SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Gümrükçüoğlu ne söz verdi?

Gümrükçüoğlu ne söz verdi?

06 Şubat 2017 Pazartesi - 09:09








AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Teşkilatında uzun zamandır var olan huzursuzluk referandum öncesinde şimdilik askıya alındı. İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın Ortahisar ilçesinde her kesimle iyi ilişikler içerisinde olmasına rağmen zaman zaman teşkilat içerisindeki eksikliklerle gündeme gelmesi Altunbaş’ın hızını kesmiyor değil. Temel Altunbaş, spor, sanat, siyaset camiası içerisinde Ortahisar’da en fazla ağırlığı olan siyasetçilerden biri.

Bu avantajı ile her daim ön planda olan Altunbaş yönetiminin kendi içerisinde birkaç grup olarak görülmesi ve topluma öyle yansıması dikkatlerden kaçmıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu cumartesi günü Ortahisar İlçe Başkanlığında mahalle başkanları toplantısına katılarak teşkilat mensuplarına müjdeler verdi. Özellikle devlet kurumları ve ileride belediyede istihdam konusunda mahalle başkanlarına söz veren Gümrükçüoğlu’nun bu sözü teşkilat mensuplarınca ayakta alkışlandı.

Başkan Gümrükçüoğlu Ortahisar İlçe Teşkilatı’na “Tek yumruk olun, ben arkanızdayım. Telefonum 24 saat açık, ne isteğiniz olursa beni arayıp iletebilirsiniz. Bana her daim ulaşabilirsiniz. Mahalle teşkilatlarında istihdam anlamında da bir rahatlatma yapacağım. Siz bizleri mahallelerde temsil ediyorsunuz” dedi. Gümrükçüoğlu referandum öncesinde tek yumruk olma sözü de aldı. AYDOĞDU’nun tercihi Doğruyol Partisi eski Merkez İlçe Başkanlığı ve Demokrat Parti Trabzon İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu görevlerinde bulunan Süleyman Aydoğdu daha sonra AK Parti saflarına katılmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun her organizasyonunda olan ve Soylu’nun Trabzon’a her gelişinde kendisine refakat eden Aydoğdu yerel seçimlerde AK Parti’den Ortahisar Belediye Meclis Üyesi yapıldı.

Daha sonra belediye başkan yardımcılığı görevine getirilmişti. Aydoğdu sosyal medyaya ve gazetelere verdiği demeçlerin adından Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından görevinden alınmıştı.

Aydoğdu görevinden alındıktan sonra hem meclis üyeliğinden hem de AK Parti’den istifa etmişti. Süleyman Aydoğdu şimdilerde ise referandum süreci öncesinde hayır kampanyası başlattı. Aydoğdu, sosyal medyadan başlattığı hayır kampanyasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Değerli arkadaşlarım, ülkemizin bölünmez bütünlüğü 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ülküsünün devamı demokrasimiz ve geleceğimiz için ben de tabi ki hayır diyorum.


Tercihimin sebepleri ve daha fazlası için görüşlerimi resmî referandum süreci başladığında sizlerle paylaşmaya çalışacağım.”

ODADAN İCRA UYARISI

Rize Ziraat Mühendisleri Odası, aidatlarını ödemeyen üyelerine yasal takip başlatma uyarısında bulundu. Rize Ziraat Mühendisleri Odası tarafından üyelerine SMS, e-posta ve sosyal medya üzerinden gönderilen aidat uyarısı mühendisler arasında tepkiyle karşılandı. Uyarıda, oda gelirlerinin düştüğü için üyelerden aidatlarını ödemeyenlere aidatlarını ödeme çağrısı yapıldı. Ödememeleri halinde ise genel merkez talimatı ile haklarında yasal takip başlatılacağı uyarısında bulunuldu. Rize’de yaklaşık 600 üyesi bulunan odanın üye aidatlarının yanında, bilirkişi incelemesi ve belge onayı gibi ek gelirleri de bulunuyor. Bu uyarıdan sonra odaya üye olan birçok mühendis tepkilerini de beraberinde dile getirdiler. Odaya üye mühendisler icra gibi söylemlerin doğru olmadığını ifade ederek oda yönetimine tepki gösterdi. Oda yönetimi sosyal medya üzerinden yapılan çağrıyı gelen tepkiler üzerine kaldırdı. Bakalım Ziraat Mühendisleri Odası’nda aidat tartışması nasıl son bulacak.

İLİK’TEN GENÇ’E CEVAP

Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik dün ziyaretimize geldi. İlik’le ülke sorunları ve fırıncılarla ilgili konuları konuşurken, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in kendisi hakkında yaptığı açıklamaya kısa da olsa cevap verdi. Genç, İlik’in söylediklerini doğru bulmadığını ve kınadığını söylemişti. İlik de “Biz Fırıncılar Odası olarak her zaman halkımızın yanında yer aldık, bundan sonra da duruşumuz aynen devam edecektir. Bir CHP’liyi savunmak Genç’in kendi tercihidir. Konuyla ilgili açıklamamı ileriki günlerde çok daha detaylı yapacağım” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap