SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 03.06.2020

03 Haziran 2020 Çarşamba - 11:49




Olaylar ve Yaşananlar | 03.06.2020





VALİ SARIFAKIOĞULLARI UYARIYOR

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, vatandaşlardan, kontrollü sosyal hayat döneminde rehavete kapılmamalarını ve tedbiri elden bırakmamalarını istedi. Sarıfakıoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, koronavirüs salgını ile mücadelede yeni bir döneme girildiğini belirtti. Kontrollü sosyal hayat dönemin başladığına vurgu yapan Sarıfakıoğulları, "Lütfen rehavete kapılmayalım, tedbiri elden bırakmayalım. Maske takmaya, sosyal mesafeye ve el temizliğine dikkat edelim. Tüm kurallara hassasiyetle uyarak, bu dönemi de inşallah hep birlikte aşacağız. Sabrınız ve dikkatiniz için teşekkür ederim” dedi.

VATANDAŞLAR ENDİŞELİ

Koronavirüs salgınında vaka sayısındaki düşüşle birlikte Bilim Kurulunun talimatları doğrultusunda toplu ulaşım araçlarında daha önce alınan standartlar yeniden düzenlendi. Bilim Kurulu kararları doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca daha önce valiliklere gönderilen şehiriçi toplu ulaşım araçlarındaki yüzde 50 doluluk kararı genelge ile kaldırıldı. Genelgeye göre, minibüs, dolmuş, halk otobüsü ve belediye otobüsleri gibi kent içi ulaşım araçlarına ayakta yolcu alınmayacak. Bu araçlarda karşılıklı dörtlü koltukların ikisi kullanılmayacak, yolcular yüz yüze gelmeyecek şekilde çapraz oturacak. Kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari para cezası verilecek ve bu kişiler hakkında aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddelerinden işlem yapılacak. Ancak tüm bu önlemlere rağmen birçok vatandaş, endişesini dile getirerek dolmuşların tam kapasite ile çalışmasının erken olduğunu ifade ediyor.

RTEÜ’YE 10 YENİ DOÇENT ATANDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’den yapılan açıklamada, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mehmet Sabri Balık, Histoloji ve Embriyoloii Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Tolga Mercantepe, Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Suat Terzi ile Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dilek Karadoğan; Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Murat Alkurt; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Ali Altıner; Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yasemin Baki; Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Eyüp Kul ile Kimya Bölümü Organik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Nesrin Karaali ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Selda AL Şensoy girdikleri sınavı başararak Doçent unvanı almaya hak kazanmışlardır.

METEOROLOJİDEN RİZE’YE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün saat 20.00 arasında Rize’de kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı uyarı bildiriminde bulundu. Meteorolojiden yapılan uyarıya göre, rüzgarın öğle saatlerine doğru güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat, hamlesi 60-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KTÜ’YE AKADEMİSYEN ALINACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) yapılan açıklamaya göre, Tıp ve Mühendislik fakültelerinde 4’er, Fen Fakültesinde 2, Edebiyat, Of Teknoloji ve Orman fakülteleri ile Maçka Meslek Yüksekokulunda ise birer professor görevlendirilecek. Ayrıca Orman Fakültesine 4, Of Teknoloji Fakültesine 2, İktisadi ve İdari Bilimler ile Sürmene Deniz Bilimleri fakültelerine ise birer doçent atanacak. Kadrolara başvurular 16 Haziran’a kadar yapılabilecek

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap