SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > İsteyince oluyormuş

İsteyince oluyormuş

13 Kasım 2017 Pazartesi - 09:05








Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen bir belediye başkanıdır. Kendisine zarar vereceğini bilse dahi, doğru neyse onu söylemekten asla imtina etmez. Karşısındaki ister iş adamı, ister siyasetçi, ister bürokrat kim olursa olsun Gümrükçüoğlu için fark etmiyor. Başkan Gümrükçüoğlu eleştirisinde de kurum ayrımı yapmıyor. Son olarak Maraş Caddesi’nde yapılan düzenlemeden sonra trafiğin rahatlamamasından ve emniyetin denetimlerini gerektiği gibi yapmamasından dolayı, Büyükşehir Belediyesi çok eleştirildi. Aslında 400 metre uzunluğundaki Maraş Caddesi’nde emniyet güçleri görevlerini kesintisiz ve eksiksiz yapsalardı ne trafikte bir tıkanma olacaktı ne de eleştiri yapılacaktı. Ama o günler geride kaldı. Geride bıraktığımız hafta içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Maraş Caddesi'yle ilgili B planını ortaya koydu. Aslında onun önceliği EDS sistemini kurarak toptan bir çözüm getirmekti ama üst makamlardan istediği sonucu alamayınca mecburen B planını ortaya koydu. Gümrükçüoğlu, B planını açıklarken de emniyetin sorumluluklarını gerektiği gibi yerine getirmediğini ifade etti. Bu çıkışın ardından emniyet denetimlerini arttırdı. Hatta trafiği kapatan noktalarda araçlarını park edenlerin araçları bile çekilmeye başlandı. Görevlerini yaptıkları için emniyet güçlerini öncelikle tebrik ediyoruz. Buradan da anlaşılacağı üzere Başkan Gümrükçüoğlu’nun konuyla ilgili eleştirileri hedefini buldu.

***

ORTAHİSAR'A İLK ADAY ODABAŞ OLDU

AK Parti Trabzon’da kongre takvimi yeniden başlarken en önemli ilçe konumundaki Ortahisar için ilk aday da ortaya çıktı. Daha önce Merkez İlçe yönetimlerinde görev alan Ömer Odabaş, 2 Aralık’ta yapılacak olan AK Parti Ortahisar İlçe Kongresi için başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Kongre takvimi yeniden açıklanınca eski AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel’in düğününün en önemli gündemi de AK Parti Ortahisar İlçe Başkan adaylığı oldu. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana birçok kademesinde görev alan, belediye meclisi üyeliği ve ilçe yönetim kurulu üyeliği yapan Odabaş’a yoğun bir ilginin olduğunu gözlemleyince aday olup olmadığını sorduk. Odabaş, “Teşkilattan gelen ve her geçen gün artarak devam eden değişim arzusu ve yaşanılmış memnuniyetsizliklerin bizi sorumluluk almaya mecbur bıraktığını görüyorum. Partimin bana görev ve sorumluluk yüklemesi halinde geçmiş dönemdeki tecrübemin verdiği güçle bu vazifeyi hakkıyla icra edeceğim kanaatindeyim” dedi. Bu sözlerle adaylığını ilan eden Odabaş, hafta içi daha geniş bir açıklama yapacağını da sözlerine ekledi.

***


NEDEN KATILMADILAR?

Nerede hata var? Nerede eksiklik yapılmış bilemiyoruz. Trabzon Lisesi'nin 139'uncu yıl dönümü kutamalarına, bize gelen bilgilere göre AK Parti milletvekilleri, Trabzon Valisi, belediye başkanları katılmamış. Az daha unutuyorduk, milli eğitim müdürüyle, Trabzon Lisesi müdürü de etkinliğe katılmamışlar. Neden katılmadıklarını bilmiyoruz. Katılmadıkları için çok büyük tepki aldıklarını da buradan kendilerine beyan edelim. Dile kolay 139 yıllık bir okul. Yani eğitim ve bilim yuvası olarak Türkiye'de nam salmış koca bir okulun yıl dönümüne katılmamak, eğitim ve bilime ne kadar değer verdiğimizin bir göstergesi değil midir? Kim ne derse desin, ayıp edilmiş. Bu vesileyle,Trabzon Lisesi'nin yaptığı etkinliğe katkı sunan, başta Trabzon Vakfı olmak üzere Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği'ne de haklarını teslim ederek, teşekkür ediyoruz. Ve daha nice yıllar diliyoruz Trabzon Lisemize.

***

COŞKUN DİLBER GÜVEN TAZELEDİ

KAMU-SEN Trabzon İl Teşkilatı dün Usta Park Otel'de düzenlediği kongre ile il temsilcisini seçti. Divan Başkanlığını Türk-Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Serdar’ın yaptığı kongreye 135 delege katılırken 130 delege oy kullandı. Seçimde tek aday mevcut başkan Coşkun Dilber vardı. Dilber yapılan seçimde güven tazeleyip yeniden KAMU-SEN Şube Başkanı oldu. Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Coşkun Dilber, Cevat Şal, Ali Paşa Aygün, Adem Başer, Muhammet Sağlam, Süleyman Çakmak, Mahmut Marap.


 

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap