SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > İnsanları eğiteceğiz

İnsanları eğiteceğiz

17 Kasım 2017 Cuma - 09:05








İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karayolu trafik güvenliğinin masaya yatırıldığı "8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi"nde konuştu. Bakan Soylu, yılda 1 milyon araç ve sürücünün trafiğe katıldığı ve trafik kazalarında yılda 7 bin 300 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaşarak, trafik konusunda eğitim ve denetim faaliyetlerine özel önem verdiklerini vurguladı.

Maket araç uygulaması konusunda eleştirildiklerini dile getiren Soylu, uygulamayı kaldırabileceklerini ancak sonuçlarının olumlu olduğunu bildirdi. Soylu, "Ölçümlerde kaza sayısı ve ölümlü kazalarda yüzde 6'nın üzerinde iyileşme oldu. Uygulamadaki amacımız polisin görünür olmasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, şunları kaydetti: "Artık bir çocuğumuzun bir daha arabada bırakılıp da hepimizin üzüldüğü bir durumla karşı karşıya kalmayacağız. Bir taraftan kural getireceğiz, bir taraftan özel sektöre güveneceğiz, bir taraftan insanımızı eğiteceğiz, bir taraftan da Türkiye'yi hep birlikte daha güvenilir, her türlü kuralın uygulandığı bir ülke haline getireceğiz."

***

SSANG YONG HAYRAN BIRAKTI!


Şahsuvaroğlu Otomotiv’in Genel Müdürü ve CEO’su Bahadır Gören, Ssang Yong YMY Otomotiv’in, Trabzon Akçaabat Söğütlü’deki showroom mağazasında tanıtım toplantısı yaptı. Tanıtım toplantısına ilgi oldukça fazlaydı. Otomotiv sektöründe yılların tecrübesi olan Şahsuvaroğlu Otomotiv, Ssang Yong marka araçlarıyla beğeni topladı. Araçlar, yedek parça temininin kolaylığı ve iç dizaynı ile basın mensuplarından tam not aldı. Yerli sermaye ile hem ülkeye hem de istihdama katkı sunan firma hedefleri ile sektöre daha da katkı sunmayı amaçlıyor.

***
KUAFÖR VE BERBERLER ODASI’NDA SEÇİM VAR

Trabzon’da Ocak ayında başlayacak oda seçimleri öncesinde Kuaför ve Berberler Odası Başkanlığına iki ismin aday olması kesinleşti gibi. 33 yıldır odada başkanlık yapan Hayri Köksal'ın bu dönem dinlenmesi gerektiğini belirten meslektaşları, “Başkanımız çok güzel bir 33 yıl geçirdi. Artık bırakma sırası geldi. Bu nedenle daha yeni, genç, dinamik bir ekip gerekir” ifadelerini kullandı. Başkan adayı olacağını söylenen Orhan Bal da sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası’nın seçimi yapılacak. Başkanımız artık 33 yılı aşkın devam ettirdiği görevine tamam deyip yeni arkadaşların önünü açmalı. Bazen insanlar artık yeter demesini bilmeli. Berber ve kuaför arkadaşlar, sizieğer aynı arkadaşı seçecekseniz buyurun iki ay sonra seçim var, seçin. Bu sefer yeter deyip yeni arkadaşları deneyin, yapamazlarsa üç yıl sonra değiştirirsiniz. Saygılar.” Aday olacağı belirtilen Mesut Aydın’ın ise önümüzdeki hafta açıklama yapacağı ve nasıl bir yol izleyeceğini anlatacağı kaydedildi. Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası seçimi üç adaylı bir yarışa gebe gibi.

***

İYİ PARTİ’DE ATAMALAR DEVAM EDİYOR


İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığına atanan Hasan Saka'dan sonra ilçe başkanları da tek tek atanmaya başladı. 5 ilçe başkanının atamasını yapan İYİ Parti’de önümüzdeki hafta da diğer ilçelerin atamaları yapılacağı belirtildi. Partide son birkaç gündür il başkanlığı noktasında anılan isimlerin dışında bir ismin atanmasından sonra yazılan çizilenlere ise ilk tepki il başkanı olması beklenen Dr. Muhammed Erkan'dan geldi. Erkan, “İl başkanımız Hasan Saka'nın yanındayım” mesajını verdi. iyi Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka tarafından açıklanan listede Arsin - Mustafa Küçükibrahimoğlu, Düzköy - İlker Demir, Vakfıkebir - Selim Alp, Tonya - Hayri Karaca atamaları yapılırken partide önümüzdeki günlerde Ortahisar İlçe Başkanlığının da atanacağı ifade ediliyor.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap