SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 03.02.2024

03 Şubat 2024 Cumartesi - 09:34




Olaylar ve Yaşananlar | 03.02.2024





AK PARTİ’DE GERGİN BEKLEYİŞ BİTTİ!
Cumhur İttifakı kapsamında 3 ilçede MHP adayının destekleneceği AK Parti’de Trabzon'da 15 ilçe için belirlenen belediye başkan adayları açıklanıyor. AK Parti’de Trabzon Ortahisar ve ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının gecikmesi hem aday adaylarını hem de vatandaşları germişti. Bugün adaylar resmi olarak açıklanacak ve AK Parti resmen Trabzon’da seçim startını vermiş olacak. Adayların tespiti noktasında oldukça sıkıntılı bir süreç yaşayan AK Parti bakalım olası aday adayları arasında oluşacak küskünlük ve dargınlıkların önüne nasıl geçecek. Bugün Erzurum’a gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 11.00’de Trabzon Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda aday tanıtım toplantısına canlı bağlanarak tüm adayları bizzat kendi açıklayacak.

GENÇ REKOR OY PEŞİNDE

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Metin Genç mahalle muhtarları ile istişare kurarak yerel seçimlere iki ay kala eksikler noktasında bilgi alışverişinde bulundu. Mahalle muhtarları ile her süreçte sağlıklı diyalog içinde olan Ahmet Metin Genç dün Trabzon Barosunu, Trabzon Muhtarlar Federasyonu, Ticaret ve Sanayi Odasını, Şoförler Odasını, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi Trabzon teşkilatları ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Ahmet Metin Genç’in, yakın ekibine 31 Mart yerel seçimlerinde rekor oy alıp seçilmek istediğini belirterek “Türkiye Trabzon’un başarısını konuşsun istiyorum. Gevşemek yok, gece gündüz çalışıp bu hedefe ulaşacağız” dediği belirtildi. Genç’in CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi gibi muhalefet partileri de ziyaret edeceği kaydedildi.

SARAL’A TAM DESTEK

Sadece Büyükşehirde değil Of ve Dernekpazarı’nda da seçimi kazanacaklarına dair büyük bir inanç taşıdıklarına işaret eden Saadet Partisi adayı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan, 31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisinin Trabzon’da büyük bir başarıya imza atacağını dile getirdi. Saadet Partisi Of Belediye Başkan Adayı Mustafa Saral’a ayrı bir parantez açan Yakuphan,  “Mustafa Başkanımız Of’ta canla başla mücadele veriyor. Her kesimin desteğini alan güzel bir ekip çalışması yapıyor. Hak ve halktan yana adil bir düzeni savunan, belediyecilikte efsane olmuş bir geçmişe sahip parti olarak mutlaka başarılı olacağız. Of halkı tercihini Mustafa Başkanımızdan Saadet Partisinden yana kullanacaktır” dedi.

KAYA’YI DESTEKLEYECEKLER

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya’ya destek her geçen gün artıyor. Kaya’nın seçimi kazanması noktasında CHP’de birlik ve beraberlik çağrısı yapılarak adeta seferberlik ilan edildi. Ortahisar Belediyesini kazanarak AK Parti’ye Trabzon’da yerel yönetimlerde ciddi bir hayal kırıklığı yaşatmak isteyen CHP varını yoğunu ortaya koyacak gibi gözüküyor. Ahmet Kaya’ya sadece partisinden değil AK Parti küskünlerinden, İYİ Parti’den, Saadet Partisinden ve Demokrat Parti’den de destek geleceği belirtilirken özellikle genç seçmenin Ortahisar Belediyesi seçimlerinde tercihini Kaya’dan yapması bekleniyor.

HAYAT PAHALILIĞI HER ANKETTE BİRİNCİ!

Asal Araştırma Şirketi, ocak ayında 2 bin seçmenle görüşerek bir anket yaptı. Anket şirketi, katılımcılara, "Türkiye'nin en önemli sorunu ne?" diye sordu. Ankete verilen yanıtlar şöyle: - Ekonomi/Hayat Pahalılığı: Yüzde 64.4- İşsizlik: Yüzde 6.3- Eğitim: Yüzde 4.2- Mülteciler: Yüzde 3.8- Adalet: Yüzde 3.5- Terör: Yüzde 3.3- Demokrasi: Yüzde 1.5- Güvenlik: Yüzde 1.3- Kentsel dönüşüm: Yüzde 1.2- Sağlık: Yüzde 1.0- Diğer: Yüzde 3.5- Her şey sorun: Yüzde 3.1- Sorun yok: Yüzde 1.9 - Fikrim yok: Yüzde 1.0

SORUNLARI KİM ÇÖZER?

Asal Araştırma Şirketi, 'Sizce bugün Türkiye’nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?' diye sordu. Bu soruya 'Hiçbir parti' diyenlerin oranı ise dikkat çekti. Türkiye'nin sorunlarını AK Parti'nin çözeceğine inanlarının oranı yüzde 28,5 olarak ölçüldü. Ankette en dikkat çeken bölüm ise hiçbir partiye inanmayanların oranı oldu. 'Hiçbir parti' diyenler yüzde 23 ile ikinci sırada yer aldı. CHP diyenlerin oranı yüzde 19.2 iken DEM Parti diyenlerin oranı ise yüzde 5.6 oldu. MHP diyenlerin oranı yüzde 4.2, İYİ Parti yüzde 3.9 olarak ölçülürken 'Diğer' diyenlerin oranı yüzde 6.1, 'Fikrim yok' diyenlerin oranı ise yüzde 9.5 oldu.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap