SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 04.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 04.09.2021

04 Eylül 2021 Cumartesi - 08:15




Olaylar ve Yaşananlar | 04.09.2021





BALTA ARAKLI’YA GİTTİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, kentte gerçekleştirdiği ziyaretlere bir yenisini ekleyerek Araklı ilçesine partilileriyle birlikte çıkarma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında açılışını yaptığı Araklı Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafın sorunlarını dinleyen Balta, burada birçok önemli not aldı… Yıllar içerisinde oluşan problemlerin kısa sürede çözüme kavuşturacaklarının sözünü verdi… Ziyaretten sonra mesaj yayımlayan Milletvekili Balta, “Esnaflarımızla istişare etmeyi önemsiyoruz. Aldığımız notlar çalışmalarımıza yön veriyor” dedi.

“TERMİNAL İNŞAATINI DURDURUN!”

CHP Ortahisar ilçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nce Değirmendere mevkiinde yapılması planlanan terminal projesine karşı çıkan ve konuyu gündemde tutan isimlerden biri… Sosyal medya hesabından adeta manifesto gibi bir açıklamayla ‘Terminal inşaatını durdurun!’ çağrısı yaptı. Ormancılık Bakanlığı tarafından 2020 yılında “DOĞU KARADENİZ HAVZASI TAŞKIN YÖNETİM PLANI” yayınlandığına dikkat çeken Oyman, planda, “Sanayi Mahallemizde taşkın riski var’ denilmiş, ‘Değirmendere deresinin tehlike derecesi ‘Çok yüksek riskli’ olarak belirlenmiş” dedi. Oyman, “Gerçek; taşkının yüksek riskli olduğu Değirmendere bölgesinde Tarım ve Ormancılık Bakanlığı, hazırladığı raporuyla bölgede düzenlenme öneriyor, şehrimizin yöneticileri terminal binası için bu bölgede inatlaşıyor. Bu cesareti kimden alıyorlar? Sadece Ortahisar ilçemizde değil, bu bölgedeki tehlikeye duyarlı olan herkesi Terminal projesinin bu bölgede yapılmaması ve Değirmendere çevresinin yeninden düzenlenmesi için ses çıkarmaya davet ediyorum” dedi.

HÜSEYİN ÖRS NEREDE?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Meclis kapandıktan sonra oluşan vaktinin tamamını Trabzon’da geçirdi. Ve hala kentte… Ekibiyle birlikte “Millet bizi çağırıyor” diyerek kentin mahallerine çıkarma yaptı. Vatandaşlarla bir araya gelerek dert dinledi, sohbet etti. Örs’ün ziyaretlerini analiz edersek, kendisi muhalefet siyasetinden uzak bir çizgide gidiyor. Gittiği yerlerde iktidarı derinlemesine eleştirmektense daha çok sorunlara çözüm odaklı bakılmasını tavsiye ediyor. Kendisi değil, vatandaş konuşuyor, o da dinliyor! Bu da İYİ Parti’nin son dönemde izlediği siyasi bir politika olsa gerek… Eğer öyleyse Örs, bunu çok iyi yapıyor.

NEBATİ’DEN METİN’E ZİYARET

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Rize Belediye Başkanlığını ziyaret ederek başkan Rahmi Metin ile bir araya geldi. Nebati ve Metin Rize’de devam eden ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili istişarede bulundu. Başkan Metin, özellikle çalışmalarına devam edilen belediye blokları kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Nebati’ye bilgi verdi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Metin, “Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Rize Belediye Başkanlığımızı ziyarette bulundular kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

ÇAYKUR REKORA KOŞUYOR

Üçüncü sürgün yaş çay alımlarına 31 Ağustos Salı günü başlayan ÇAYKUR, üretimin 3. gününde 7 bin 500 ton yaş çay alımı gerçekleştirdi. ÇAYKUR’un ilk 3 günde aldığı toplam yaş çay miktarı ise 17 bin tona ulaştı. ÇAYKUR, ilk üç gün itibarıyla tüm zamanların en yüksek rekoltesine ulaştı. ÇAYKUR, ilk gün 3 bin ton, ikinci gün 6 bin 500 ton yaş çay alımı gerçekleştirmişti. ÇAYKUR, günlük 9 bin 50 ton yaş çay işleme kapasitesine sahip bulunuyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap