SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 01.09.2021

01 Eylül 2021 Çarşamba - 08:26




Olaylar ve Yaşananlar | 01.09.2021





İYİDERE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Rize’nin İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, ilçedeki hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Mete, doğal gaz çalışmalarının devam ettiğini kaydederek ilçeden altyapı ve üstyapı çalışmalarını da sürdürdüklerini dile getirdi. Mete, “Fethiye Mahallesi’nde “Bitirmiş olduğumuz içme suyu, altyapı, kanalizasyon ve doğal gaz çalışmaları olan yerlerde yol genişleme ve istinat duvar çalışmalarımıza başlıyoruz. Adatepe mevkiinde su abone çalışmalarımıza başladık. İnşallah on gün için de bitirip Adatepe mahallemizi tarihin de ilk kez şebeke suyu ile buluşturmuş olacağız. Sarayköy, Yalıköy, Üstüpüler ve Çanakçeşme mahallelerimizde değiştirdiğimiz cadde ve sokak isimlerinin tabela çalışmalarına başladık. Sarayköy mahallemizde de dere ıslah çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

ARAKLI’DAN BELEDİYEYE ÇAĞRI

Trabzon’un Araklı İlçesinde vatandaşlar bazı cadde ve sokaklardaki bozuk yollardan dolayı şikayetlerini dile getiriyorlar. Vatandaşlar, doğal gaz çalışmalarından dolayı yolların köstebek yuvasına döndüğünü belirterek “Doğal gaz ilçemize geldi gelmesine ancak kazdıkları yolları berbat bir şekilde bırakmışlar. Birçok cadde ve sokakta çukurlar mevcut. Açıkçası patates tarlasına dönen bu yollar ne zaman onarılacak merak ediyoruz. Araçlarımız sürekli arızalanıyor. Aylardır mağduruz. Belediye yetkililerinin acilen mağduriyetimizi gidermesini istiyoruz. Ayrıca bazı köy yolları da çok bozuk. İlgili yetkililerden ricamız, aciliyet gerektiren yolların onarılmasına öncelik vermeleridir. İnşallah en kısa sürede ilçemizdeki mağduriyet giderilir” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ATAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 30 Ağustos 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir'in rütbesi tümamiralliğe, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Albay Serkan Tezel ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu'nun rütbeleri de tuğamiralliğe yükseltildi.

Tümamiral Kendir ile Tuğamiral Tezel ve Tuğamiral Paşaoğlu, atama kararı ile görevlerine yeni rütbeleriyle sürdürecek. Bu arada Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup Albay Altay Çoğal da 15 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere emekliye sevk edildi.

TARTIŞILAN GÖREVLENDİRME

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesine yapılan dekan ataması kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. 6 yıldan bu yana Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde dekan olarak görev yapan Prof. Dr. Canan Çelik'in yerine Rektör Yılmaz Can'ın OMÜ'den, Prof. Dr. Erdal Ağar'ı Giresun Üniversitesine getirerek Tıp Fakültesi Dekanlığına ataması tartışmalara yol açtı.

Yeni Tıp Fakültesi Dekanının, Tıp Fakültesi çıkışlı değil Fen Fakültesi çıkışlı olduğunu  ifade eden bazı üniversite kesimleri, ”Bu durum Fakültemizdeki öğretim üyelerinin pek çoğunu fazlasıyla rahatsız etmiştir.” dediler.

Kamuoyundan yapılan bir diğer eleştiri ise Rektör Yılmaz Can'ın, Tıp Fakültesi dekanlığına fakülte bünyesinde 22 tane profesör akademisyen dururken OMÜ'den bir ismi Giresun'a getirmesi oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap