SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Erdoğan 17 Mart’ta Ordu’ya geliyor!

Erdoğan 17 Mart’ta Ordu’ya geliyor!

08 Şubat 2018 Perşembe - 07:00








ERDOĞAN 17 MART’TA ORDU’YA GELİYOR

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Mart Cumartesi günü il kongresine katılmak üzere Ordu’ya geleceğini açıkladı. Ordulularla bir araya gelerek hasret gidereceğini belirten Çanak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ordu’ya ayrı bir önem ve sevgi gösterdiğini söyledi.

ÖZSAĞLIK-İŞ, BAŞARAN'A EMANET

Özsağlık İş Sendikası Karadeniz Bölge Başkanlığı ve Trabzon İl Başkanlığına Engin Başaran getirildi. Sağlık sektöründe en çok üyesi olan sendikalar arasında yer alan Özsağlık-İş'te çok önemli bir görev üstlenen Erbaşaran, "26 yıllık sendikacıyım, sendikacılığın ne olduğunu bilen, bu uğurda mücadele eden birisi olarak bize bu görevi tevdi edenleri asla mahcup etmeyeceğiz. Her zaman emekten, alın terinden yana olmuş birisi olarak üstlendiğim vazifenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle sağlık sektöründe sendikal örgütlenmeyi daha üst noktalara taşıyacağım. Ve sendikamız tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon'da da adından söz ettiren bir sendika olacaktır" dedi.

ORTAHİSAR'DAN ÇOCUKLAR İÇİN ZEKA OLİMPİYATI!


Ortahisar'da 5-6 Mayıs'ta düzenlenecek olan ‘Akıl ve Zeka Oyunları Olimpiyatları’nda sona gelindi. Ortahisar Kaymakamlığı, Ortahisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde yürütülen projenin finali 5-6 Mayıs'ta Panagia Otel'de gerçekleştirilecek. Proje koordinatörü Gülşah Toksoy, olimpiyatlarla ilgili, "Okulumuzda gerçekleştirilen akıl ve zeka oyunları dersi ile 3500 öğrencimiz eğitim almaktadır. Bu, öğrenci ve velilerimizin büyük ilgisini çekmiştir. İlk eğitimler sadece 5. sınıflar olarak planlanırken gösterilen talep üzerine 6. ve 7. sınıflarımızda da eğitimlere başlanmıştır. Tüm bu eğitimleri düzenlenecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Olimpiyatları ile taçlandırmayı hedefliyoruz. Başarıya gidecek yollardan bir tanesi akıl ve zeka oyunlarıdır. Bu, geleneksel oyunlarımızı da bünyesinde barındırıyor. Çocukken bizim oynadığımız ve şu an çocuklarımızın bilmediği oyunlarımızı dünyasında barındırıyor. Bu oyunları gelecek nesillere aktarmak büyük bir önem taşıyor" dedi.

"VALİLİK ÖNLEM ALSIN"

Çukurçayır Mahallesi'nde bulunan Osman Kalyoncu Ortaokulu ve anasınıfı okullarının bulunduğu ana yol üzerinde hiçbir okul levhası bulunmuyor. Bunun yanı sıra çocukların yoldan karşıya geçmeleri için hiçbir uyarı levhası olmadığı gibi zaman zaman kazalar meydana geliyor. Özellikle dolmuşların akşam ve sabah saatlerinde aşırı hızla seyretmeleri ayrı bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Okuldan gazetemizi arayan veliler, birkaç kez UKOME'ye başvurduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, "Önlem alınması için bir çocuğun ya da bir vatandaşın ölmesi mi gerekiyor? Bu çocuklar anaokulu ve ilkokul çağında. Her an ölümlü bir kaza yaşanabilir. Trabzon Valiliği'nden bu konuya el atmasını bekliyoruz” dediler.

ADAPTASYON İÇİN HOŞGÖRÜ ÖNEMLİ

Erciyes Üniversitesi ve Melikgazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘1. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne 24 ülkeden yaklaşık 465 akademisyen katıldı. Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kemale Gahramanova, toplumun tüm kesimlerinin birlikte özgür, güven ve huzur içerisinde yaşamasının saygı ve hoşgörüden başladığını söyledi. Gahramanova, “Eğitimde insan hakları ve barış gibi konularda olumlu algıyı güçlendirecek daha kapsamlı bir eğitim çerçevesi benimsenmesi gerekiyor. Mülteci çocukların eğitimi için geliştirilecek politika hak temelli olmalıdır” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap