SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 01.04.2021

01 Nisan 2021 Perşembe - 09:10




Olaylar ve Yaşananlar | 01.04.2021





BAKAN VARANK’TAN AŞI AÇIKLAMASI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “(Burundan uygulanan aşı) ODTÜ, Hacettepe, Gazi ve Ankara Üniversitelerinin altyapı, bilimsel beceri ve akademik tecrübelerinin katkılarıyla Türkiye’nin ilk intranazal yerli aşı geliştirme çalışması şu anda hızla devam ediyor" diyerek intranazal aşının nisan ayında insanlı denemelere başlamış olacağını söyledi. Bakan Varank, "(Intranazal yerli aşı adayı) Tüm klinik aşamaların tamamlanması durumunda bu yeni aşı türünün yıl içinde kullanıma sunulmasını hedefliyoruz" dedi.

AYDIN GÖREVİ TESLİM ALDI

AK Parti’nin 7’nci Olağan Büyük Kongresinde Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanlığı’na seçilen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, görevini Mehmet Ali Şahin’den devraldı. Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile 7. Olağan Kongremizde seçilmiş olduğum Siyasi Erdem ve Etik Kurul başkanlığını saygıdeğer büyüğümüz, bakanımız Sayın Mehmet Ali Şahin Bey’den devraldık. Allah utandırmasın, takdirde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

AK Parti 7’inci Olağan Büyük Kongresinde Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyeliklerine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve 23, 24 ve 25. dönem Gümüşhane Milletvekili hemşerimiz Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gümüşhaneli hemşerimiz Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar’ın eşi AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yahşi Yaşar, Şükrü Ayalan, Hüseyin Özbakır ve Cengiz Aydoğdu seçilmişti.

MUMCU’NUN ÇARŞIBAŞI ÇAKARMASI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu adım adım kent merkezinin yanı sıra ilçeleri de adım adım gezerek istişarelerde bulunmaya devam ediyor. Göreve geldikten sonra yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte ziyaretlerini sürdüren Mumcu Çarşıbaşı’na çıkarma yaptı. İlçede Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öztürk ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz Usta'yı, Çarşıbaşı Esnaf Odası ve Esnaf Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Başkanı Egemen Turan Kaynar'ı ziyaret etti. Balıkçlık sektörünün önemli isimlerinden Yılmazlar Kardeşler balıkçılığın misafiri oldu. Mumcu, ziyeretleri ile ilgili, “İlçemizde zirai faaliyetler ile muhtarlarımızın talep ve sorunları hakkında istişarelerde bulunduk. Esnaflarımızın talep ve sorunları hakkında bilgi aldık. İnşallah gayret göstereceğiz, tüm sorunları el birliğiyle aşacağız” dedi

Önceki dönem Çarşıbaşı Belediye başkanı Coşkun Yılmaz ve partinin kurucularından Göksel Yılmaz ile de bir araya gelen Mumcu, “Cumhur İttifakı olarak milletimizin sinesinde kurulduk ve devletimizin bekası için mücadele eden bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. MHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hüseyin Kara'ya misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

VALİ SONEL’DEN ÖDÜL

Ordu Valisi Tuncay Sonel, bu yıl 57’ncisi kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen “Oku Kitabını, Al Altınını” adı altında düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye girenleri ödüllendirdi. Proje kapsamında okul öncesi öğrencisi olan 5,5 yaşındaki Ömer Zair Çukur’un kütüphaneye giderek 72 adet ödünç kitap aldığını ve bundan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Vali Sonel, “Kütüphaneler Haftası sebebiyle ‘Oku Kitabını Al Altınını’ projesi kapsamında bir yarışma düzenledik ve bunu 7 kategoride yaptık. Yarışma Ordu’muzda en fazla kitap okuyan okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, kamu görevlisi ve yöre insanımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Kütüphaneye gidip ödünç kitap alıp okuyanları ödüllendireceğiz. Beni mutlu eden, okul öncesinde Ömer evladımız 72 tane kitap almış ve kütüphaneye gitmiş. Tebrik ediyorum” diye konuştu.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap