SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Mülakatları derhal durdurun

Mülakatları derhal durdurun

11 Temmuz 2017 Salı - 09:01








Türkiye Kamu-Sen ve Türk EğitimSen Trabzon Başkanı Coşkun Dilber, Milli Eğitim Müdürlüklerindeki yönetici atama mülakatlarıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. 15 Temmuz sonrasında yapılan düzenleme ile sözleşmeli ve mülakatlı öğretmen alımı getirildi. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak, en baştan beri bu alımlara karşı çıktıklarını ve konuyu yargıya taşıdıklarını ifade eden Dilber, “Hükümet sadece öğretmen alımlarında değil, gerek yönetici atamalarında gerekse memur alımlarında da mülakat getirmiştir. Sendikamız yönetici atamalarını da yargıya taşımış, çoğu atama yargıdan dönmüştür. Son olarak yazılı sınav puanını görmezden gelip sadece sözlü sınav puanına göre yapılan 1709 Şube Müdürlüğü atamasında Danıştay İDDK, MEB’in itirazını reddetti. Şimdi herkes MEB’in sadece sözlü sınav puanına dayalı olarak yaptığı 1709 Şube Müdürlüğü atamasını iptal etmesini beklemektedir. Trabzon’daki yöneticileri de göreve çağırıyoruz. Devlete olan güveni sarsacak adalet duygusunu yok edecek, kul hakkının yenilmesi vesile olan bu mülakatları derhal durdurun. Hazırlanmış listeleri onay mercii durumuna düşmeyin. Türk Eğitim-Sen olarak izah ettiğimiz hususların takipçisi olacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

MÜDAHALE EDİLMEMESİ HER TÜRLÜ SUÇ

Kim sorumlu? Veya yaşanan olası bir kazadan kim sorumlu tutulacak? Öyle ya, önlemi alacak merci işi yapmaz ise bir kurum bu işten sorumlu tutulacak. Biz yine kimseyi sorumlu tutmadan, yaşanan gerçekleri sizlere aktaralım. Normalin üstünde kaza yaşanan ve kazalarla bir sürü yaşamın yitirildiği bir bölge düşünün... Ve bu bölgenin farkında olmayan veya görmezden gelen bir yetkili düşünün... Biri görevini yapmamakla suçlanabilirken diğeri insanlığa sığmayan yaklaşımla suçlanabilir. Ortahisar ilçesine bağlı İnönü Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı üzeri Tanjant Yolu üzerinde meydana gelen kazalar orada yaşayan halktan ziyade otomobil sürücülerinin dahil korkulu rüyası konumunda. Yayaların karşıdan karşıya geçerken görüş açılarından kaynaklı yaşadığı sıkıntılar, otomobil sürücülerinin hız sınırını aşması, denetim mekanizmasının olmaması bu yolu daha da tehlikeli hale getiriyor.

Yaya geçidi ise zaten bir işe yaramıyor. Geçenlerde meydana gelen bir kazada kamera olmadığı için olayın çözülmesi görgü tanıklarına kalmıştı. Çocuk parkının hemen üstünde yaşanan kazalardan kim bilir kaç çocuk nasibini aldı. Topu yola giden çocuğun hızla gelen bir aracı görmemesi, hızla giden bir aracın yoldaki çocuğu fark etmemesi çok mümkün. Sonucu ise malum... Yetkililerin bir an önce buraya el atıp, üst geçit veya hız kesici engeller yapması şart. Sonuç olarak buraya müdahale edilmemesi her türlü suç teşkil edebilir. Biz uyarımızı yapıyoruz. Yarın keşke demeyelim, ne olur ne olmaz diye de yetkililere sesleniyoruz.

İLK KEZ TRABZON’DA


Trabzon Valiliği önderliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce ve Ortahisar Belediyesi işbirliği ile Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın Trabzon’da ilk kez konuşmacı olarak katılacağı “Koruyucu Aile Hizmetinin İslam’daki Yeri” konulu konferans bugün 16.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılacak.

BAŞHEKİMİN ACI GÜNÜ

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Alparslan Kapısız’ın babası Tacettin Kapısız (65) tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle bir süredir tedavi gören Kapısız’ın cenazesi dün İskenderpaşa Camiinde ikindi namazına müteakiben kılınarak Bostancı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Merhuma rahmet, Başhekim Kapısız ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap