SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 02.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 02.04.2024

02 Nisan 2024 Salı - 08:12




Olaylar ve Yaşananlar | 02.04.2024





KAYA GİBİ BAŞKAN

Trabzon Ortahisar’da Ahmet Kaya fırtınası esti. AK Parti 2019 yerel seçimlerinde 98 bin 777 oy ve yüzde 59.3 ile kazandığı Ortahisar’ı kaybetti. CHP’nin adayı eski Trabzon Milletvekili Makine Mühendisi Ahmet Kaya Trabzon’un kalbini ve güvenini kazanarak  belediye başkanı seçildi. Ortahisar’ın artık KAYA gibi bir başkanı var. Ahmet Kaya seçim sonuçları ile ilgili  gazetemize özel şu açıklamayı yaptı: “Trabzon halkına bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Seçimlerin kazananı demokrasi ve Trabzon’dur.  Algılar, iftiralar, spekülasyonlar ile seçim kazanılmayacağını bu halk sandıkta kendi iradesine sahip çıkarak göstermiştir. Trabzon ve Ortahisar halkının mutluluğu, huzuru ve güveni için şimdi zaman daha çok çalışma ve mücadele zamanıdır.”

CHP KÜLLERİNDEN DOĞDU!




CHP 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tarihi bir zafere imza attı. Hiçbir partinin ittifakı olmadan sadece halk ittifakıyla seçime giren CHP AK Parti’ye büyük bir hezimet yaşattı. 38 şehirde birinci parti olan CHP Bülent Ecevit liderliğinde 1977 yerel ve genel seçimlerinde bu başarıyı yakalamıştı. CHP tam 47 yıl sonra muhteşem bir zaferle adeta küllerinden yeniden doğdu. Bu başarının en büyük mimarı olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak kayda geçti.

YAVUZ AYDIN ŞOK YAŞADI




31 Mart seçimlerinde en dikkat çeken bölge Büyükliman bölgesi oldu. Çarşıbaşı’nda kıran kırana bir yarış yaşandı. Sonucunda MHP adayı Ahmet Keleş kazandı. Vakfıkebir’i bağımsız aday Fuat Koçal kazandı. Beşikdüzü’nü CHP’li aday Cahit Erdem kazandı. Şalpazarı’nı Cumhur İttifakından MHP’li Refik Kurukız kazandı. AK Parti’nin Büyükliman bölgesinde sadece Tonya Belediyesini kazandı. Liman bölgesinde sadece AK Parti şok yaşamadı, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın da kendi bölgesinde tarihi bir yenilgi aldı. Liman bölgesinde hem AK Parti hem de İYİ Parti ilçe başkanları ve teşkilatların istifa etmesi bekleniyor.

ÖMER AYAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar Trabzon’da AK Parti-MHP Cumhur İttifakına sahip çıkan her koşulda katıksız destek veren bir pozisyonda yer alarak üzerine düşenin fazlasını yaptı. Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçelerinin yeniden MHP Belediyesinde kalmasında da en büyük faktör olarak öne çıkan MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve il yönetimi yerel seçimden başarılı bir sınavla çıktı. Genel seçimde yaşanan vekil çıkartama moral-motivasyonu maddi-manevi zorluklar üst üste gelen bütün olumsuzluklara rağmen partisini ayakta tutmayı başaran Ayar’ın bundan sonraki yol haritası bakalım nasıl şekillenecek?




SEÇİM BİTTİ GEÇİM BAŞLADI

Vatandaş yerel seçimde özellikle ekonomideki kötü gidişata YETER bayrağı açtı. İşsizler, emekliler, kadınlar, gençler toplumun çok büyük kısmı hayat pahalılığına yönelik AK Partiye kırmızı kart gösterdi. Bu arada Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, dört kişilik bir aile için mart ayında yoksulluk sınırı 54.700 TL'ye, açlık sınırı ise 16.793 TL'ye yükseldi. Aynı ayda gıda fiyatları aylık yüzde 3,29, yıllık yüzde 75,09 oranında artış gösterdi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap