SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 01.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 01.02.2024

01 Şubat 2024 Perşembe - 08:54




Olaylar ve Yaşananlar | 01.02.2024





MARKA ŞEHİR OLACAĞIZ

AK Parti  Seçim Beyannamesi'nde 8 başlık üzerinde duruyor...1- AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu2- Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik 3- Dirençli Şehirler4- Türkiye Yüzyılında Şehir ve Çevre5- Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri 6- Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik 7- Kültür Üreten Şehirler 8- Hizmet ve Eser Belediyeciliği. AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamesine uygun bir seçim stratejisi uygulayacaklarını ifade ederek Trabzon toplumsal huzurun mutluluğun kültürün sanatın ve üretimin  merkezi yapacağız Trabzon’un sadece ülkemizde değil Avrupa’nın sayılı gelir şehirleri arasında marka şehir yapacağız dedi.

TRABZON’DA “CUMUR” KRİZİ VAR MI?

Trabzon’da AK Parti ve MHP arasında özellikle Çarşıbaşı-Şalpazarı ve Beşikdüzü ilçelerinde aday krizi olduğu yönündeki iddialar üzerine MHP Trabzon  İl Başkanı Ömer Ayar MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli’nin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmadaki “Cumhur İttifakı'nı anlamak ve anlatmak her kişini harcı değildir. AK Parti ile MHP arasında kurulan ahlaki samimi ve milli bağı anlamlandırmak ve hak teslimini yapabilmek için öncelikle izan insaf irade vatan ve millet sevdası ile yoğrulmuş akıl ve yürek lazım” sözlerini hatırlatarak “Yerel seçimlerde Trabzon Büyükşehir Ortahisar ve tüm ilçelerde büyük bir başarı elde edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

SİMİTE VE DOLMUŞA ZAM TEPKİSİ

Trabzon’da 14 TL olan dolmuş ile 10 TL olan simide yeniden zam talebine vatandaştan büyük tepki var. Artık ne dolmuşa bineceğiz ne de simit yiyebileceğiz diyen vatandaşlar kesinlikle zam yapılması noktasında yetkililere seslerini duyurmak için Cimer’e şikayetlerde bulunacaklarını dile getirdiler. Bu arada   Türk-İş'in, 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın Ocak 2024 sonuçları açıklandı. Buna göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 15 bin 048 TL’ye yükseldi . Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 49 bin 019 TL’ye yükseldi. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 19 bin 630 TL’ye yükseldi.

MHP ADAYLARINI TANITACAK

Çarşıbaşı-Beşikdüzü ve Şalpazarı Belediye başkan adayları ile 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Trabzon’da önemli bir sınav verecek MHP 3 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirecek aday tanıtım töreni ile seçim startını da vermiş olacak MHP’de hedef 3 ilçeyi de kazanmak. Yerel seçimler MHP’nin  moral ve motivasyonu için önemli. Trabzon’da ciddi ve hatırı sayılı  bir tabana sahip MHP eğer yerel seçimlerden başarıyla çıkarsa önümüzdeki genel seçimlerde farkını ortaya koyacak güce ulaşır. Başarıya odaklanan MHP Trabzon İl Yönetimi ise tarihinde ilk defa bu kadar bir-birine kenetlenmiş durumda. İl Yönetimi sık-sık ailelerle bir araya gelerek kaynaşma ve dayanışma noktasında Trabzon siyasetinde bir ilki yaşatıyorlar. Trabzon’da hangi parti en son yönetim kurulu ve aileleriyle çocukları ile bir araya gelip birlikte kahvaltı yapmış ve film izlemiş sormak gerek?

YENİDEN REFAH PARTİSİNE DİKKAT!

31 Mart yerel seçimlerinde ülke genelinde ve Trabzon’da dengeleri alt-üst etmeye yönelik bir çalışma içinde Yeniden Refah Partisi. Belediye başkan adayı çıkardıkları her yerde iddialı pozisyondalar. Of ve Şalpazarı’nda adayları seçim kazanırsa şaşmamak gerek. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan her fırsatta Trabzon’u gündeme taşıyor .Önceki gün Trabzon’daki teşkilat çalışmasından fotoğraf paylaşan Genel Başkan Erbakan, “İnanç, azim ve sonunda da zafer inşallah… Trabzon Maçka Kadın Kolları Teşkilatımız dağ, tepe, kar, buz demeden kapı taraması çalışması yapıyor. Bu dava geçmişte olduğu gibi bugün de samimilerin omuzlarında yükseliyor. Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

SEÇİMİ KAZAN FABRİKA BENDEN!

Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) Genel Başkanı Trabzonlu hemşerimiz Hüseyin Baş şu aralar özellikle gençlerin ilgi odağı. Baş’a her gitti yerde gençler ayrı bir sahiplenme gösteriyor. BTP Genel Başkanı memleketi Trabzon’da da yerel seçimlerden başarıyla çıkmak istiyor. BTP Trabzon İl Teşkilatı da  işi sıkı tutuyor. Bu arada Hüseyin Baş Beşikdüzü Belediye Başkan adaylık yarışında oldukça iddialı olan belediye başkan adayı Sabri Terzi’ye ilginç bir söz verdi .Baş Terzi’ye “Sen Beşikdüzü İlçesini kazan ilçeye kendi imkanlarımızla fabrika yapma istihdam kazandırma sözü veriyorum” teklifi yaptı. BTP Beşikdüzü Belediye Başkanı Sabri Terzi bakalım seçimlerde nasıl bir sonuç alacak?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap