SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 04.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 04.03.2021

04 Mart 2021 Perşembe - 08:59




Olaylar ve Yaşananlar | 04.03.2021





KARAİSMAİLOĞLU’NUN HABERİ VAR MI?..

Karayolları 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nde yine maaş krizi yaşanıyor. Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınmasına, CİMER’e yazılmasına rağmen so
run yine aşılamadı... Covid-19 sürecinde, 160’a yakın taşeron işçi yine mağdur durumda!

İşçiler ödenek yok denilip, geri gönderildiği bilgisi kulağımıza geldi.

Yine çok ilginçtir ki, maaş ödenmemesi noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da isminin kullanıldığı iddia ediliyor...

“Tayyip beyin imzası, onayı bekleniyor...” gibi cümlelerle işçilerin önü kesildiği ileri sürülüyor.

Bizde sormadan edemiyoruz...

Yok mu bu işin çözümü?..

Alın terinin karşılığı alınması için illa ki konu TBMM’ye, Ankara’ya ve basına mı yansımalı?

Yazık günah değil mi?

Bu işten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Of’un evladı Adil Karaismailoğlu’nun haberi var mı?

Olsa, bu mağduriyete göz yumar mı?

Elbette ki bu soruların cevabı vardır.

Süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.

AK PARTİ RİZE’DE GÖREV DAĞILIMI

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Rize 7. Olağan İl Kongresi ile İshak Alim başkanlığında göreve gelen yeni yönetimde yürütme kurulu ve ilçe koordinatörleri belli oldu. Görev dağılımı şu şekilde oluştu: Yunus Çoruh (Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı), Ali İmran Büyük (Teşkilat Başkanı), Himmet İstif (Seçim İşleri Başkanı), Reşit Hapeloğlu (Tanıtım ve Medya Başkanı), Hüsnü Kamil Bakır (Dış İlişkiler Başkanı), Reşit Karavin (Sosyal İşler Başkanı), Fatih Mehmet Köse (Yerel Yönetimler Başkanı), Ayşenur Yılmaz Karaca (Ekonomi İşler Başkanı), Dursun Ferhat Okur (Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı), Osman Birinci (Mali ve İdari İşler Başkanı), Serkan Ellialtı (İnsan Hakları Başkanı), Abdullah Oğuz Hut (AR- GE Başkanı), Murat Sadettin Türüt (Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı), Elif Küçükmustafa (İl Genel Sekreteri). İlçe koordinatörlük görevine ise şu isimler seçildi: Himmet İstif (Merkez İlçe), Muharrem Çelik (Ardeşen), Hamza Meral (Çamlıhemşin), Dursun Ferhat Okur  (Çayeli), Reşit Hapeloğlu (Derepazarı), Zekeriye Bozkan (Fındıklı), Alpaslan Mamat (Güneysu), Serkan Ellialtı (Hemşin), Hasan Kandiş  (İkizdere), Murat Sadettin Türüt  (İyidere), Şaban Turgut (Kalkandere), Fatih Mehmet Köse (Pazar).

MATARACI’NIN YAŞAM SAVAŞI

Trabzon Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi Profesörü İlker Mataracı yaşam mücadelesi veriyor. Mataracı’nın bu duruma gelmesinin ardında birçok neden olduğu iddiaları gündeme geldi. Dün konuştuğumuz hastane doktorlarından bazıları mesleğinin başarılı doktorlarından, herkes tarafından sevilen ve takdir gören Mataracı’nın yaşam savaşına neden olan iddiaların iyi irdelenmesini ve gereğinin yapılmasını beklediklerini ifade ederek, “Ülkemizde Mataracı gibi isimler kolay yetişmiyor. Mataracı’nın yaşadığı bu olay sonrası hastanenin mercek altına alınması ve bugüne kadar dile getirilen şikayetlerin incelenmesi için ilk adımı hastane başhekiminin atması gerekir. Sağlık Müdürlüğü de bu iddiaların ortadan kalkması için üzerine düşeni yerine getirmeli. Sadece bugün değil geriye doğru giderek hastanenin tam anlamıyla masaya yatırılarak araştırılıp sonuçları kamuoyu ili şeffaf olarak paylaşılmalı. Bölgemizin ve ülkemizin en önemli hastanemizin üzerindeki bu kara bulutların dağılması kaçınılmaz olmuştur. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, bir an önce sağlığına kavuşup aramıza dönmesini bekliyoruz” dediler.

BÜYÜK KENTLER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Covid-19 sonrası ekonomik iyileşme süreci ve iklim değişikliği eylemlerinin ele alındığı, “C40 Büyük Kentler İklim Liderlik Grubu”nun (C40 Cities) düzenlediği çevrimiçi toplantıda konuştu. Metro imalatlarından aktif yeşil alan miktarını artırmaya, akıllı şehir uygulamalarından atık maddelerden enerji üretimine kadar 10 farklı alanlarda atılan stratejik adımları özetleyen İmamoğlu, “İBB olarak; C40’ın misyonunu, küresel değişimdeki rolünü önemsiyor ve bu büyük değişimin aktif bir parçası olmak istiyoruz” dedi.

Toplantıya; Atina, Barselona, Heidelberg, İstanbul, Kopenhag, Londra, Los Angeles, Madrid, Milano, Oslo, Roma, Stockholm, Tel Aviv ve Varşova kentlerinin belediye başkanları katıldı. C40 Uluslararası Diploması Direktörü David Miller’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantı, C40 Başkanı Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti’nin açılış konuşmasıyla başladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap