SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 02.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 02.09.2021

02 Eylül 2021 Perşembe - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 02.09.2021





SAHTE BAL SORUNU

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel merkezde ziyaret ederek, dünyada 2. sırada olduğumuz arıcılığın birikmiş sorunlarını ve hükümet destekli sahte bal terörünü içeren bir dosya arz ettim. Arı görmemiş glikoz zehrini bal diye yediriyorlar. Güya üretimi yasak, ama saray kararnamesi ile gümrüksüz ithalatı serbest. Güya satışı yasak, ama market raflarının 2/3 sahte bal. Önümüzdeki süreçte bu konuyu yakın takip etmeye, 72 bin arıcımızın yanında olmaya, ve tüm halkımızı zehirleyen bal sahtecileri ile mücadeleye devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımıza ayrıca, hazırlığını bitirdiğimiz Spor Federasyonları ve Spor Kulüpleri Yasa Taslağı ile ilgili de bilgi verdik. İlgili kurullarımızda değerlendirdikten sonra Türk sporunda geniş kapsamlı ve kalıcı düzenleme için hazırız. Sayın Genel Başkanımız her iki konudaki çalışmalarımız için teşekkür ettiler” dedi.

YENİ BAKANLIKLAR GELİYOR

Türkiye'nin en önemli gündem maddeleri arasında olan sığınmacılar ve doğal afetler konusunda İçişleri Bakanlığı'nın içerisinden 2 yeni bakanlık kurulacağı öne sürüldü. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve AFAD başta olmak üzere afet konusunda uzmanlaşmış kuruluşları tek bir çatı altında toplayarak iki ayrı bakanlık kurulması planlanıyor.

Türkiye gazetesine konuşan AK Parti kurmaylarının konuyla ilgili görüşleri ise şöyle: "İklim değişikliği ve göçmen sorunları göze alındığında ilgili bakanlıkların yeniden yapılandırılması, hem de kamuda yeni birimler kurulması gerekebilir. Mesela AFAD’ın çatısı altıda, sel, yangın gibi afetlerde özel ihtisas sahibi yeni birimler oluşturulabilir. Ayrıca, nüfus hareketliliği ve göç hareketliliği dikkate alınarak bu yapılanmalar yeniden ele alınmalı. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki, göç idaresi, AFAD gibi bu konuda uzman kuruluşları bir çatı altına alacak iklim değişikliği ve ‘Göç Bakanlığının’ kurulması gerekebilir. Bu konu Türkiye’yi yakın gelecekte çok ilgilendirecek. Hem iklimsel sebepler hem de buna bağlı göç hareketliliğinden dolayı Türkiye, geçiş noktasında. Dolayısıyla önümüzdeki dönem bu konularda uzman bir yeni bakanlığın kurulması gündeme gelecektir."

BALTA’DAN KUTLAMA

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, “Yeni Adli Yıl hayırlı uğurlu olsun! Adaletin tesisi için fedakarca görev yapan yargı mensuplarımıza görevlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi. Balta, “Çarşıbaşı ilçemizde düzenlenen Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Törenine katıldık. ‘Vira bismillah’ diyerek açılışını yaptığımız 2021-2022 balıkçılık sezonunun balıkçılarımız için bol ve bereketli olmasını diliyorum” paylaşımında bulundu.

BARAJ ANLAŞMASI

Ülkemiz gündemini sürekli meşgul eden seçim barajı ile ilgili Habertürk Gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP ile MHP'nin seçim barajı konusunda anlaştığını yazdı. Sarıkaya, baraj oranı ve yeni partilerle ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. Sarıkaya'nın yazısı şöyle: AK Parti ile MHP arasında gerçekleşen görüşmelerle ortaya çıkan sahadaki duruma. AK Parti’nin üzerinde çalıştığı siyasi partiler ve seçim kanunlarına ilişkin hazırlık MHP ile arasında birkaç kez gidip geldi…

GRUP KURAN SEÇİME GİREMEYECEK

Bu süreçte iki partinin üzerinde tam uzlaşı sağladığı iki konu var; biri seçim barajı, TBMM’de grup kuran partilerin seçime katılma hakkı… Düzenleme ile TBMM’de grup kuran partiler seçime doğrudan katılma hakkını bundan böyle elde edemeyecek.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap