SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 01.08.2019

01 Ağustos 2019 Perşembe - 09:06




Olaylar ve Yaşananlar | 01.08.2019





YILDIRIN’DAN VALİ ÇEBER’E ZİYARET

Karadeniz Uyum Harekatı (KUH) kapsamında Rize Limanını Ziyaret eden TCG YAVUZ Fırkateyni Komutanı Deniz Yarbay H.Timuçin Yıldıran, beraberinde Deniz Yüzbaşı Ali Dingeç ve Snr. Ast. Kd. Bçvş. Fatih Ersan ile birlikte Rize Valisi Kelam Çeber’i makamında ziyaret etti. TCG Yavuz fırkateyninin 27 Temmuz Cumartesi günü Rize Limanı’na aborda olduğunu belirten Gemi Komutanı Deniz Yarbay Yıldıran, iki gün içerisinde Rize şehir merkezini ve birkaç yaylayı gezme fırsatı bulduklarını belirterek, Rize’nin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade etti. Vali Çeber ayrıca Rize’nin bilhassa yaz aylarında çok hareketli bir şehir olduğunu vurgu yaparak; “TCG Yavuz fırkateyninin liman ziyareti de Rize’ye ayrı bir hareketlilik katmıştır. Bu vesile ile TCG Yavuz’u ve sizleri Rize’de ağırlamış olmaktan mutluluk duyduk” dedi.

MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ




Rize’nin Pazar İlçesinde muhtarlar köy kanunu hakkında bilgilendirildi. Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi başkanlığında yapılan toplantıya Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, ilçe idare şube başkanları, il genel meclis üyeleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda muhtarlara 442 sayılı köy kanunu hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından Kaymakam Terzi, muhtarların köy ve mahallelerde yaşadığı sorunları ve talepleri dinledi.

RİZE’DE ÇÖP TEPKİSİ




Rize merkezde Çaykur Genel Müdürlüğü ile Kapalı Spor Salonu arasındaki sahil kısmında ulu orta bırakılan çöpler görenleri hayrete düşürürken duyarlı vatandaşların da tepkisine neden oldu. Çöp konterynırlarının yanına ve önüne bırakılan teneke kutu, plastik, cam şişeler ve metal atıklar adeta çöp yığını haline geldi. Çevreye duyarlı vatandaşlar, sosyal medyada paylaşım yaparak bu çirkin görüntülere tepki gösterirken yetkilileri de göreve davet ettiler.

DÜNÜR GELENEĞİ

Bayburt’ta düğün törenlerinin bir parçası olan dünürcü geleneğini düğün sahibinin yükünü azaltmaya yönelik fikir alışverişinde bir karara varıldı. Bayburt merkeze bağlı mahallelerin muhtarları ve mahalle derneği başkanları Şeyhhayran Mahalle Muhtarlığında toplanarak konuyla ilgili bir karara vardı.




Şeyhhayran Mahallesi Muhtarı Fuat Yıldız, “Bundan sonra mahalle odalarımızda vatandaşlardan para desteği yapmalarını isteyeceğiz. Kimin gönlünden ne koparsa; 10 lira, 20 lira, 50 lira.. Bu miktarı toplayıp düğün sahibine vereceğiz. Böylelikle düğün sahibine bir katkımız olacak. Gelin almaya ise yakın çevresinin gitmesinden yana tavır alacağız. Tabii bu tamamen düğün sahibinin tekelinde olan bir şey ama herkesin yaraına olan bir uygulamayı vatandaşların da anlayışla, memnuniyetle karşılayacağına inanıyoruz” dedi.

HAVALİMANI TEPKİSİ




Bölgemizin iki güzel iline hizmet edecek havalimanı inşaatı tüm hızı ile sürerken, aleyhte söylemde bulunanlara tepkiler artıyor. Bir gazetede 82 bin nüfuslu ile havalimanı yapılmasını eleştiren gazeteciye Bayburt ve Gümüşhaneliler tepki gösterdi.
Gümüşhane ve Bayburtlular, “Öncelikle insanlara bilgi verirken sayıları ve örnekleri çok daha doğru şekilde vermek gerekir. Havalimanı Gümüşhane ve Bayburt şehirlerine hizmet edecektir. TÜİK verilerine göre Gümüşhane ve Bayburt illerinin toplam nüfusu 244 bindir. Türkiye’de halen faaliyette olan havalimanlarından; Iğdır, Kars, Şırnak, Hakkari, Erzincan, Bingöl, Batman, Ağrı illerinde bulunan havalimanlarının birçoğu Gümüşhane ve Bayburt illeri ile kıyaslandığında daha az bir nüfusa karşılık gelmektedir” sözleri ile gazeteci Candaş Tolga Işık’a tepki göstererek özür dilemeye davet etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap