SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > İzin belgesi ve direkler

İzin belgesi ve direkler

16 Mayıs 2017 Salı - 09:24








Dün Olaylar ve Yaşayanlar köşesinde kaleme aldığımız perde arkası yazısına cevap geldi. Mutlaka hemen merak ediyorsunuzdur cevabın kimden geldiğini. Acele etmeyin, biraz sabır lütfen! Cevabın kimden geldiğini aktaracağız, neler söylediğini de. Evet, yazıya cevap olayın muhatabı Bülent Maraba'dan geldi.

Bakın Maraba bize neler söylemiş? "Şirketimle servis işi yapıyorum. Yeni araçlar alarak ihaleye girdim. Bir kurumun personel taşımacılığını aldım, ancak araçlarıma personel taşıma izin belgesi almam gerektiği için Büyükşehir Belediyesine başvurdum. Belediyede belge işine Gökhan Bali baktığını öğrenince, Bali'ye yöneldim.

Ne var ki Bali'nin yanına her gittiğimizde, sekreterin kendisine her ulaştığında ya 'misafir var' deyip bizi kabul etmedi ya da 'şurdayım, burdayım...' diyerek bizi kafasından atmaya çalıştı. Bir türlü Gökhan Bali'ye ulaşamadık. Sonrasında Gökhan Bali'ye bağlı Erdoğan Beye gittik, işimizi çözeriz diye. O gün de Erdoğan Bey sağlık sorunu yaşadığı için yine işimizi çözemeden ilgili makamlardan ayrılmak zorunda kaldık." Maraba'nın bize anlattıkları böyle. Eğer olay Bülent Maraba'nın anlattığı gibi yaşanmışsa o yanda bu yanda suçlu aramaya gerek yok. Adres belli: Gökhan Bali. Varsa Bali'nin konuyla ilgili cevabı, sütunlarımız kendisine açıktır. Gelelim yazıda sorulan ikinci soruya. Sorduk soruşturduk, flama ve bayrakların asıldığı direkler Albayraklar şirketine aitmiş. Direkleri de Bordo Mavi Ajans kiralamış. O şirket kiraya veriyormuş direkleri.

AKKAYA İNGİLTERE'DE

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Akkaya dün akşam İngiltere'ye uçtu. Akkaya'nın İngiltere'ye gidiş nedeni 'Akıllı şehir' projeleri içinmiş. İngiltere'de bir hafta kalacak olan Akkaya hafta sonu Türkiye'ye dönecek. Akkaya'nın akıllı şehir projelerini incelemesinin mutlaka bir nedeni olacak. Ve merak ediyoruz inceleme sonunda Trabzon'a akıllı şehir projesiyle ilgili ne gibi uygulamalar yapacak. Sahi Trabzon'a güzel şeyler olacak. Bunun beklentisi içerisindeyiz.


MESİRE ALANLARI ÇÖP ALANI GİBİ!

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte mesire alanlarına ciddi bir akım başladı. Şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak isteyen vatandaşlar hafta sonları mesire alanlarına akın ediyor. Trabzon ilçeleri ve Ortahisar ilçesinin yüksek kodlarında bulunan alanlardaki mesire alanları hafta sonları adeta piknikçilerin bıraktığı çöplerin işgaline uğruyor. Piknik yapan vatandaşların çöp gibi her türlü atığı buraya bırakması çevre kirliliğine neden oluyor. Yöre sakinleri de piknikçilerin bu tutumundan rahatsız. 'Piknikçiler çöplerini de beraberinde getirsin' diyorlar. Hani bir söz vardır 'Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak' diye. Biz de bu söze kulak vermeliyiz. Gezip, eğlenmek ve dinlenmek için gittiğimiz yerlere nasıl bu çöpleri bırakıyoruz, anlamak mümkün değil. Bu alanlara tekrar hangi yüzle gidip piknik yapacağız? Buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Daha duyarlı olalım. Doğayı, çevreyi ve doğayı kirletmeye kimsenin hakkı yok.

KONAKLAR'DA İSYAN

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Konaklar Mahallesi'nin muhtarı Sinan Kalfa, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş'a tepkili. Muhtar Kalfa, mahallesinin kaderine terk edildiğini ifade ederek, "Caddemiz Konaklar, Pelitli ve Yalıncak'a (DOKAP) bağlandı. DOKAP dahilinde olan caddemiz Konaklar Mahallesi'nin kalbidir. Genişliği 25m, uzunluğu ise 300m olan caddenin kamulaştırması 6 yıl önce bitmiş ve burası yapılmayı bekleyen bir caddedir. Bu cadde 81 ilden gelen üniversite öğrencisinin kullandığı bir caddedir. Mahallemiz Arap turizminin barınma ve lojistiğini sağlayan önemli merkezlerden biri haline gelmiştir. Otel, apart, restoran, market ve kafelerin yoğun olarak bulunduğu mahallenin ana arter görevini Şehit Asteğmen Orhan Sancar Caddesi üstlenmiştir. Bu cadde bizim Uzun Sokağımızdır. Ama maalesef, geçen yıllar bu yolu bitirmemize yeterli olmamıştır. Bugüne kadar maalesef bir sonuç elde edemedik" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap