SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 01.03.2024

01 Mart 2024 Cuma - 09:19




Olaylar ve Yaşananlar | 01.03.2024





ÖZEL’E TRABZON’U SORDUK?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşan yerel seçimler öncesi 300 bin kişiyle 300 anket yaptıklarını aktararak “İlk sonuçlar müjdeli şeyler söylüyor” dedi. Özel, “Ne yapacaksanız 31 Mart’ta yapacaksanız. Endişeli seçmen birleşmeli. Tepki sandığa yansımazsa sömürü sürer” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yoğun seçim trafiğinde ulaşarak Trabzon’da ne olur sorusunu sorduk?  Cevabı şu şekilde oldu; “Trabzon’dan çok güzel sonuçlar geliyor. Teşkilatlarımız sahada hiç boş bırakmıyor. Güzel ve müjdeli haberler için Trabzon halkı hazır olsun.31 Mart günü Trabzon’un güzel insanları gereğini yapacak yanlışların hesabını sandıkta soracaktır”

 AK PARTİ’NİN EN BÜYÜK RAKİBİ EMEKLİLER Mİ?




Yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle en büyük zorluğu yaşayan emekliler için “AK Parti’nin bu seçimde en büyük rakibi emekliler olacak” deniliyor. İktidar mensupları da sıkıntının farkında olduklarını ancak eleştiren emeklilerin de çözüm adresi olarak yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gösterdiğine dikkat çekiyor. Bir iktidar mensubu, “Emeklilerin tepkileri var ama vatandaşlar sorunu çözecek, maaşları düzeltecek olanın yine Erdoğan olacağını düşünüyor. Tepki vazgeçme noktasında değil” diyor .Trabzon’da da belediye başkan adayları karşımıza sürekli çıkan en büyük sorun emekliler diyerek sorunun ne kadar ciddi olduğunu dile getirmişlerdi.

CHP’DE GİRESUN VE ARTVİN HESABI!




2019 seçimlerinde İstanbul ve Ankara’nın aralarında bulunduğu 11 büyükşehir belediyesi kazanan CHP bu seçimde mevcut belediyeleri koruyup, üstüne kazanmaya yakın gördüğü Manisa, Balıkesir, Bursa ve Denizli’yi eklemeyi hedefliyor. Ancak kulislerde başta Hatay olmak üzere Antalya, Eskişehir, Adana’da yarışın zorlu geçeceği yorumları yapılıyor. CHP’nin Giresun, Zonguldak, Kars, Tunceli, Uşak, Kırıkkale gibi yüksek kazanma fırsatı gördüğü kentler de var. Diğer taraftan tekrar aday gösterilmediği için İYİ Parti’ye geçen belediye başkanı nedeniyle Artvin’de kaybetme riski doğduğu konuşuluyor.

KAYA FARKI AÇIYOR

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya potansiyel güçlü bir aday olduğunu saha çalışmalarında vermeye devam ediyor. Hem anketler hem kamuoyu yoklamaları Kaya’nın AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın’ın önde olduğunu gösteriyor. Mahalle esnaf ve ev ziyaretlerine devam eden Ahmet Kaya seçimlere artık son bir ay kala vites yükseltmeye de başladı. Kaya sadece CHP den değil AK Parti küskünlerinde ve İYİ Parti taraftarlarından büyük oranda oy alacak.  Bu arada Ergin Aydın’ın seçim çalışma ekibinin sürece olumlu katkı sağlamadığını da belirtmekte fayda var. Aydın ekibini bir kez daha gözden geçirsin.




TONYA’DA İBRE KİMDEN YANA?

Trabzon'da CHP iddiasının yüksek olduğu ve mutlak hedefleri arasında yer alan Tonya ilçesinde adaylık krizi yaşanmış. CHP Tonya Belediye Başkan Adayı Muhammet Başkan daha önce mahkeme kararıyla aldığı bir cezadan ötürü adaylıktan çekilmişti. Bunun üzerine CHP daha önce aday adayı olarak partiye başvuran Ali Tokgöz'ü  CHP Tonya Belediye Başkan adayı göstermişti. Tonya’da  AK Partili mevcut belediye başkanı aynı zamanda aday Osman Beşel’in ciddi bir desteği var.Beşel şu anda iddialı gözüküyor. Tomya’da yerel seçim yarışı AK Parti adayı Osman Beşel CHP adayı Ali Tokgöz ve Bağımsız aday Veysel Kurt arasında geçecek gözüküyor. Bu arada Cumhur İttifakı Tonya Belediye Başkan Adayı Osman Beşel ve Meclis Üyesi Adaylarının Aday Tanıtım toplantısı 2 Mart Cumartesi Günü Saat 13:30’da Tonya Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek.




İYİ PARTİ NE YAPACAK?

Seçime “hür ve müstakil” girme kararı alan İYİ Parti’nin nasıl bir sonuç alacağı da merak konusu. Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni kazanma iddiasının dile getirildiği İYİ Parti kulislerinde buna iki il belediyesinin de eklenmesinin “İYİ Parti’nin seçim başarısı” olacağı konuşuluyor. İl belediyesi kazanılır mı bilinmez ama parti yöneticileri 2019 yerel seçimlerinde yaklaşık 20 civarında olan belediye sayısının iki katına çıkacağı hesabı yapıyor. İYİ Parti’nin Trabzon’daki hesabı ise Yomra Belediyesini korumak Beşikdüzü ilçesini kazanmak. İYİ Parti Artvin’de ise partisinden istifa eden mevcut belediye başkanı Demirhan Elçin ile seçim yarışında iddialı olmak. İYİ Parti Artvin Belediye Başkan adayı Demirhan Elçin Karadeniz’e yaptığı açıklamada “Seçimi farkla kazanacağız” dedi.
 
Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap