SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.05.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 03.05.2019

03 Mayıs 2019 Cuma - 11:02




Olaylar ve Yaşananlar | 03.05.2019





TRABZON’DA TÜRKÇÜLÜK...

Trabzon Türk Ocağı'nda bu akşam Türkçülük Bayramı kutlaması programı düzenlenecek. Saat 18.00'de başlayacak programda 3 Mayıs 1944’te yaşananların değerlendirilmesi yapılacak, ardından Türk sanat müziği sanatçısı Ozan Demeli bir konser verecek. Daha sonra Dr. Timur Beg'in usta ellerinden hazırlanan Türkistan pilavı ikram edilecek.

SÜMELA'NIN ŞİFRESİ ÇÖZÜLÜYOR!




Trabzon'un çekim merkezlerinden biri de Sümela Manastırı. Maçka ilçesi Altındere Vadisi'nin koynunda yer alan tarihi manastır 22 Eylül 2015 tarihinden bu yana kapatılarak restorasyona alınmıştı. Trabzon ve bölge turizmini sekteye uğratan bu çalışmaların ne zaman bitirileceği soru işaretleri yaratmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha önce yaptığı açıklamada, Sümela'nın 18 Mayıs 2019 tarihinde Müzeler Haftası'nda hizmete açılacağını, buraya ziyaretçi girişlerinin sağlanacağını bildirmişti. Yöre sakinleri ile yerli ve yabancı turistler adeta yeniden dizayn edilen Sümela Manastırı'nın açılacağı günü iple çekiyor.

EFKARLI GÜNLERİME GELDİ ÇATTI RAMAZAN




On bir ayın sultanı ramazana ramak kala vatandaşı kaygıları artıyor. Zira ülke ekonomik bir buhranın pençesinde ve bu tufan dar gelirliyi silip süpürmüş durumda. Üstelik piyasadaki fahiş fiyatlar bel büken bir diğer sorun. Gariban insanların sofralarında eksik olmayan patates ve soğandaki fırtına durulmazken yaklaşan ramazanda tencerede neyin kaynayacağı ise muamma. Çarşı pazarda el yakan ürünlere yaklaşamayan vatandaşı artık uyku tutmuyor. Açlık ve yoksulluk sınırının günbegün yükseldiği göz önüne alındığında garip gurebanın nasıl geçineceği ayrı bir soru işareti. Bu arada kira, elektrik, su, telefon ve diğer ihtiyaçlar da cabası. Vatandaşlar bu kriz ortamının Türkiye'yi bir an önce terk etmesi için dua ediyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi, türkülere konu olan Trabzon'da da ramazan gerçekten efkarlı bir döneme denk geldi.

SOKAKLARA DENETİM ŞART

Gazetemizi arayan vatandaşların şikayeti olan bir konu olarak çay ocağı ve kahvelere bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Alanların dışına çıkan, kaldırımlara kadar taşan ve insanların yürüyüş güzargahlarını işgal eden bu işletmelerin özellikle bayanları zor durumda bırakması aşikar bir durum. Bu işletmelere denetim şart.




PARK YERİ YOK HASTA VAR

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Acil Servisi'ne gelen hasta yakınları acilin önünde park yeri olmamasından ve buradaki araç dönüş alanının dar olmasından dert yakınıyor. Acile gelen hastanın işlemlerini mi yapalım? Park yeri mi arayalım? diye serzenişte bulunan vatandaşlar buraya çözüm bulunmasını ve araçlarıyla değil hastalarıyla ilgilenmek istiyor.




BİR TANZİM ÇADIRI DAHA

Hükümet Türkiye’de vurguncuların yaptıkları zamlar karşısında ezilen vatandaşların yarasına pansuman tedbir mahiyetinde tanzim satış uygulamasını hayata geçirmişti. Tanzim satış yerlerinden bazıları kapandı. Bazı illerde uygulama devam ediyor. Trabzon’da da Değirmendere Mahallesi’nde, Atapark’ta, Meydan’da, Araklı’da ve Of’ta bulunan tanzim çadırlarına yenilerinin eklenmesi için vatandaşların talebi söz konusu. Trabzon’un doğu kesimlerinde yaşayan insanlar buraya ulaşım sağlarken sıkıntı çekiyor. Akçaabat bunun için en uygun yer olabilir. Vatandaşlar, yetkililerden bu konuyu değerlendirmelerini talep ediyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap