SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 03.08.2019

03 Ağustos 2019 Cumartesi - 11:00




Olaylar ve Yaşananlar | 03.08.2019





VALİ ÇEBER’DEN ÜRETİCİLERE ZİYARET

Rize Valisi Kemal Çeber Güzelyurt köyünde yer alan çay alım merkezini ziyaret etti. Ziyareti sırasında Vali Çeber’e İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk ve köy muhtarı eşlik etti. Çay alım merkezi çalışanları ve çay üreticilerinden ikinci sürgün çay hasadı konusunda bilgi alan Vali Çeber, misafirperverliklerinden ötürü Güzelyurt köyü halkına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

ADNAN GÜNNAR’DAN SEBZE HASADI




Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilerin eğitilmesi amacıyla Alsancak Mahallesi’nde kurulan sera ve açık alanda sebze yetiştiriciliği, eğitim alanında damlama sulama yöntemiyle yetiştirilen sebzeler Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Akçaabat İlçe Başkanı Hüseyin Altuntepe’nin de katılımıyla gerçekleştirilen programda toplandı. Günnar, bölgemizin seracılık faaliyetleri anlamında uygun bir iklime sahip olduğunu, bu nedenle burada yapılan çalışmanın çiftçilere örnek olması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Bu projenin hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen başta Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu olmak üzere tüm yönetimini tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

ÇERVATOĞLU PAZAR ESNAFINI DİNLEDİ




Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, pazar ziyareti gerçekleştirerek esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Esnaf, taleplerini tek tek Başkan Çervatoğlu’na iletti. Çervatoğlu da bu talepleri dikkatlice dinleyerek onların sorunlarına çözüm üretmeye çalışacaklarını dile getirdi. Pazar esnafı ilgisinden ötürü Başkan Çervatoğlu’na teşekkürlerini iletti.

ÇEBİ’DEN DOĞALGAZ AÇIKLAMASI

Trabzon Araklı’da 4700 konuta doğalgaz hattı sağlanmıştı. Yaklaşık 1700 abone sayısına ulaşıldığı belirtildi. Yetkililer vatandaşların sıkışıklıktan dolayı sorun yaşamamaları için aboneliklerini bir an önce yapmaları konusunda uyarıda bulundular. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de doğalgaz çalışmaları ile ilgili, “Doğalgaz çalışmalarında sokaklar zorunlu olarak kazılmakta, doğalgaz kaçağı ve benzeri olumsuzluklarla karşı karşıya kalınmaması için son kontroller yapıldıktan sonra bağlantılar yapılabileceği için belediyemizce parke ve düzenleme çalışmaları hemen yapılamamaktadır. Bu sebeple vatandaşlarımıza yaşattığımız rahatsızlıktan dolayı özür diler, bir an önce sokakların eski haline dönmesi adına gerekli çalışmaların başlayacağını bilmenizi isteriz” dedi.




DSİ’DE YENİ BÖLGE MÜDÜRÜ KİM OLACAK?

Trabzon, Rize, Giresun, Bayburt ve Gümüşhane illerinde inşa ettiği barajlarla güzide bir kurum haline gelen DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nde, yeni bölge müdürünün kim olacağı merakla bekleniyor. Bilindiği üzere eski bölge müdürü Oğuz Kasap’ın genel müdür yardımcısı olarak atanmasının ardından, bölge müdürlüğü görevini yaklaşık 9 aydır vekâleten Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Emre Akçalı yürütüyor. Akçalı özellikle yenilikçi ve projeci kimliğiyle öne çıkıyor. DSİ’nin Türkiye’de öncü olan projelerinde Akçalı’nın emeği büyük. Kulağımıza gelen bilgilere göre, Akçalı’nın bu performansı Ankara’nın da dikkatini çekiyor. Akçalı’nın bölge müdürü olarak atanması yüksek ihtimal. Ama Trabzon’a ama başka şehre... Bir başka iddia ise, taşkınlar konusunda oldukça deneyimli olan Akçalı’nın taşkın içerikli farklı makamlara getirilmesi...
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap