SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 05.05.2024

05 Mayıs 2024 Pazar - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 05.05.2024





HASTALIĞINA RAĞMEN SAHADAYDI

Trabzon iş-siyaset-spor camiasının bir güzel evladını dün son yolculuğuna uğurladı. Memleketi Rize Fındıklı’da toprağa verilen  Cafer Hazaroğlu’nun ölümü her kesimde derin bir üzüntü yarattı. Trabzon siyasetinin deneyimli isimlerinden Cafer Hazaroğlu, beyninde oluşan pıhtı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu. 6 yıl boyunca CHP Trabzon İl Başkanlığı görevini yapan Hazaroğlu 31 Mart yerel seçimlerinde yaşına ve hastalığına rağmen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya destek olmak amacıyla sahalara inmiş ve etkinliklere katılmıştı. .. Hazaroğlu’nun bu vefası çok kıymetli ve değerli. CHP’den demokrasiden ve hak-hukuk mücadelesinden hiç kopmadı. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez İl Başkanı Mustafa Bak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve partililer dün cenaze de çok üzgündü.. Bu arada Trabzonspor eski yöneticilerinden Önder Bülbüloğlu ve İsmail Yavuz da annelerini kaybettiler. Her iki isimde gözyaşları içerisinde annelerine son görevlerini yerine getirdiler. Trabzon’da uzun süre valilik yapan kalp krizi sonucu vefat eden İsmet Gürbüz Civelek’in 30 yaşındaki kızı da önceki gün vefat etti ve toprağa verildi
**
BAYRAKTUTAN’DA GELDİ

Cafer Hazaroğlu’na veda noktasında şehir dışından bir çok isim geldi. TBMM İdare Amiri Başkanı CHP Artvin Milletvekili Av.Uğur Bayraktutan’da Trabzon’da cenaze namazına katıldıktan sonra Hazaroğlu’nun ailesiyle birlikte Rize Fındıklı İlçesine giderek burada da son görevini yaptı. Cafer Hazaroğlu yıllara dayanan ağabey-kardeş bir ilişkisi olduğunu belirten Bayraktutan derin bir üzüntü yaşadığını dile getirerek şunları söyledi; “Cafer ağabey çok farklı çok renkli bir kişilikti. Trabzon-Rize ve Artvin benim üç memleketim derdi. Lazca ve Gürcü’ce konuşmayı çok sever bu anlamda kültürünü yaşatırdı. Partimize çok değerli hizmetleri olan değerli büyüğümüzü her zaman saygı ve sevgi ile yad edeceğiz”
**
KALP İLACI BU ŞEKER DEĞİL!

SGK’nın geri ödemeler listesinde yer alan ilaçlara 81 tane daha eklendi. Bakanlık tam listeyi paylaşırken ilaçlar arasında kanser ve diyabet ilaçları da bulunuyor. SGK’nın geri ödeme listesinde olan ilaçlara yeni güncelleme geldi. Yapılan son düzenleme ile birlikte listeye 81 yeni ilaç eklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada 79’ü yerli üretim olan 81 ilacın geri ödeme listesine alındığın duyurdu .Binlerce kalp hastasının kullandığı “Oneptus” adlı ilaç ise  kampanyalara ve şikayetlere rağmen listeye eklenmedi. Oneptus'un kalp yetmezliği ve kalp sağlığı için kötüye işleyen mekanizmaları bloke ederken, diğer taraftan iyiye işleyen mekanizmaların da aktivitesini artırarak güçlü yararlar ortaya koyuyormuş. Ancak sürekli kullanılması gereken bu ilaç SGK geri ödeme listesinde bulunmuyor. Eczanelerde  Kutusu 5 bin TL’yi bulan ilca için Hastalar ve hasta yakınları tepkilerini “Şeker değil ilaç ihtiyacımız var. Devlet bizi neden mağdur ediyor” sözleriyle gösterdiler
**
YERLİKAYA’DAN ŞOK OPERASYON!

Emniyet Genel Müdürlüğü İçişleri Bakanlığı’nda beklenmedik bir operasyon gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte Bakan Yardımcısı olarak çalışan Bülent Turan, Münir Karaloğlu, Mehmet Aktaş ve Ramazan Sağlam’ın makamlarında görev yapan Emniyet personelleri görevden çekildi. Ali Yerlikaya’nın dört bakan yardımcısının her birine biri şoför ve ikişer polis bırakıldı. Öte yandan görevden alma işlemi hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması beklenen Kabine değişikliği iddialarının yeniden gündeme gelmesine de neden oldu .Ayrıca eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibine yönelik operasyonlar gerçekleştirilmişti. Bazı isimler emniyette görevden alınmış ya da yer değiştirilmişti.
**
DİKKAT ET HIRSINA YENİK DÜŞME!

Bizim Cemiyetin Başkanı Ersen Küçük şu sıralar bir hırs bir öfke dolu ki sormayın gitsin.  Nedir bu kadar gerginlik anlamadık? TSYD seçimlerinden sonra herhalde dengesi değişti başkan Küçüğün. TSYD Seçimini kaybedince tuhaf bir hal aldı. .Ne kadar zoruna gitmiş meğer bu işler!  Başkan bu ne haller böyle aman dikkat et şekerin düşer hırsına yenik düşme! cemiyetin işlerine  değil başka şeylerin peşine koşmaman gerek. Bak sevgili kuçuk başkan yoruyor bu işler seni! Üçüncü dönem aday olmak için kendi-kendine tuhaf bir hallere girmen seni tanınmaz bir şekle büründürüyor. Kulağımıza geliyor, Bazı ortamlarda ise  ağzını bozuyor muş bizim cemiyetin küçük başkanı.. Bunlara ne gerek var ?  Senin başkanlık döneminde bu cemiyet hiç bu kadar yara almadı irtifa kaybetmedi güveni sarsılmadı. Daha ötesi mi var? Gerçi kimin umurundaki cemiyetin yara alıp irtifa kaybetmesi!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap