SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 05.04.2021

05 Nisan 2021 Pazartesi - 10:04




Olaylar ve Yaşananlar | 05.04.2021





İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, iktidarın milletten habersiz olduğunu savunarak  "Kokain çekenlerle ittifak yapmayacağız. EYT'linin hakkını vermeyenle ittifak yapmayacağız. Çiftçinin hakkını yiyenle ittifak yapmayacağız. İşsiz gençlere sahip çıkmayıp yandaş torpilcilik anlayışıyla sadece partiye üye yaparak işçi alanlarla ittifak yapmayacağız. Biz ittifakımızı milletle yapacağız ve her şeyden önemlisi Demokrat Parti Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmeyenle ittifak yapmayacak. Bu ülkede Atatürk'ün resmini kaldıranlarla, bu ülkede Türk ismini kaldıranlarla, bu ülkede 'Türk'üm, Doğruyum, Çalışkanım' demekten rahatsız olanlarla ittifak yapmayacağız. Bizim ittifakımız milletimizle olacaktır" dedi.

FINDIK GELİRİ

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç,
1 Eylül 2020-31 Mart 2021 döneminde 185 bin 147 ton fındık ihracatı yapıldığını belirtti.
Sevinç, ihracatın karşılığında 1 milyar 306 milyon 420 bin 561 dolar gelir sağlandığını belirterek geçen sezonunun aynı döneminde 249 bin 971 ton fındık ihracatı karşılığında 1 milyar 642 milyon 837 bin 175 gelir elde edildiğini vurguladı.

Söz konusu dönemde miktar bazında 64 bin 824 ton, döviz girdisinde ise 336 milyon 426 bin 614 dolarlık azalış olduğunu aktaran Sevinç, şunları söyledi; "Ülkemiz ihracat gelirleri içerisinde en önemli ve yüksek net döviz getirisi olması yanında, bölgemiz ekonomi ve istihdamının motoru durumundaki fındık dış satımında yeniden hareketli günlere ulaşacağımız beklentisini kuvvetle koruyoruz. Mayıs ayı başı itibarıyla miktarını tahmin edebileceğimiz 2021 rekoltesinin de bu beklentimizle paralel oluşabilmesini diliyoruz."

DALTABAN UYARDI

Gümüşhane Devlet Hastanesi Patoloji Doktoru Uzm.Dr. Feyza Daltaban, son bir yıldır Covid-19 salgını nedeniyle vatandaşların kanser tarama başvurularının azaldığını belirterek vatandaşları bu konuda uyardı.
Kanser Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada kanserin dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölüm nedenleri içerisinde kalp ve damar hastalıklarından sonra ilk sırada yer aldığını kaydeden Daltaban, “Ölüme sebebiyet vermesi yanı sıra hastada bıraktığı sekeller, hasta ve yakınlarında oluşturduğu psikolojik travmalar, tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Bu amaçla ülkemizde de Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği serviks (rahim ağzı), meme ve kolorektal kanser tarama programları yapılmakta olup erken tanıda önemli başarılar elde edilmektedir” dedi.

MUHTARLAR YARIŞTI

Bayburt Muhtarlar Derneği Başkanlık seçimini mevcut başkan Bekir Altındaşoğlu kazandı. Bayburt Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen ve %99 katılım sağlanan genel kurulda 2 aday yarıştı. 149 muhtarının oy kullandığı seçimlerde mevcut başkan Bekir Altındaşoğlu 86 oy, Köksal Solgun 62 oy aldı, 1 oy ise geçersiz sayıldı. Yeni dernek başkanlığına seçilen Altundaşoğlu, bir selamlama konuşması yaparak, delegelere teşekkür etti. Başkan Bekir Altındaşoğlu’nun yönetim kurulunda, Zikri Güçlü, Osman Yegen, İsmail Haşlak, Maksut Coşkun, Muhammet Adıgüzel ve Mustafa Budak yer aldı.





 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap