SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Hamam Çimeni Çarşısı

Hamam Çimeni Çarşısı

14 Şubat 2017 Salı - 15:58








Biraz insaf... Biraz vicdan... Yazıktır, günahtır. İşsizlikten ve iş olmamasından kan ağlayan esnafa yapılanlar ne vicdana sığar ne de insanlığa. Gerçi kimin umurunda yaşananlar? Akçaaabat'ta Hamam Çimeni Çarşısı esnafı kan ağlıyor. Dün gazetemizde konuyla ilgili çıkan bir yazımızdan dolayı, Hamam Çimeni Çarşısı'yla yolu kesişen birkaç kişi bizi aradı. Yazdıklarımız için bizlere teşekkür ettiler. Esnaf kiraların yüksekliğinden kan ağlıyor. Esnaf kan ağlarken, halka hizmet etmek için göreve gelenler ise ağlayanları seyretmeye devam ediyor. Günahtır, hem de çok.

Hani güzel bir söz var ya "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" diye. Hamam Çimeni Çarşısı esnafı bir yandan yaşadıklarından dolayı ağıt yakarken diğer yandan etkili yetkili kimler varsa onlara beddua ediyorlar. Biz uyarıyoruz. Bize anlatılanlarda, Akçaabat Belediyesi Hamam Çimeni Çarşısı esnafına zorluk yaşatmak için her şeyi yapıyormuşlar! Elbette Akçaaabat Belediyesinin cevap haklı saklıdır. Hamam Çimeni Çarşısı esnafının belediye ile ilgili iddialarını biz gündeme taşıdık. Üstelik bu iddiaların referandum sürecine girilmişken ortaya atılması, belediyenin böyle uygulama içerisinde olması biraz değil çokça düşündürücü olmalıdır diye düşünüyoruz.

GEÇMİŞ OLSUN ULUSOY

İş dünyasının önemli isimlerinden Hülya Ulusoy, dün rahatsızlık geçirerek Farabi Hastanesine kaldırıldı. Edindiğimiz bilgilere göre, Ulusoy'un hastaneye kaldırılış nedeni, beyninde pıhtı atması. Şu an tedavisi yoğun bakımda sürdürülen Hülya Ulusoy'a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz. Temeninimiz, Ulusoy'un kısa sürede tekrar aramıza katılmasıdır.

İL BAŞKANLARININ SINAVI


2014 yerel seçimleri de dahil olmak üzere Türkiye, 3 yılda 4 kez sandığa gitti. Nisandaki referandum ile birlikte bu sayı 5'e çıkacak. Peki, Trabzon’da bu zaman zarfında hangi il başkanı üst üste 4 seçimi il başkanı koltuğundayken görecek? AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, referandumla birlikte görev süresince en fazla seçim gören il başkanı olacak. Revi, Trabzon AK Parti İl Başkanı olduktan sonra cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran genel seçimi ve 3 Kasım genel seçimleri ile birlikte şimdi de referandum seçimiyle 3 yılda 4 seçim yöneten il başkanı olacak. Peki, muhalefette durum ne? CHP İl Başkanı Turgay Güngör ilk seçim sınavını referandumla verecek. Güngör, daha önceki yıllarda il yöneticisi ve belediye meclis üyesi olarak bu süreçleri geçmişti.

Şimdi il başkanı olarak CHP’nin Trabzon’daki en tepe ismi olarak partisini Trabzon’da seçime götürecek. MHP İl Başkanı Nihat Birinci ise il başkanı olarak geçmiş dönemlerde bu tür süreçleri yönetmiş bir kişi. Fakat il başkanlığına genel merkez tarafından atanmasının ardından ilk sınavını verecek. Referandum sürecinde nasıl bir yol izleyecek ve nasıl bir başarı ortaya çıkacak, bunu da artık referandum sonrası göreceğiz. Merkez ilçe Ortahisar'da AK Parti İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise merkezde en fazla seçim gören ilçe başkanı oldu. 1 referandum, 1 yerel seçim, 1 cumhurbaşkanlığı seçimi, 2 genel seçim olmak üzere toplam 5 seçim yönetti. Referandum ile bu sayı altıya çıkararak bir rekora imza atacak.

O GÖREVE KİMLER TALİP

Trabzon Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini uzun yıllardır yürüten Salih Özkan’ın emekli olacak olmasının ardından bu koltuğa birçok ismin talip olduğu biliniyor. Bu güne kadar birçok vali ile çalışan Özkan belki diğer illere oranla en istikrarlı müdür olarak koltuğunu hep korudu. Peki, Özkan'dan boşalacak koltuğa gelmek için kimler çalışma yapıyor? Valilikte Yatırım İzleme Müdürü Aslan Malkoç'un bu makam için bu göz kırptığı söyleniyor. Trabzon medyasını çok iyi bilen ve genç yaşına rağmen medya içerisinde uzun yıllar yöneticilik yapan DOKA Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Ahmet Yeşilçiçek, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan ve merhum Recep Yazıcıoğlu ile birlikte Erzincan’da bu görevi yürüten eski gazeteci Mustafa Akyüz’ün de bu göreve heveslenenler arasında olduğu konuşuluyor. Nihayetinde bu görev için son kararı Trabzon Valisi Yücel Yavuz verecek. Bakalım Vali Yavuz, bu önemli makama kimi getirecek?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap