SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 03.00.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 03.00.2021

03 Eylül 2021 Cuma - 09:12




Olaylar ve Yaşananlar | 03.00.2021





NASIL BÜYÜME

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara milletvekili Koray Aydın TÜİK’in açıkladığı büyüme rakamı ile ilgili olarak, “TÜİK'e göre Türkiye 2021 ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyümüş. Büyüyor da kime büyüyor? Bir avuç yandaş büyüyor; geriye kalan esnaf, çiftçi, işçi, memur, tüm vatandaş küçülüyor. Ekonomi büyüyorsa; iktidar neden esnafa, işçiye, memura büyümeden refah payı vermiyor? Bu nasıl büyüme?” değerlendirmesi yaptı.
Aydın, Ankara İl Başkanımız Yetkin Öztürk ve danışmanı ile birlikte 1.Bölge Koordinatörümüz Lütfi Yılmaz’ın organizasyonuyla, çoğu AK Parti'den ayrılan 254 kişi partimize katıldı. Mesaj açık ve net: AK Parti gidiyor; İYİ Parti geliyor” paylaşımında bulundu.

REKOR KIRDIK

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ağustos ayı dış ticaret rakamlarını açıklayarak, Ağustos ihracatının 18,9 milyar dolar olurken en yüksek ağustos rakamına ulaşıldığını kaydetti. Muş, "12 aylık ihracatta da 207,5 milyar dolar ile yeni bir Cumhuriyet rekoru kırdık" dedi.
2021 Yılı Ağustos Ayı Dış Ticaret Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Muş, "İhracatçımızın Merkez Bankası kaynaklarıyla Eximbank ve ticari bankalar aracılığıyla kullandığı reeskont kredilerinin miktarını 30 milyar dolara çıkardık" ifadesini kullandı.
Muş şöyle devam etti:
"Ocak-ağustos döneminde ihracat 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 37 artarak 140,2 milyar dolar oldu. Yıl sonunda ihracatın 210 milyar dolara ulaşacağına inancımız tam.
İhracattaki güçlü ivmeyle pandemi öncesi performansı geride bıraktık. Ağustosta ihracatın ithalatı karşılama oranı yıllık bazda 15,1 puan artışla yüzde 81,5 oldu."

ALTUN’DAN DEĞERLENDİRME

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının getirdiği ekonomik dalgalanmalara rağmen, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 ile tarihi bir büyüme gerçekleştirerek Cumhuriyet tarihinin en büyük çeyreklik büyüme oranına ulaşmıştır." ifadesini kullandı.
"TÜİK'in açıkladığı veriler, ülkemizin üretim ve ihracat temelli nitelikli bir büyüme içinde olduğunu göstermektedir." değerlendirmesinde bulunan Altun, hizmet, sanayi, bilgi ve iletişim, sosyal hizmet faaliyetleri, inşaat, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörlerinin büyümeye en çok katkı sağlayan sektörler olduğuna işaret etti.

ATAMALAR

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Gençlik ve Spor Bakanlığı Müfettişliğine Sefa Yapraklı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişliğine Serdar Akın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Abdulsamet Taş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilecik İl Müdürlüğüne Abdullah Ay atandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Başmüfettişi Salih Hartavi, Müfettişler Erdal Özkaya ve Emin Göksu; Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, görevden alındı.
Uğur Kızılca Yüksek Hakem Kurulu asıl üyesi olurken, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun Yüksek Hakem Kurulu yedek üyesi oldu.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap