SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > HERKES ORADA, KESK NEREDE?

HERKES ORADA, KESK NEREDE?

17 Aralık 2017 Pazar - 10:00








GÖNÜL TELİNİ TİTRETEMEDİNİZ

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Trabzon’da da tepkiler çığ gibi yükselmeye başladı. Kudüs Platformu, Trabzon’da on binlerin katılımı ile miting düzenledi. Bu derece katılım olması muazzam görüntüsünün yanında kamu hassasiyetini de gözler önüne serdi. Kilometrelerce uzaktaki Filistinliler için tek yürek olunmuştu. Herkesin elinde Filistin ve Türkiye bayrakları vardı. Buraya kadar her şey çok güzel. Fakat eksik gördüğümüz tek bir nokta var, o da slogan. On binler bir araya gelir de mazlumlar için gönül telini titreten gürlükte slogan atamaz mı? Sadece tekbir, o da çok cılız. On binlerin görüntüsüne bu cılızlık yakışmadı. Mademki mazlumlar için yürüyorsun, o zaman ses çok daha gür ve yürekten çıkmalıydı. Yakışmadı...

GÜMRÜKÇÜOĞLU SEFERBER OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu milli ve manevi meselelerde aşırı hassastır. Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksameselesi de Gümrükçüoğlu için büyük önem taşımaktadır. Başkan Gümrükçüoğlu da bu etkinliğe büyük destek verdi. Etkinlik için tüm imkanlarını seferber eden, ilçelerden vatandaşları otobüslerle Meydan’a taşıyan Gümrükçüoğlu, mitingde son derece etkili bir konuşmaya da imza atarak, “Mescidi Aksa haremimizdir. Haremimizin kirletilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Gümrükçüoğlu, bundan sonraki süreçlerde de mübarek topraklar için yapılması gerekenlerin harfiyen yerine getirileceğinin altını çizdi. Gümrükçüoğlu’nun konuşması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığını da bir kez daha teyit eder nitelikteydi.


EMNİYETTEN PALYAÇO AYARI


Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Orhan Çevik’in müdür olmasıyla birlikte birbiri ardına takdir toplayan ve şehirde güven telkin eden işlere imza atıyor. Bunun bir örneğini de Kudüs mitinginde gördük. Emniyet mensupları hayaletgibiydi, vardılar ama yokmuş gibi profesyonelce alanı yönettiler. Güvenliği tehdit eden durumlarda kimseyi tedirgin etmeden sessiz ve sakince işlerini yaptılar. Miting sorunsuz bir şekilde sonra erdi. Şahit olduğumuz bir durum şöyle gelişti: Emniyet mensupları palyaço kıyafetli bir şahıstan şüphelendiler, şahsı bir kenara çekerek çoraplarına varıncaya kadar aradılar. Ne bir gürültüye ne de bir hoyratça davranışa müsaade ettiler. Bu profesyonellik için teşekkür ediyoruz kendilerine.

HERKES ORADA, KESK NEREDE?

Dedik ya mitinge şehrin bütün dinamikleri hatta birbirine zıt kesimler de katıldı. Omuz omuza yürüdüler. Kudüs için kardeşlik mesajı verdiler. Dikkatimizden bir şey kaçmadı. Mitingler, basın açıklamaları, eylemler Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonun (KESK) en iyi bildiği hak arama yöntemleridir. Fakat her fırsatta alanlara çıkmaktan çekinmeyen KESK, bu sefer alana çıkmadı. Gerekçesi ise ‘Biz de Kudüs’ü savunuyoruz ama çizgimiz farklı.’ Her görüşe vatan, millet, bayrak bağlamında saygımız sonsuz, kendi içlerinde mantıklı bir gerekçedir de fakat alanda KESK’i de görmek isterdik. Mevzu ezilenin yanında olmaksa gerisi teferruat diye düşünüyoruz.

CANALİOĞLU’NA İLGİ PATLAMASI

Gözümüzden bir şey daha kaçmadı. O da CHP Trabzon eski milletvekili M. Volkan Canalioğlu’na olan ilginin yoğunluğu. Canalioğlu aktif görev başındaymış gibi vatandaşın ilgisiyle karşılaştı. Canalioğlu’nu gören sarıldı, öptü. Demek ki ‘Volkan Abi’ gönüllere dokunmuş. Bu da çok büyük bir sermaye diye düşünüyoruz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap