SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Gün ola harman ola…

Gün ola harman ola…

06 Temmuz 2017 Perşembe - 09:08








AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi dün il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı konuşmalarla kendisini dinleyenlere adeta beyin fırtınası yaptırdı. Revi, referandum sürecinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sözünü ettiği teşkilatlarda değişim konusuna değindi. Kendisinin il başkanlığına yeniden aday olup olmayacağına dair soruları da cevaplandıran Revi, AK Parti’nin hiyerarşisi yönünden yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya örnek bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Revi, parti teşkilatındaki görevlendirmelere yönelik yayınlanan yorum haberlere cevaben, “Süreçle alakalı o gidiyor, bu geliyor, o gidecek, bu gidecek gibi yorum haberler yapılıyor, bu gayet doğal bir durum.

AK Parti büyük bir aile ve burada görev almayı, kriterleri sağlayan her bir vatandaşımız isteyebilir” dedi. Buraya kadar bakıldığında Revi’nin sözleri gayet normal ancak buradan sonraki kısmında insan ‘Revi değişiklik sinyali mi veriyor?’ demeden edemiyor. İşte Revi’nin o sözleri: “Burada bir bayrak taşıma süreci var. Biz bayrağı en ileriye taşıyarak bizden sonra gelecek olana devrediyoruz. Bayrak taşımaktan kastımız, teşkilatımızın her kademesiyle birlikte milletimize hizmet yolunda ilerlemektir. Allah bize nasip etti, kazasız belasız ve başarılarla dolu bir süreci teşkilatımızla birlikte yürüttük.” Bu sözler doğrultusunda düşünmemek elde değil. Gün ola harman ola, zaman her şeyin ilacı... Süreç yakında netlik kazanır.

ŞAHSIMLA ALAKASI YOK

Toplantı esnasında kendisine kardeşini Sürmene İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptığına dair iddiaların da sorulduğu Başkan Revi, konunun şahsıyla ya da parti yönetimiyle bir alakası olmadığının altını çizdi. Revi, “Kardeşimi sordunuz. Bu tamamen bizim yönetimin, ya da benim tasarrufumda olan bir iş değil. Kardeşim Siirt’te kaldıktan sonra, Mimar Sinan’da çalıştı. Yeşil Tepe’deki ilkokulun müdürlüğünü yapıyordu. Sürmene’deki ilçe milli eğitim müdürümüz Vakıflar Bölge Müdürü oldu. Orada boşalma oldu. Kardeşimi orada görevlendirdiler. İşini yapmaya gayret ediyor. Bunun ne benimle ne de yönetimimizle ilgisi yoktur. Bu bizim müdahalemizle olmuyor. Bugüne kadar böyle bir iş yapmadık. Bu tamamen kendi mecrasında yürüyen bir iştir. Bu şekilde yazılıp çizilmesi hoş bir şey değildir” dedi.  5

İLÇE BAŞKANI ‘3 DÖNEM’E TAKILDI


İl Başkanı Haydar Revi’nin basın toplantısı dolu dolu geçti. Teşkilatlardaki yapılanma konusunda 3 dönem kuralına takılan ilçe başkanlarına da değinen Revi, kuralın hala geçerli olduğunu ve bu kapsamda 5 ilçe başkanının görev sürelerinin dolduğunu belirtirken onların da gönlünü hoş etmeyi ihmal etmedi. Revi, görev süresi dolan başkanların partiye uzun yıllar hizmet etmeleri hasebiyle tekraren parti bünyesinde olmaya devam edeceklerini de söyledi.

Revi, 3 dönem kuralına takılan AK Parti Tonya İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu’na, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel’e, AK Parti Dernekpazarı İlçe Başkanı Zeki Avni Usta’ya, AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Aydın Bayraktar’a, AK Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek’e teşekkür ederek, “Bu arkadaşlarımızın ilçe başkanlıkları sona eriyor. Ama partimizdeki faaliyetleri sona ermeyecek. İlçe başkanlıkları gibi unvanları olmayacak” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap