından ilk kez Türkiye'de Merkezi Contalı Pervazlı kasa ürettik. Bundan sonra hedefimiz Doğupen müşterilerimize en güzel hizmeti yapmaktır” dedi.

RİZESPOR AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI




Çaykur Rizesporun geçtiğimiz gün vefat eden eski futbolcularIndan Ahmet Günal Artvin'in Arhavi ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Günal'ın cenazesine Ç.Rizespor'un Başkanı Hasan Kartal ve yöneticiler Talha Küçükvar, Sinan Mete, Yaşar Özdoğan ve Erdal Hoşver katıldı. Günal’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Rizespor camiasına başsağlığı diliyoruz.

MUHTARLAR BELLİ OLDU

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Aydınköy ve Salacık mahalle muhtarlıklarında muhtarlık seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucu Salacıkta Süleyman Serdar 410 oy alarak muhtar seçil. Diğer aday Veysel Buruk ise 205 oy aldı. Akçaabat Aydınköy’de ise muhtarlık yarışı 2 oy ile belirlendi. Sandıktan 341 oy alan İbrahim Bulut Aydınköy’ünde muhtar seçilirken diğer aday Hakkı Bayraktar ise 339 oy aldı.




İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI RİZE’DE

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Rize'de Ramazan Bayramı dolayısıyla oluşturulan polis ve jandarma trafik kontrol noktalarında incelemelerde bulundu. Erdil, Ramazan Bayramı dolayısıyla Rize'de oluşturulan polis ve jandarma trafik kontrol noktalarında incelemelerde bulundu. Güzergahlarda seyahat eden sürücü ve yolcularla sohbet eden Erdil, çocuklara "kırmızı düdük" verdi. Ali Paşa Polis Kontrol noktasında açıklama yapan Erdil, Bakanlık olarak can kaybı yaşanmadan bir bayram geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.




GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

Giresun Üniversitesi rektörlük seçimlerine iktidar partisinin el atmasının ardından bir türlü sıkıntı bitmedi. Prof. Dr. Aygün Attar’ın önünü kesme adına yapılan hamlelerin ardından koltuk ikinci sarıdaki adaya teslim edildi, oda fayda etmedi, görevinden istifa etti.

Vekaleten göreve atan isimin ise seçimlerde iki oy aldığı, buna rağmen asaleten atanabileceği de kulislerde konuşuluyor. Rektörlük koltuğuna kimin asaleten oturacağını cumhurbaşkanı karar verecek. Bu arada üniversite kulislerinde Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Soylu, Prof. Dr. Mustafa Cin ve Prof. Dr. Canan Çelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen ile Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ramazan Sever’in isimleri üniversite kulislerinde konuşuluyor. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap