SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Mehmet Cirav'dan Ak Parti yönetimine tepki

Mehmet Cirav'dan Ak Parti yönetimine tepki

27 Şubat 2017 Pazartesi - 07:11








Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, 24 Şubat'ta AK Parti Trabzon İl Yönetimi tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıdaki davranış biçimine çok sert tepki gösterdi.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile birlikte toplantıya gelen ve TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile aynı masayı paylaşan, ilk dönem AK Parti'den milletvekili adayı da olmuş Cirav, il yönetiminin Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş tarafından TTSO'nun iki başkanı Bakan Soylu'nun masasına davet edilirken, kendilerine nezaketen de olsa bir şey söylenmemesi üzerine toplantıyı terk edecek duruma geldi.

Cirav'ın, daha önce de benzeri yanlışlıkları yapan yönetimine tepki olarak bundan sonra hiçbir toplantısına da katılmamayı yüksek sesle yanındakilere söylediği ifade ediliyor.

TRABZON ANKARA'YA AKTI

AK Parti tarafından Ankara Arena'da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Referandum Kampanyası Tanıtımı'na Trabzon'dan en üst düzey katılım oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, eski ilçe başkanları, gençlik ve kadın kollarından çok sayıda teşkilat mensubu ve yönetici toplantıya akın etti. Eski il başkanları toplantıya bizzat genel merkez tarafından davet edildi.


Bu gösteriyor ki referandum sürecini çok sıkı tutacak. Kurucu İl Başkanı İbrahim Keskin, eski il başkanları Ahmet Metin Genç ve Erdoğan Beder toplantıya katılan isimler oldu. Eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz ise toplantıya yakın bir dostunun cenazesi nedeniyle katılamadı. AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, eski il başkanı ve milletvekilleriyle de akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte masaları tek tek gezerek davetlilerle ilgilenen Başbakan Yıldırım, Başkan Genç'in masasına geldiğinde, Trabzon'da çok yüksek bir oy oranı beklediklerini Genç'e iletti. Ankara Arena'yı tıklım tıklım dolduran AK Partililer referandum sürecinin işaret fişeğini coşkulu bir şekilde yaktı. Şimdi bu coşku partililer tarafından tüm Türkiye'ye yayılacak.

AKDENİZ'İN YORUMU

AK Parti Eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz referandum süreciyle ilgili ciddi uyarılarda bulundu. Akdeniz, AK Parti'nin, referandumla ilgili olarak daha duyarlı konuşan, ne söylediği bilen ve söylediğinin altını doldurabilecek kişilerin konuşmasını tercih etmesi gerektiğini söylüyor. Bu bağlamda Akdeniz, başta CHP olmak üzere 'Hayır' diyen blokun hain ya da terör örgütlerinin safında yer alıyorlar gibi gösterilmemesi konusunda AK Parti'nin hassasiyet göstermesinin 'Evet' oylarını artıracağını dile getirdi. Akdeniz, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım'ın mitinglerde verdikleri kucaklayıcı, kuşatıcı mesajları örnektir. 7 Haziran seçimlerinde yaşanılan olumsuzluklardan ders alınarak 3 Kasım'a nasıl girilmişse referandum çalışmalarının da yapılan hatalardan ders çıkarılarak herkesi kapsayıcı, herkese hitap eden bir dille yürütülmesi gerekiyor" diye konuştu.

MERHUM VALİ KIZILCIK'A VEFA


Merhum Eski Trabzon Valisi Recep Kızılcık Trabzon için birçok turizm projesi hazırlamıştı. Tarihi Bedesten ve Alacahan'ın restore edilerek şehre kazandırılmasına onun döneminde başlandı. Trabzon Şehir Müzesi'nin de hayata geçirilmesinde çok ciddi emeği olan bir valiydi. Vali Kızılcık'ın Ortahisar'ın tarihi evlerinin de restore edilerek turizme kazandırılması için çalışmaları ve düşünceleri vardı. Cuma günü Trabzon'da yapılan Şehir Müzesi'nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vefa örneği gösterip Vali Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık'ı da davet etti. Gümrükçüoğlu'nun bu vefası takdir topladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap