SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 03.09.2020

03 Eylül 2020 Perşembe - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 03.09.2020





FINDIKTA TEKEL TARTIŞMASI

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındıkta tekel olan yabancı firmanın piyasaya 21 lira 25 kuruştan yukarıda fındık almayacağı baskısı oluşturmaya çalıştığını ileri sürdü. Akça, “Milli ürünümüz peşkeş çekiliyor. Devletimizin fındıkta tekel olan firmaya müsaade etmemelidir. Bu tür manipülasyonları yapan, bu ülkenin üreticilerinin emeğin, alın terini çalan kişilere üreticilerimizin fırsat vermemesi gerekir. İhtiyacı kadar olan fındığı piyasaya indirsin. Emanete fındık bırakmasın. Gerekirse tüccara fındık satmasın. Fındık alımlarına başlayan ve parasını peşin ödeyen bir TMO var. Üreticilerimiz şartları yerine getirdiğinde ürünlerini TMO’ya teslim etsinler. Hak ettikleri parayı alsınlar.  Bu tekelci firma geçen yıl da aynı oyunları oynamıştı, şimdi de aynı rolüne devam ediyor. Geçen sene üreticilerimiz bu oyunlara gelmedi, fındığını TMO’ya teslim etti ve bu firma veya işbirlikçileri 24 liradan fındık almak zorunda kaldılar. Bu sene de aynı şeyi yapıyorlar. Şu an açıklanan rekoltenin olmadığını bizler görüyoruz” dedi.

MAÇKA’YA RİZELİ EMNİYET MÜDÜRÜ

Maçka Emniyet Müdürlüğüne, Rizeli Recep Öztabak atandı. Ankara’da Başbakanlık yakın koruma ekibinde uzun süre görev yapan Öztabak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Dış terör ekibinin başında iki yıl görev yaptı. Öztabak’ın Iğdır ve Tunceli’de şark görevlerinden sonra yıllar öncesinde, kısa süreliğine gazetecilik yaptığı  ve Fatih Lisesi’nde okuduğu Trabzon’a atanması Trabzonlu vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

AKSOY KÜÇÜKÇEKMECE’YE ATANDI

Gümüşhaneli hemşehrimiz eğitimci Muhammet Aksoy, İstanbul Küçükçekmece Orhangazi Anadolu Lisesi Müdürü oldu. Gümüşhane Lisesi’nden mezun olan Aksoy, üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tarih bölümünü bitirdi. İstanbul Polis Koleji öğretim görevlisi olarak çalışma hayatına başlayan Aksoy, özel sektör ve kamu kuruluşlarında öğretmen ve yönetici olarak çalıştı.

KALKANDERE’DE YOL ÇİLESİ

Rize’nin Kalkandere İlçesine bağlı Cevizlik Mahallesi'nde yaklaşık 30 yıldır çözüme ulaştırılamayan yol nedeniyle vatandaşlar sıkıntı yaşıyor. Mahalle sakinleri sorunun çözümü noktasında yetkililerin harekete geçmesini bekliyor. Vatandaşların yol konusunda yaşadığı sıkıntıların başında acil durumlarda ambulansların evlere ulaşamaması geliyor. Yol yeterli gelmediği için yeri geldiğinde hastalarını el arabaları ile ambulanslara taşıdıklarını belirten vatandaşlar, sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor. Yaklaşık 15 hanenin bulunduğu bölgede yaşayan vatandaşlar yolun kamulaştırılmasını istiyor.

ŞİRAN’A MÜJDE VAR

Gümüşhane’nin Şiran İlçe Belediyesi 10 adet dükkan, 10 adet ofis ve 1 adet kafeteryadan oluşacak iş merkezi çalışmalarını başlattı. Belediyeden yapılan açıklamada "Belediye İş Merkezimizin inşaatı için çalışmalarımıza başladık. 10 adet dükkan,10 adet ofis ve 1 adet kafeterya olmak üzere planlanan İş Merkezimizin İlçemize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap