SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 04.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 04.04.2024

04 Nisan 2024 Perşembe - 08:29




Olaylar ve Yaşananlar | 04.04.2024





BÜYÜKŞEHİR’DE KANCA, ORTAHİSAR’DA ZORLU

Yerel seçim sonrası hem Büyükşehir’de hem de Ortahisar’da kadrolar şekillenmeye başladı. Ortahisar Belediye Meclisi iki partinin üyelerinden oluşacak. CHP’nin 4 kontenjan ile 21 Meclis üyesi olacak. 4 meclis üyesi de büyükşehir üyesi olacak. Cüneyt Zorlu, Alper Öztürk, Celal Akaç, Birsen Rahmet, Onur Sungur, Ömer Dayı, Erkan Kurt, Sibel Alemdaroğlu, Temel Çoban, Olgun Önder, Hasan Kamil Kandaz, Can İhsan Bozbaş, Ahmet Yılmaz, Serdar Çebi, Arzu Öktem, İsmet Bulut. Kontenjan kadrosunda ise Murat Özçilingir, Alparslan Özdemir, Kübra Çalap ve Bülent Özay var. AK Parti bu dönem, Ortahisar Belediye Meclisinde azınlıkta. 16 meclis üyesi ve bu üyelerin içinden 3 Büyükşehir meclis üyesi ile bu dönemde görev yapacak. AK Parti’nin meclis üyeliğinde Faruk Kanca, Hayati Yavuz, Coşkun Şahin, Abdurrahman Kınalı, Dündar Ayyıldız, Ufuk Hoş, Zeki Kavanoz, Semih Bulutoğlu, Cevat Kara, Yavuz Şanver, Dursun Ali Özderya, Ali Ekber Turan, Hüseyin Canım, Hayrullah Baytar, Nahide Cihan ve Ayşe Kabadayı görev yapacak.Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı olarak ikinci adamın Faruk Kanca olması beklenirken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın ikinci adamı ise Cüneyt Zorlu olacak.

KAYA’NIN EKİBİ DEĞİŞECEK




Bugün göreve başlaması beklenen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın ilk işi belediyenin gelir-giderlerini incelemek olacak. Ortahisar Belediyesinde ne kadar personel var, ne kadar borcu var, gelir kaynakları nelerdir? Hepsi ile ilgili zaten önceden bir hazırlık var ama şimdi tablo önüne net olarak koyulacak. Ortahisar Belediye başkanlığını iki dönemdir yapan Ahmet Metin Genç’ten koltuğu devralacak Ahmet Kaya doğal olarak da hem A takımında hem de belediye yönetiminde değişiklik yapacak. Kaya’nın Özel Kalem Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Dair Başkanlığı, İmar ve Şehircilik  Müdürlüğü ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü gibi birçok birimde acil değişime gitmesi bekleniyor. Ahmet Metin Genç adaylık sürecinde seçimlere az bir zaman kala bütün müdürlüklerin odalarını boşaltması noktasında zaten gereken talimatı da vermişti. Vatandaş, Ahmet Kaya’dan işini düzgün yapan, kibir ve ego sahibi olmayan, akçeli işlerle uğraşmayan, vatandaşa hizmeti esas gören bir kadro bekliyor Ortahisar’da.

ERGİN AYDIN’I KAÇ KEZ UYARDIK




AK Parti açısından Ortahisar Belediyesinin kaybedilmesinde elbet birçok faktör var. Ülke genelindeki tepkilerin Ortahisar’a yansımaması beklenemezdi. Halk sandıkta patladı, hükümete sarı değil kırmızı kart gösterdi. AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın düzgün bir insandır, karakteri sağlamdır. Fakat bazı şeyleri çok iyi süzemedi, analiz yapamadı. Yerel seçim sürecinde Olaylar ve Yaşananlar köşesi okurları hatırlar, biz bu köşeden Ergin Aydın’ı çalışma ekibi konusunda defalarca uyardık. Dedik ki ona “Senin yanındakiler sana fayda değil zarar veriyor, seni aşağı çekiyorlar. Seçim ekibin, basın danışmanın ve kurmayların samimi değil. Etki-tepki yarattılar, seni taşıyamadılar.” Bir çift söz de bir anda Ergin Aydın hayranı kesilen bazı kalemlere gelsin. Ergin Aydın’ı sabah akşam övenler var ya onlar bile hep hesap kitap içindeydi. Bundan sonra senin adını bile anmazlar, yavaştan başladılar Ahmet Kaya’ya yanaşmaya bile. Ergin Başkan dahası var ama bizde kalsın, dost acı söyler.

MHP’NİN BAŞARISINI YOK SAYAMAZSINIZ!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP'nin 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 2 büyükşehir, 27 il, 103 metropol ilçe, 344 ilçe ve 331 belde olmak üzere 807 yerde seçimlere katıldığını anımsattı. Yıldız, Batı demokrasilerine örnek olacak şekilde şeffaf, açık ve güvenli bir ortamda yapılan seçimlerde MHP'nin 8 il, 25 metropol ilçe, 89 ilçe ve 98 belde olmak üzere toplam 220 belediye başkanlığı kazandığını bildirdi. MHP'nin aldığı oylar ve oy oranlarıyla ilgili gerçek dışı haberler yapıldığını belirten MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar da Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde seçimlere girdikleri yerlerde Cumhur İttifakına sahip çıktıklarını ve başarılı olduklarını dile getirdi. MHP Trabzon’da Çarşıbaşı ve Şalpazarı belediyelerini kazanarak mevcut belediyelerini korumuş oldu.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap