SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > İyi Parti Meclis'te

İyi Parti Meclis'te

02 Kasım 2017 Perşembe - 08:08








Ortahisar Belediye Meclisi 2014 yılı Mart ayında üç siyasi partiden oluşmuştu. MHP, CHP ve AK Parti'den oluşan belediye meclisi üyelerine şimdi de İyi Parti eklendi. MHP'den istifa eden Ali Sağır ve Derviş Köz, İyi Parti saflarına katıldı. İyi Parti kurucular kurulu üyesi olan Ali Sağır, "25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İyi Parti'de siyaset yapacağım. Artık Ortahisar Belediyesi Meclisi'nde İyi Parti temsil edilecek. Şimdilik muhalefette olsak da inşallah önümüzdeki dönem iktidar olacağız" ifadelerini kullandı. Ortahisar Belediye Meclisi şu anda AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti ve Bağımsız meclis üyelerinden oluşuyor.

***

GÜMRÜKÇÜOĞLU'NUN PROGRAM YOĞUNLUĞU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu her gün yoğun bir programla gününü bitiriyor. Yoğun tempoyla çalışan Gümrükçüoğlu'nun bu kadar enerjiyi nereden bulduğu merak konusu. Her gün birkaç program gerçekleştiren ve gece geç saatlere kadar belediyede çalışmalarını sürdüren Gümrükçüoğlu, salı günü yine oldukça yoğun bir gün geçirdi. Başkan Gümrükçüoğlu her salı olduğu gibi “halk günü” yaptı. Halkın devlet büyükleri ile görüşerek derdine derman aradığı “halk günü” geleneğini ısrarla sürdüren Gümrükçüoğlu, bu programın ardından Akçaabat’ta mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. İlçelerin mahalle muhtarıyla rutin olarak bir araya gelen Gümrükçüoğlu, dün de Akçaabat’ta yapılan çalışmaları masaya yatırdı, yeni çalışmaların programını muhtarlarla istişare etti.

***


AMBULANS ŞOFÖRLERİNİN İSYANI

Trabzon'da 112 Acil Servis ambulanslarında şoför olarak görev yapanlar şu sıralar oldukça dertli. Ambulans şoförleri, cadde ve sokaklarda nerdeyse bir metre genişliğinde yapılan yüksek bentlerin sıkıntı yarattığını belirterek, "Bu hususta zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bir bakmışsın Kemik Hastanesi'ne ayağı kırık, bel sıkıntısı olan hasta taşıyorsunuz; bir anda koca asfalttan yapılmış bir bent... Yavaşlamaya çalışsan sıkıntı, o hızla geçsen daha sıkıntı. Trabzon Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Ortahisar Belediyemiz bu konulara dikkat etmelidir. Özellikle hasta yollarında hatır gönül işi konulan bu bentler kaldırılmalı ve yerine plastik ve standart engeller konmalı" ifadelerini kullandılar.

***

İYİ PARTİ İLÇELERDE ÖRGÜTLENİYOR

Meral Akşener önderliğinde kurulan İyi Parti'de il başkanlıkları henüz açıklanmazken ilçelerde ise yapılanma çalışmaları devam ediyor. İyi Parti teşkilat başkanlığı görevine getirilen eski bakan Koray Aydın Türkiye'deki teşkilat yapısını, partinin teşkilat omurgasını oluşturuyor. Trabzon'da birçok ismin il başkanlığı için geçtiği İyi Parti'de ilçe başkanlıkları için de çalışmalar yapılıyor. İyi Parti'de Vakfıkebir İlçe Başkanlığına Selim Alp'in getirileceği konuşuluyor. İlçede sevilen bir isim olan Alp'in yakın çevresine bu yönde bir istek olduğunu, bunu da il başkanlığı atamasından sonra açıklayacağını ifade ettiği söyleniyor. Bakalım İyi Parti ilçelerde nasıl örgütlenecek.


***

KONGRELER BAŞLIYOR

Büyükşehirlerde 20 gün içerisinde kongreler başlıyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla büyükşehir olan illerde yapılmayan ilçe kongreleri ertelenmişti. Genel merkezin 20 gün içerisinde büyükşehirlerde ilçe kongrelerine yeniden başlayacağı ifade ediliyor. Trabzon'da ilçe kongreleri içerisinde en merak edileni ise Ortahisar İlçe Kongresi. Ortahisar ilçe başkanı olarak halen görevine devam eden Temel Altunbaş'ın bir dönem daha görevine devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

***

ŞİMDİ MODA ANKARA ZİYARETLERİ



AK Parti'de yapılan ilçe kongrelerinin ardından seçilen ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, birlikte Ankara'da partili milletvekillerini tek tek ziyaret ederek sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar. AK Parti içerisinde birçok isim de “Ankara'da yeni seçilen yönetimle birlikte resim çektirmek moda oldu. Acaba ilçelere ne gibi yatırım almışlar, onu da paylaşsalar iyi olacak" ifadelerini kullanıyorlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap