SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 02.08.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 02.08.2020

02 Ağustos 2020 Pazar - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 02.08.2020





ENGİNYURT’TAN MESAJ

MHP'den ihraç edilen Cemal Enginyurt, “Çok insan gönlü kırdık. Bilerek, bilmeyerek çok insan üzdük.Sosyal medya da bile çok insan engelledik. Kader birliği yaptıklarımıza kinlendik. Yol arkadaşlarımızla düşman kesildik. Üç kuruşluk dünya da, çok sertleştik. Bayram vesilesiyle haklarınızı helal edin, ben helal ettim” ifadelerini kullandı.

Enginyurt bayramın birinci günü beraberinde MHP İl Başkanlığından istifa eden Köksal Yılmaz ile birlikte Kayabaşı, Erenli,Gökömer ve Topluca Mahallerini ziyaret etti.

TORUN’DAN ÇAĞRI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Türkiye’nin gündemi insanların yoksulluğu, esnafın çaresizliği, artık emeklinin içinde bulunduğu ciddi çözümsüzlük. Bunları konuşmamız gerekirken biz suni gündemlerle uğraşıyoruz” dedi.

Torun, şunları söyledi; “Fındık sezonuna girdik. Bölgemiz için 22 lira fiyat açıkladılar. Biz 25 lira talep ettik. 22 lira açıkladılar. Ama bu safhaya gelene kadar bakın her türlü baskı kuruldu, her türlü olay ortaya çıktı. Şuna emin olun eğer bu kadar biz belediyeleri almamış olsaydık, bu kadar talebimizi yüksek sesle söylememiş olsaydık asla bu fiyatı vermezlerdi. Şimdi TMO’dan görev bekliyoruz. Bir an önce fındık almaya başlasın. Ama alım noktalarını çoğaltsın. Vatandaşı sıkıntıya bırakmasın. Fındık alıyormuş gibi yapmasın. Gerçekten üreticinin fındığını alım noktalarını fazlalaştırarak alsın. Vatandaşı da başkalarına mecbur etmesin. Üreticilerimizden bir ricamız var. Mümkün olduğunca pazara fındığı geç indirelim. Mümkün olduğunca dayanmaya çalışalım. Çünkü birden indirdiğimizde fırsatçılar devreye giriyor ve fındığın fiyatını düşürmeye çalışıyor. Onlara fırsatta biz vermeyelim” dedi.

KARA’NIN SÖZLERİ

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Giresun Belediyesi Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na teşekkür etti. Kara, Giresun Belediyesi tarafından esnaf ve sanatkarlara dağıtılmak üzere temin edilen 7 bin adet tek kullanımlık maskeyi oda başkanlarına teslim etti. Koronavirüs salgınından ekonomik olarak en fazla küçük esnaf ve sanatkarın etkilendiğini belirten GESOB Başkanı Kara, “süreç içerisinde kamuda çalışan memur, işçi ve emekliler maaşlarını düzenli olarak alıyorlar. Ekonomik olarak büyük oranda bir sıkıntı yaşamıyorlar. Bu süreçte piyasayı fiyat artışlarının dışında en fazla etkilen kesim esnaf teşkilatıdır. Devlet imalar sektörüne kredi vermektedir, vermelidir çünkü düzenin aksamaması lazım. Ama esas olan uygulamaların içerisinde kahvehane ve emsal sektörler ile halı saha işletmecilerinin halen işyerlerinin kapalı olmasına rağmen bazı yerlerde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığını gördükçe bu duruma hayıflanmadan edemiyoruz. Eğer uygulamalar, eşit, adil esasa dayalı olacaksa o zaman kahvecilere mesleğini icra etmelidir. Eğer profesyonel futbol oynanıyorsa halı sahada da kurallara uyarak insanlar futbol oynaya bilmelidir” dedi.

KURT’TAN MESAJ

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (Artvin TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, kurban bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Başkan Kurt mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemiz ve Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, milli ve manevi duyguların zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı kurban bayramını hep birlikte karşılamanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar; sevgi, paylaşma, dayanışma ve barış gibi insana en çok yakışan değerlerin bir arada yaşanması halinde, hayatın nasıl güzelleştiğini görmemize vesile olan; kırılan kalplerin onarılması, yapılan hataların affedilmesi, kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda bir kez daha düşünmemizi sağlayan çok özel günlerdir.

Bu özel ve mübarek günleri layığı ile yaşamayı temenni ederken, ülkemizin, milletimizin, tüm İslam Âleminin mübarek kurban bayramını kutluyor, sağlık ve huzur içinde, birlik ve beraberlik dolu nice bayramlara ulaşmayı diliyorum.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap